?>

GSO heyeti ‘’K 2025 Düsseldorf Plastik ve Kauçuk Fuarı’’na katıldı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından yürütülen kümelenme projesi kapsamında Gaziantep Kimya Plastik İhracat Takımı, dünyanın en büyük plastik ve kauçuk endüstrisi fuarı olan ‘’K 2025 Düsseldorf Plastik ve Kauçuk Fuarı’’na katılım sağlayarak, uluslararası iş birliklerini geliştirme ve ihracat ağını genişletme yönünde önemli temaslarda bulundu.

Yerel - 3 ay önce

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından yürütülen kümelenme projesi kapsamında Gaziantep Kimya Plastik İhracat Takımı, dünyanın en büyük plastik ve kauçuk endüstrisi fuarı olan ‘’K 2025 Düsseldorf Plastik ve Kauçuk Fuarı’’na katılım sağlayarak, uluslararası iş birliklerini geliştirme ve ihracat ağını genişletme yönünde önemli temaslarda bulundu.

Gaziantep’ten 21 firma ve 36 küme üyesinin yer aldığı heyet, fuar süresince sektörün öncü firmalarıyla bir araya gelerek plastik ve kauçuk endüstrisindeki son teknolojik gelişmeleri, yenilikçi üretim yöntemlerini ve küresel pazar trendlerini yakından inceledi. Katılımcılar, yenilenebilir malzeme kullanımı, geri dönüşüm teknolojileri ve çevre dostu üretim çözümleri gibi alanlarda dünya genelindeki en güncel uygulamaları yerinde görme fırsatı buldu.

Gerçekleştirilen temaslarda, Türk kimya ve plastik sektörünün güçlü üretim kapasitesi, kalite standartları ve yenilikçi yapısı tanıtılarak, Gaziantepli firmaların uluslararası pazarlardaki rekabet gücünü artırmaya yönelik önemli adımlar atıldı. Katılımcı firmalar, fuar süresince birçok potansiyel iş bağlantısı kurarak yeni ihracat kanallarına erişim imkânı elde etti.

GSO temsilcileri, fuarda stant açan Gaziantepli firmaları ziyaret ederek başarılı bir fuar geçirmeleri noktasında temennilerde bulundu. 

Program kapsamında, GSO Genel Sekreter Yardımcısı M. Sermest Çapan ve firma temsilcileri, Köln Ticaret ve Sanayi Odasını da ziyaret etti. Ziyarette Almanya’daki ticaret ortamı, iş kurma süreçleri, ortak yatırım fırsatları ve karşılıklı iş birliği olanakları üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.

Heyet, programın son durağında T.C. Düsseldorf Başkonsolosluğu’nu ziyaret ederek Başkonsolos Ali İhsan İzbul ve Düsseldorf Ticaret Ataşesi Pınar Aslan ile bir araya geldi. Görüşmede, Türk firmalarının Almanya’daki ticari faaliyetleri, yurt dışı yatırım süreçleri, fuar ve tanıtım organizasyonlarının desteklenmesi gibi konular ele alındı.

Gaziantep Sanayi Odası, yürüttüğü ihracat odaklı projeler, kümelenme çalışmaları ve uluslararası tanıtım faaliyetleriyle kent sanayisinin küresel rekabet gücünü artırmaya devam ediyor. GSO, Gaziantep’in sadece Türkiye’nin üretim üssü değil, aynı zamanda dünya pazarlarında söz sahibi bir sanayi kenti haline gelmesi hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor.

UR-GE NEDİR?

UR-GE Projesi, 5973 sayılı karar çerçevesinde Ticaret Bakanlığı tarafından uygulanan “Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Genelge” doğrultusunda, iş birliği kuruluşlarının kümelenme ve proje odaklı ihracat faaliyetlerini desteklemektedir. %75 oranında devlet desteği sağlanan UR-GE projeleri; firmalara 3 yıl boyunca tanıtım, eğitim, danışmanlık, yurt dışı pazarlama, alım heyeti organizasyonları gibi birçok başlıkta katkı sunmaktadır.

Haftanın Öne Çıkanları

Hikmet Çetin hastaneye kaldırıldı!

2025-10-08 17:15 - Gündem

Erdoğan'ın uçağı Netanyahu'nun geleceğini öğrenince pisti pas geçti!

2025-10-13 17:24 - Dünya

'Dindar nesil' projesi çöktü: 5 yılda 195 bin öğrenci İmam Hatip'i bıraktı!

2025-10-10 10:21 - Eğitim

Ünlülere uyuşturucu operasyonu!

2025-10-08 10:54 - Asayiş

Nobel Barış Ödülü Maria Corina Machado'ya verildi!

2025-10-10 12:13 - Dünya

Son ankette Mansur Yavaş, Erdoğan'a fark attı!

2025-10-12 12:38 - Siyaset

Barış Zirvesi'ne saatler kala Kahire'de şiddetli patlama

2025-10-13 16:48 - Dünya

Arınç: Gerekirse İmralı'ya ben giderim!

2025-10-13 11:26 - Siyaset

Trump İsrail Parlamentosu'nda protesto edildi

2025-10-13 16:14 - Dünya

Gazze için tarihi imzalar Mısır'da atıldı

2025-10-13 19:58 - Dünya

İlgili Haberler

Oğuzeli sanayide yeni bir eşiği aştı...

00:00 - Yerel

İhtisas OSB'de arsa belirleme ve kura çekimi

00:00 - Yerel

GAİB'te “Pan Avrupa Akdeniz Tercihli Menşe Kuralları Eğitimi”

00:00 - Yerel

Zor: Atatürk'ün izinden gitmeyen gazetecilik eksiktir!

00:00 - Yerel

Yılmaz'dan, Yaprak ve Çakmak Mahallelerine ziyaret

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Bülent Arınç’tan ‘İmamoğlu’ açıklaması: Erken öten horozun başını keserler!

09:17 - Siyaset

CHP'li Ahmet Akın, AKP iddiasına noktayı koydu!

12:05 - Siyaset

Oktay Kaynarca ve Emel Müftüoğlu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı!

12:03 - Asayiş

Ekrem İmamoğlu'ndan Murat Çalık mesajı...

07:56 - Gündem

Tügva'nın Gençlig'ni Hacıosmanoğlu ve Montella tanıttı!

07:41 - Spor