?>

GSO Başkanı Ünverdi, Kent Ekonomileri Zirvesi'nde konuştu

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep-Halep Kent Ekonomileri Zirvesi kapsamında gerçekleştirilen "Yeni Dönemde Fırsatlar ve İmkânlar" oturumunda, Suriye’deki yeni dönem ve ikili ekonomik ve ticari ilişkilere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ekonomi - 2 ay önce

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep-Halep Kent Ekonomileri Zirvesi kapsamında gerçekleştirilen "Yeni Dönemde Fırsatlar ve İmkânlar" oturumunda, Suriye’deki yeni dönem ve ikili ekonomik ve ticari ilişkilere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gaziantep ile Halep arasındaki ekonomik ilişkilerin geleceğine yönelik stratejilerin ele alındığı, ticaret, sanayi, yatırım ve ihracat alanlarında ortaya çıkan yeni fırsatların değerlendirildiği "Yeni Dönemde Fırsatlar ve İmkânlar" oturumuna GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım, Halep Sanayi Odası Başkanı İmad Taha Al Qasım, Halep Ticaret Odası Başkanı Muhammed Said Şeyhkar katıldı. Oturumun moderatörlüğünü ise Anadolu Ajansı Gaziantep Bölge Müdürü Kerem Kocalar yaptı.

Oturumda değerlendirmelerini aktaran GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Suriye ile ticari ilişkilerin yeni dönemde olumlu bir ivme kazandığını belirterek, "Bugün burada yaptığımız gibi karşılıklı toplantılar ve sektör bazlı iş birlikleriyle yatırım, üretim ve ihracat alanlarında yeni fırsatlar oluşturabiliriz. Gaziantep sahip olduğu üretim gücü, sanayi altyapısı ve ticaret hacmiyle Suriye'nin ihtiyaçlarına cevap verebilecek en yakın ve en güçlü merkezlerden biridir" dedi.

Gaziantep'in Türkiye genelinde Suriye'ye en fazla ihracat gerçekleştiren il konumunda bulunduğunu söyleyen Ünverdi, “Gaziantep'ten 2025 yılında gerçekleştirilen 10 milyar 145 milyon dolarlık ihracat içerisinde Suriye'nin payı yüzde 6,4 ile 652 milyon 986 bin dolar olmuştur. Bölgesel şartlara rağmen Suriye'ye ihracatımız geçen yılın ilk beş ayına göre yüzde 7,8 oranında artış göstermiştir. 2026 yılının ilk beş ayında ise şehrimizden Suriye'ye 252 milyon 568 bin dolarlık ihracat gerçekleştirilmiştir. Biz bu ticaretin her iki tarafın da kazandığı sürdürülebilir bir model üzerinde gelişmesini arzu ediyoruz" diye konuştu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ile birlikte Suriye'de organize sanayi bölgeleri kurulmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini belirten Ünverdi, bu girişimlerin Suriye'nin yeniden yapılanma sürecine önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.

Ünverdi, "TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu'nun öncülüğünde, TEPAV ile birlikte Suriye'de organize sanayi bölgeleri kurulmasına yönelik görüşmeler başlatılmıştır. Ülkemizin sanayi ve üretim alanındaki tecrübeleriyle kurulacak organize sanayi bölgelerinin Suriye'nin yeniden yapılanmasına, üretimine, lojistiğine ve istihdamına önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz" dedi.

Yeni dönemde ticaretin daha sağlıklı gelişebilmesi için yasal ve kurumsal altyapının güçlendirilmesinin önemine de dikkati çeken Ünverdi, bankacılık sistemi, gümrük işlemleri, tahsilat süreçleri ve ticari anlaşmazlıkların çözümüne yönelik düzenlemelerin etkin şekilde hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Ünverdi, Suriye'deki yeni yapılanma süreciyle birlikte iki ülke arasındaki ekonomik bağların ve bunun yanında Gaziantep ile Halep özelinde ikili ilişkilerin daha da güçleneceğine inandıklarını belirterek, "İmzalanan protokoller ve ticaret anlaşmalarıyla bu sürecin daha kurumsal bir yapıya kavuşacağını düşünüyoruz. Ortak projeler ve güçlü iş birlikleriyle ülkelerimizin kalkınmasına katkı sunmaya devam edeceğiz. Bölgesel kalkınma ve ekonomik entegrasyon açısından önemli bir platform olan Gaziantep-Halep Kent Ekonomileri Zirvesi’nin hayırlı sonuçlar doğurmasını temenni ediyor, emeği geçen tüm kurum ve paydaşlara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Kılıçdaroğlu: Toplum tepkili diye arınmaktan vaz mı geçelim, arınmadan kurultaya gitmem

2026-06-03 14:20 - Siyaset

Kılıçdaroğlu YDK'sinden ilk karar: 'havlucu' dedikleri Özkan Yalım partiye geri alındı

2026-06-04 16:09 - Siyaset

Fenerbahçe'de ikinci Aziz Yıldırım dönemi başladı

2026-06-07 22:12 - Spor

AKP'li belediye meclisi üyesinden 'Atatürk'e ve 'Kemalistlere' skandal sözler!

2026-06-05 10:10 - Gündem

Eski AYM Başkanı Haşim Kılıç'tan ‘mutlak butlan’ yorumu

2026-06-07 22:18 - Gündem

Mutlak Butlan için, "Hukuksuz" dedi, Genel Başkan Yardımcısı oldu!

2026-06-02 20:05 - Gündem

Kılıçdaroğlu: Kurultay sürecimizi başlatıyoruz...

2026-06-08 20:45 - Siyaset

Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen, CHP'den istifa etti

2026-06-05 13:28 - Gündem

AKP'lilerin köçekli, içkili, silahlı eğlenceleri gündem oldu

2026-06-08 10:37 - Gündem

Özgür Özel'den Nevşehir'de Akın Gürlek'e sert tepki

2026-06-06 16:40 - Siyaset

İlgili Haberler

GÜNEYDOĞU'DAN 45 FİRMA İSO İKİNCİ 500 LİSTESİNDE

00:20 - Ekonomi

İSO İKİNCİ 500'DE GAZİANTEP'TEN 33 FİRMA

00:00 - Ekonomi

Türk Halıcısının 'Navlun' çığlığı: 184 ülkeye ihracat var, sevkiyat yok!

00:00 - Ekonomi

Güneydoğu’nun hububat sektörü ihracatı 6 ayda 1,8 milyar dolar

00:00 - Ekonomi

Ünverdi, iş dünyasının beklentilerini anlattı

16:09 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Kılıçdaroğlu’nun rozet töreninde figüranlar parayla taşındı iddiası

20:00 - Gündem

Kılıçdaroğlu'nun 'YENİ Parti' sevinci: Çok şükür arınma gerçekleşti...

14:35 - Siyaset

Gaziantep Milletvekili Melih Meriç YENİ Parti’ye katıldı

00:32 - Siyaset

Özgür Özel: Ben yokum diyen herkesi yanımızda kabul ediyoruz...

18:18 - Siyaset

YENİ Parti kurulduğu gün anamuhalefet partisi oldu

13:27 - Siyaset