?>

GKV’li öğrenciler Çanakkale’de

Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okulları Anadolu’yu mercek altına alarak düzenlediği kültür gezileriyle Anadolu’nun tarihi ve doğal değerlerini keşfetmeyi sürdürüyor.

Eğitim - 8 yıl önce

 

Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okulları Anadolu’yu mercek altına alarak düzenlediği kültür gezileriyle Anadolu’nun tarihi ve doğal değerlerini keşfetmeyi sürdürüyor. GKV Özel Ortaokulu öğrencileri, Çanakkale Gezisi ile Türk tarihinin yakın dönemlerde ki en önemli  dönüm noktası Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı bölgeleri yerinde inceledi.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu 7. sınıf öğrencileri Müdür Yardımcısı Korkut Özkeleş, görevli öğretmenler Meliha Bolat, Murat Kiremit ve Ebru Akgül eşliğinde Çanakkale gezisine katıldı. GKV’li öğrencilerin bilgi ve kültür birikimlerini, milli şuur ve tarih bilinçlerini arttırmak; şanlı geçmişimizin en büyük destanlarından birinin yazıldığı, vatan, millet ve bağımsızlık adına örnek bir mücadelenin verildiği, Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı yerleri görmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen ve 3 gün süren geleneksel Çanakkale gezisi Kabatepe Simülasyon Merkezi ziyareti ile başladı. Öğrenciler, burada 3D Teknolojisi ile kendilerini adeta savaşın yaşandığı günlerde hissettiler ve kahramanlıklara tanıklık ettiler. GKV’li öğrencilerin gezisinin sonraki durakları Gelibolu Yarımadası, Kilit Bahir Köyü ve Kalesi, Mecidiye Tabyası, Seyit Onbaşı Anıtı, Çanakkale Şehitleri Anıtı, Anzak Koyu, Anafartalar, Conkbayırı ve Atatürk Anıtı oldu. Öğrencilere tarihi adeta yaşatan, onları duygulandıran bu eşsiz mekânların sonrasında gezi Troya Savaşı’nın geçtiği Antik Kent ve Truva Atı Anıtı, Antik Surlar gezisi, Antik Tiyatro ve Athena Tapınağı ziyaretleriyle sona erdi. Gezi boyunca birbirinden güzel görüntü ve anıyı biriktiren öğrenciler bu geziyle hem tarih sayfalarında anlatılan hem mitolojide yer alan olaylara tanıklık etme, bu olayların geçtiği mekânlarda dolaşarak bunları yaşama fırsatı elde etmiş oldu. Geziye katılan öğrenciler bir ulusa can veren, şehitlerinin kanıyla yoğrulmuş, Atatürük’ün bir destan yazdığı Çanakkale topraklarında bulunmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını belirttiler.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'te 1 kişi silahlı saldırıda hayatını kaybetti

2018-05-07 14:51 - Asayiş

“Testere 7” ile korkuya hazır olun

2018-05-07 10:57 - Kültür & Sanat

Gaziantepli ülkücünün isyanı: Oturma eylemine başlıyor!

2018-05-05 09:37 - Gündem

Hayri Öztürk, CHP'den aday adaylığını açıkladı

2018-05-07 12:30 - Siyaset

Berat Geyik, MHP'den aday adaylığını açıkladı

2018-05-08 14:49 - Siyaset

Deniz, Yusuf, Hüseyin...

2018-05-06 10:59 - Gündem

Uğur Kalkan, o kitapta...

2018-05-10 08:52 - Siyaset

Domotex’in parlayan yıldızı Artemis Halı oldu

2018-05-07 13:37 - Ekonomi

Gaziantep'te davullu-zurnalı asker uğurlaması

2018-05-05 12:25 - Yerel

SANKO Okulları'nda “Müfettiş” sahnelendi

2018-05-11 07:44 - Kültür & Sanat

İlgili Haberler

Sağlıkta inovasyon başarısı...

00:00 - Eğitim

GİBTÜ’den uluslararasılaşma yolunda önemli adım

00:00 - Eğitim

GİBTÜ Spark Core Ekibi, ulusal başarıya imza attı...

00:00 - Eğitim

GİBTÜ'de dünya standartlarında laboratuvar hizmete girdi!

18:15 - Eğitim

HKÜ’de II. Zeugma Sağlık Araştırmaları Sempozyumu

00:00 - Eğitim

Günün Manşetleri

MSB: İran'dan ateşlenen balistik mühimmat Hatay'a düştü!

14:54 - Asayiş

İmamoğlu'nun kayınbiraderi Ali Kaya'nın ikinci uyuşturucu testi sonucu da negatif çıktı

19:11 - Gündem

Hüseyin Baş: Bizi Orta Doğu girdabından Atatürk çizgisi kurtarır!

13:15 - Siyaset

CHP'li Meriç'ten şeker pancarı üreticilerinin kota krizine tepki

13:00 - Yerel

İran: 40 Amerikan askerini öldürdük!

09:14 - Dünya