Domotex’in parlayan yıldızı Artemis Halı oldu

Dünyanın makine halısı üretim merkezi Gaziantep’te düzenlenen Domotex Turkey’de Artemis Halı yeni lineları ile birlikte 27 koleksiyon, toplam 280 desen sergilendi.

Ekonomi - 6 yıl önce

 

Dünyanın makine halısı üretim merkezi Gaziantep’te düzenlenen Domotex Turkey’de Artemis Halı yeni lineları ile birlikte 27 koleksiyon, toplam 280 desen sergilendi. Dünyaca ünlü tasarımcılarla yaptığı çalışmalara bir yenisini ekleyen Artemis Halı, İngiliz halı tasarımcısı Luke Irwin’ın ile yaptığı işbirliğiyle ürettiği halıları da ilk kez tüketici ile buluşturdu.Yurt içi ve yurt dışından gelen alıcılardan yoğun ilgi gören, Fuar’ın en dikkat çeken markası olan Artemis Halı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Batallı, Domotex Turkey 2018’i değerlendirdi.

Domotex Türkiye 2018 ile ilgili genel bir değerlendirme yapan Artemis Halı Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Batallı: “Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) ve Gaziantep Halıcılar Odası’nın (GHO) desteğiyle gerçekleşen Domotex Turkey, sektör liderlerini bir araya getirdi. Fuar’ın Türkiye halıcılık sektörünün üretim teknolojisini göstermesi açısından da büyük avantaj olduğunu düşünüyoruz. Merkezi Gaziantep’te 2012 yılında kurulan Artemis Halı olarak biz de tüm koleksiyonlarımızı tanıttık. Artemis Halı, yeni ve genç bir marka olmasına rağmen gerek kalitesi, gerek geniş ürün yelpazesinin genişliği ile bu kısa sürede çok hızlı bir ivme kazandı. Beş yılda 5 Milyon Euro’luk yatırım ile bu markayı ilmek ilmek büyüttük. Gaziantep’te 25 bini açık olmak üzere toplam 36 bin metrekarelik fabrikada üretim yapıyoruz. Türkiye genelindeki ana bayimiz ile 1.500’ün üzerinde noktada Artemis Halı satılıyor. Bizim için hem yurtiçi hem yurtdışı açısından son beş yıldır geçen en iyi fuar oldu. Bu yıl da Domotex Turkey’de halılarımız çok ilgi gördü, hali hazırda yürüttüğümüz işbirliklerini güçlendirirken yeni iş bağlantıları da yapmış olmaktan çok mutluyuz. Başbakan Yardımcısı Sayın Mehmet Yılmaz, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Faruk Özlü ve heyetlerinin standımızı bizzat ziyaret ederek, ürünlerimiz ile ilgilenmesi ve yaptığımız ürünleri beğenmesi bizi gururlandırdı” dedi.

Fuara katılım oldukça fazla olduğunu belirten Batallı: “11 ülkeden 195 firmanın yer aldığı, dört gün süren Fuar’a 10 bine yakın ziyaretçi geldi. Fuar bu yıl 89 ülkeden 11.951 ziyaretçi ile bizlerin yeni iş bağlantıları için önemli imkanlar sağladı. Ekonomi Bakanlığı ve Ortadoğu Anadolu Halı İhracatçıları desteği ile düzenlenen Uluslararası Alım Heyeti Programı kapsamında Rusya, Kanada, Bulgaristan ve Kırgızistan’dan satın alma heyetleri ile yeni işbirlikleri geliştirdi. Mevcut müşterilerimizden yüklü siparişler aldık, yeni müşteriler aramız katıldı. Özellikle Amerika ve Avrupa ülkeleri ile daha iyi bir anlaşma ve buluşma fırsatımız oldu. Yalnızca katılımcılar açısından değil, ziyaretçiler açısından da uluslararası bir platformu oluştu diyebilirim” diye vurguladı.

Dünyaca Ünlü İngiliz Halı Tasarımcısından Artemis Halı’ya özel Line

Hem üretimi hem de istihdam rakamı ile Gaziantep’in ve Türkiye’nin ekonomisine büyük katkı sağlayan Artemis Halı olarak dünyaca ünlü tasarımcılarla yaptığı çalışmalara bir yenisini eklediklerini belirten Batallı: “İngiliz halı tasarımcısı Luke Irwin işbirliğiyle ürettiğimiz halıları Domotex Turkey’de ilk kez tüketici ile buluşturduk. İngiliz Kraliyet ailesi, Barack Obama, U2 üyeleri, Rolling Stones, gibi ünlü kişilere özel koleksiyon halı tasarlayan Luke Irwin, orijinal mozaik desenli halı tasarımlarıyla ses getirmiş biri... En kısa zaman tüm Türkiye’de bu özel line’ımızın da satışı başlayacak. Artemis Halı olarak Türkiye’de ve dünyada müşterilerinin beklentilerini karşılayan, müşteri ilişkilerinde sonsuz güven içerisinde ve ihtiyaçların sürekli farkında olan, gelişim odaklı, kaliteyi sürekli arttıran, son teknolojiyi ve dekorasyon trendlerini yakından takip ederek farklılık oluşturan lider bir firma olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye ekledi.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Türkeş’e ayıp etmeyin!

2018-05-02 18:17 - Siyaset

Gaziantep'te 17 yaşındaki genç kız 4. kattan ölüme atladı

2018-05-01 00:08 - Asayiş

Gaziantepli ülkücünün isyanı: Oturma eylemine başlıyor!

2018-05-05 09:37 - Gündem

Milli Güreşçi cinsel organı kesilerek öldürüldü!

2018-05-02 13:54 - Asayiş

“Testere 7” ile korkuya hazır olun

2018-05-07 10:57 - Kültür & Sanat

Karaşahin, Ak Parti'den aday adayı oldu

2018-04-30 18:47 - Siyaset

Dr. Demet Çetin, Astım hakkında bilgilendirdi

2018-05-02 14:43 - Sağlık

Hayri Öztürk, CHP'den aday adaylığını açıkladı

2018-05-07 12:30 - Siyaset

Şahinbey Nüfus Müdürlüğü'nde sistem çilesi...

2018-05-02 17:02 - Yerel

TEB Bölge Direktörü'nden GSO'ya ziyaret

2018-05-02 17:20 - Yerel

İlgili Haberler

Sigaraya bir zam daha geldi!

18:30 - Ekonomi

Güneydoğulu Hububatçılar Venezuela heyetini GAİB’de ağırladı

13:18 - Ekonomi

Erdoğan'ın bir günlük koruma maliyeti 6,7 milyon lira

12:14 - Ekonomi

Sigaraya bir zam daha geldi!

10:51 - Ekonomi

Saadet Partisi'nin 'iki yüzlü ekonomi' şarkısı gündem oldu

18:43 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Özgür Özel'den atanamayan öğretmenlere Saraçhane çağrısı

19:41 - Gündem

Erkan Baş'tan 'yumuşama' tepkisi

18:15 - Siyaset

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş’in ifadesi ortaya çıktı!

17:48 - Gündem

Öğretmenler iş bırakma eylemi yapacak!

16:07 - Gündem

Bahçeli'nin "Omurgasız, tetikçi, kimliksiz" dediği Selvi'den yanıt

11:39 - Gündem