?>

GKV’de Teknoloji Bağımlılığı anlatıldı

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında düzenlenen söyleşide Teknoloji Bağımlılığı masaya yatırılarak bağımlılığın insan yaşamına olumsuz etkileri ve nedenlerinin yanı sıra teknolojik bağımlılıktan kurtulmanın yolları da anlatıldı.  

Eğitim - 7 yıl önce

 

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında düzenlenen söyleşide Teknoloji Bağımlılığı masaya yatırılarak bağımlılığın insan yaşamına olumsuz etkileri ve nedenlerinin yanı sıra teknolojik bağımlılıktan kurtulmanın yolları da anlatıldı.  

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (Klinik Psikoloji) Araştırma Görevlisi ve Yazar Mahmut Yay’ı ağırlayan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları teknoloji bağımlılığını masaya yatırdı. Öğretmen idareci ve öğrencilerin katıldığı söyleşide bağımlılığın nedenleri, sonuçları ve insan yaşamına olumsuz etkilerini anlatan Yay öğretmen ve velileri de uyararak çocukların bağımlılıktan kurtulması için neler yapılması gerektiği konusunda ki görüşlerini de açıkladı. Hasan Kalyoncu Üniversitesi (Klinik Psikoloji) Araştırma Görevlisi ve Yazar Mahmut Yay’ın sunumu ile gerçekleşen hizmet içi eğitimde teknoloji bağımlılığı nedir?, belirtileri, sebepleri, riskler, bağımlılıktan kurtulmanın yolları ele alındı. Teknoloji Bağımlılığı ile Mücadele Eğitimi kapsamında görüşlerini ifade eden Yay “Teknoloji bağımlılığı, teknolojiyi kullanmada ve onunla ilişkide kişinin iradesini kaybetmesi, kendini denetleyememesi ve onsuz bir yaşam sürememeye başlaması hâlidir. Bağımlılığın belirtilerine değinecek olursak teknoloji başında harcanan vaktin giderek artması,  Ruhsal, sosyal, adli ya da bedensel bir sorun oluşturmasına rağmen teknolojinin kullanılmaya devam edilmesi, Teknolojiden uzak kalınca huzursuzluk, uykusuzluk, öfke gibi yoksunluk belirtilerinin ortaya çıkması,  planlanandan daha fazla teknoloji karşısında kalınması, zamanın büyük çoğunluğunun fiilen ya da zihnen teknolojiyle geçirilmesi olarak sıralayabiliriz. Teknolojik bağımlılıklar; İnternet ve sosyal medya, telefon ve tablet, oyun konsolları, bilgisayar ve televizyon” dedi. Yay teknolojik bağımlılıkta kimlerin de risk altında olduğunu açıklayarak “Spordan uzak duran ve hareketsiz yaşamı  tercih edenler. Olumsuz ve bağımlı arkadaş çevresi bulunanlar. Ders başarısı sürekli düşük olan ya da  okul dışı faaliyetlere karşı isteksiz olanlar. Arkadaş edinme, iletişim kurma ve iletişimi devam ettirme becerileri az olanlar.           Aile içi çatışmalar yaşayan, sağlıklı iletişimi olmayan aile üyeleri. Hayatlarında kaliteli vakit geçirebileceği aktiviteler bulunmayanlar. Sosyal ilişkilerinde kendini ifade etmekte güçlük yaşayanlar. Aileleri teknolojiyi olumsuz ve bilinçsiz kullanan bireyler risk altındaki guruplardır. Teknolojik bağımlılıktan kurtulmak için yavaş yavaş ama kararlı olarak azaltın. Oyunun yerini doldurun (Spor,  hobi, vb.), Düşünün! Sanal ortamdaki başarı ve saygınlık mı daha değerli, gerçek hayattaki mi? Zararlarını, sizden aldıklarını değerlendirin ve gerekirse uzmanlardan yardımı alın” dedi. Söyleşinin sonunda GKV Özel İlkokulu Müdürü Mustafa Şenel; Hasan Kalyoncu Üniversitesi (Klinik Psikoloji) Araştırma Görevlisi ve Yazar Mahmut Yay’a teşekkür ederek günün anısına bir çiçek taktim etti.  

Haftanın Öne Çıkanları

As Başkan Öztürk'ten Derelioğlu'na sert cevap

2018-03-15 21:29 - Spor

CHP'li Kalkan'dan, Fatma Şahin'e 'Atatürk' tepkisi

2018-03-16 17:35 - Gündem

Gaziantepli eski Bakan hayatını kaybetti

2018-03-19 08:36 - Gündem

Bugün Aşık Veysel'in ölüm yıldönümü

2018-03-21 08:34 - Gündem

Gaziantepli Esma Sultan 5 gündür kayıp!

2018-03-19 22:19 - Asayiş

Gaziantep'te vahşet! İntihar mı, cinayet mi?

2018-03-22 16:39 - Asayiş

Prof. Dr. Ertan ve Prof. Dr. Kadıoğlu Sankonuk'ta

2018-03-20 07:39 - Sağlık

Milyon doları veren FETÖ’cü serbest bırakılıyor!

2018-03-19 07:50 - Siyaset

Özel kuvvetler Afrin’de!

2018-03-18 08:41 - Gündem

Şehitkamil'de Okullar Arası Futbol Turnuvası

2018-03-17 09:30 - Spor

İlgili Haberler

'Geri zekalıya anlatır gibi anlatıyoruz' diyen Bakan Tekin, Bilgi İşlem Müdürünü görevden aldı!

17:35 - Eğitim

2025 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS tercihleri ne zaman başlayacak?

00:38 - Eğitim

YKS tercihleri ne zaman başlıyor? 2025 YKS tercih kılavuzu yayımlandı mı?

00:08 - Eğitim

GİBTÜ TTO kuruluyor...

00:00 - Eğitim

2025 YDS/2 sınavı ne zaman, saat kaçta? 2025 YDS/2 sınavı kaç dakika, kaç soru?

00:08 - Eğitim

Günün Manşetleri

'Geri zekalıya anlatır gibi anlatıyoruz' diyen Bakan Tekin, Bilgi İşlem Müdürünü görevden aldı!

17:35 - Eğitim

Hilal Kaplan, TRT’den 1 milyon TL’ye yakın huzur hakkı almış.

17:27 - Gündem

Cübbeli, Egemen Bağış'ı yerin dibine soktu

10:52 - Gündem

Bankalar artık emekli maaşına bloke koyabilecek!

08:35 - Ekonomi

"Yeliz" bu kez de İlber Ortaylı'yı hedef aldı!

07:48 - Gündem