?>

GİBTÜ Gençlik Buluşmaları'nın ilki yoğun katılımla gerçekleştirildi

GİBTÜ Gençlik Buluşmalarının ilki, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Eğitim - 22 saat önce

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) tarafından öğrencilerin söz aldığı, fikirlerini paylaştığı ve üniversite kültürünün birlikte şekillendiği bir platform olarak hayata geçirilen GİBTÜ Gençlik Buluşmalarının ilki, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir’in katılımıyla gerçekleştirildi. Etkinliğe öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Etkinlikte öğrenciler, üniversite kültürünün gelişimine katkı sunacak görüş ve önerilerini doğrudan paylaşma fırsatı bulurken Başkan Fatma Şahin, gençlerin sorularını yanıtlayarak belediyenin gençlere yönelik projeleri hakkında bilgi verdi.

ÜNİVERSİTELER SADECE DERSLİKLERDEN İBARET DEĞİLDİR

GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, konuşmasında GİBTÜ Gençlik Buluşmalarının üniversite kültürünü güçlendiren önemli bir adım olduğunu ifade etti.  Rektör Demir, “Üniversiteler sadece dersliklerden ibaret değildir; öğrencinin söz aldığı, fikir ürettiği, kendini geliştirdiği bir ekosistemdir. GİBTÜ gençliğini dinlemek, onların düşüncelerini merkeze almak bizim için çok değerli. Bu buluşmalar, öğrencilerimizin hem üniversiteye hem şehre katkı sunacağı ortak bir zemin oluşturuyor.” dedi. Öğrencilerin sosyo-kültürel aktivitelerini arttırmak için daha çok program yapmak istediklerini dile getiren Demir, "Bütün Türkiye tarafından bu şehir bundan sonra öğrenci ve üniversite dostu şehir algısı çok daha yükselmiş bir şekilde görülmüş olacak." ifadelerini kullandı.

DEMİR: “FATMA ŞAHİN TÜRKİYE’NİN ÖNCÜ İSİMLERİNDEN”

GİBTÜ gençlik buluşmaları kapsamında programa katılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in üniversite dostu şehir, öğrenci dostu şehir çalışması kapsamında önemli çalışmalar yürüttüğünü söyleyen GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, "Fatma Şahin, Gaziantep’in değil aslında tüm Türkiye’nin öncü isimlerinden, marka isimlerinden birisi. Bakanımız mühendis kökenli ve mühendisliğin temel ve teknik bakışı ile bakanlık ve belediye başkanlığının tecrübesini birleştirerek çok büyük projelere imza atan bir isim. En önemlisi belki bir süredir başlattığı şu anda duymadığınız ama çok hummalı bir çalışmaya öncülük etti. Bu da üniversite dostu şehir, öğrenci dostu şehir çalışması. Bununla ilgili temalarca bizi toplantılar yaptı. Tamamen öncülüğünü kendisi yürütüyor ve bu şehirlere artık ulaşımdan, varılmayan sosyal etkinliklere ve güvenli şehir oluşuna varıncaya kadar tüm bu süreçlerle ilgili kapsamlı bir faaliyet yürütüyor, bütün kurumlardan, hepimizden destek alarak. Dolayısıyla zannediyorum artık çok hissedilir bir şekilde, fark edilebilir bir şekilde Türkiye’de bu şehir bundan sonra öğrenci dostu şehir ve üniversite dostu şehir algısı çok daha yükselmiş bir şekilde görülmüş olacak. Bu da bizi sevindiren bir durum. Bu bir algı çalışması falan değil, gerçek tamamen çünkü bakanımızın desteğini her ne zaman arzu edersek yanımızda buluyoruz. Bu da bizi ciddi anlamda rahatlatıyor, işlerimizi kolaylaştırıyor. Şehir Hastanesi sorunu daha doğrusu Tıp Fakültesi 4. sınıf öğrencilerinin staj yapmalarına imkan sağlayacak hastanenin olmaması en büyük sorunumuzdu, en zayıf halkamızdı. Ama Şehir Hastanesi ile bu sorunun giderilmesinde de yine öncü isim oldu ve çok büyük katkıları oldu" dedi.

FATMA ŞAHİN: “GENÇLERİ MERKEZE ALAN BİR ŞEHİR İNŞA EDİYORUZ”

Programda öğrencilere hitap eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, konuşmasında gençlerin ihtiyaçlarını önceleyen bir yaklaşım benimsediklerini vurguladı. Öğrencilerin fikirlerini ve taleplerini önemsediklerini belirten Şahin, şu ifadeleri kullandı: “Gençlerimizin sesini duymak, ihtiyaçlarını yerinde görmek ve onlarla birlikte çözüm üretmek bizim için önceliktir. Gaziantep’i genç dostu bir şehir yapmak için çalışıyoruz. Bugün burada sizleri dinlemek, sizlerle birlikte düşünmek bizim için çok kıymetli.”

ÖĞRENCİLER MEMNUNİYETLE AYRILDI

Program moderatör eşliğinde soru–cevap bölümüyle devam etti. Öğrenciler beklenti, öneri ve taleplerini doğrudan Şahin’e iletirken, Başkan Şahin bu taleplerin büyük bir bölümüne olumlu geri dönüş yaparak gerekli adımların atılacağını belirtti.

Soru–cevap bölümünde öğrencilerin şehir yaşamından ulaşım taleplerine, sosyal alanlardan eğitim ihtiyaçlarına kadar birçok konuda görüş bildirmesi, programın interaktif ve verimli bir atmosferde gerçekleşmesini sağladı. Öğrenciler programdan memnuniyetle ayrıldıklarını ifade ederek, bu tür buluşmaların devamının önemine dikkat çekti.

Program, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e teşekkür çiçeği takdim etmesi ve katılımcılarla birlikte toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na destek: Demek ki; bir rüşvet çarkı var!

2025-11-24 13:43 - Siyaset

Kılıçdaroğlu sessizliğini bozdu: CHP derhal arınmalı ve yoluna devam etmelidir

2025-11-22 19:34 - Siyaset

Kayyum Gürsel Tekin televizyona çıkmak için yargıya başvurdu

2025-11-22 13:36 - Gündem

Bahçeli: Silivri’ye gidişle İmralı Cezaevi’ne gidiş arasında ne fark var?

2025-11-21 12:24 - Gündem

Süreç komisyonunun İmralı ziyaretinde yer alacak isimler belli oldu

2025-11-21 16:59 - Gündem

Son dakika... CHP, İmralı'ya temsilci göndermeyecek!

2025-11-21 14:39 - Gündem

Selahattin Demirtaş Bülent Arınç'ı yalanladı

2025-11-20 14:54 - Gündem

İşte, CHP'nin parti programı taslağı...

2025-11-21 13:38 - Siyaset

CHP'den 'İmralı' kararı için açıklama: Milletimizin rızası yoktur!

2025-11-21 16:09 - Gündem

Mansur Yavaş'a "görevi kötüye kullanma" ve "denetim görevini ihmal" hakkında soruşturma izni verildi

2025-11-22 13:21 - Gündem

İlgili Haberler

HKÜ ile Malezya MARA Teknoloji Üniversitesi arasında iş birliği protokolü

00:00 - Eğitim

Gaziantep’te Yapay Zeka Entegrasyonu Zirvesi

00:00 - Eğitim

HKÜ’de 24 Kasım Öğretmenler Günü coşkusu

00:00 - Eğitim

GİBTÜ’den yapay zekâ temelli dönüşüm   

00:00 - Eğitim

HKÜ’de Türkiye–Azerbaycan Dostluğu ve Stratejik Ortaklığı

00:00 - Eğitim

Günün Manşetleri

Tahliyesi beklenen Demirtaş'a hapis cezası istendi!

15:42 - Gündem

Yeni yargı paketi ile 50 bin kişi tahliye edilecek mi?

13:41 - Gündem

Ümit Özdağ: Öcalan villaya çıkacak, evlenecek...

09:15 - Gündem

Hepsi tek tek zamlanacak! İşte 2026’da geçerli olacak yeni ücretler...

08:49 - Ekonomi

Öztürkmen: Ekonomiyi batıran iktidar çareyi yeni haraçlarda buldu

00:34 - Siyaset