?>

Gençler Kurtuluş’un hatırası için koştu...

“25 Aralık Kurtuluş Koşusu” HKÜ Kampüsünde gerçekleştirildi.

Yerel - 5 yıl önce

 

25 Aralık Gaziantep’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 99. YılDönümü kutlamaları kapsamında, Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ve Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor Daire Başkanlığı işbirliği ile “25 Aralık Kurtuluş Koşusu” HKÜ Kampüsünde gerçekleştirildi.

Şehrin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yıl Dönümü anısına, HKÜ Kampüsü’nde “Kurtuluş Koşusu” düzenlendi. Program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.Koşu öncesinde, HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli günün anlam ve önemini belirterek; “Koşunun her adımında Şehit Kamil’i, Şahin Bey’i, Karayılan’ı ve 6317 kahramanı düşünmemiz ve onlara teşekkür etmemiz gerekir. Bugün burada koşabiliyorsak, bunun onların sayesinde olduğunu hiç unutmamamız gerekir” dedi.Açılış konuşmasının ardından, Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri ve Spor Daire Başkanı Zekeriya Efiloğlu, koşunun başlama işaretini verdi. Hızlı biçimde başlayan koşuda yarışmacılar, parkuru tamamlayabilmek için ter döktü.

Koşu programının her aşamasında pandemi koşullarına riayet edildi. HKÜ Kampüsünde oluşturulan 1500 metrelik parkurda koşuya katılan yarışmacılar, dereceye girmek için yoğun gayret sarf etti. Yarış sonucunda ilk üçe giren yarışmacılar kupa ile ödüllendirilirken, koşuya katılan tüm yarışmacılara da hediyeler verildi.

Koşuda derece yapan yarışmacılara kupalarını takdim eden Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri ve Spor Daire Başkanı Zekeriya Efiloğlu, yarışmacılarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Engin Nurşani hayatını kaybetti

2020-12-25 11:37 - Gündem

Gaziantepli polis memuru corona kurbanı oldu!

2020-12-22 22:55 - Yerel

Irak Başbakanı'na Saray'da müzikli ziyafet

2020-12-20 11:31 - Gündem

Karşıya geçerken otomobil çarptı!..

2020-12-20 16:34 - Asayiş

AKP, FETÖ’cüye başarı sertifikası verdi

2020-12-21 08:43 - Gündem

Yerlikaya'dan sahte diploma açıklaması...

2020-12-20 23:03 - Gündem

Öğrenci sayısı 8 milyona yaklaştı...

2020-12-21 12:00 - Eğitim

Kılıçdaroğlu, Seval Türkeş'i ziyaret etti

2020-12-19 16:40 - Gündem

Yüz yüze sınavlar ertelendi!

2020-12-25 11:05 - Gündem

Diyanet: İçki kötülüğün zehirli arkadaşı...

2020-12-25 14:48 - Gündem

İlgili Haberler

Zor: Onlar gazeteci ise biz gazeteci değiliz!

00:00 - Yerel

Şahinbey Millet Cami minik misafirlerini ağırladı

00:00 - Yerel

Yılmaz, Eyüpsultan Mahallesi’nde vatandaşlarla buluştu

00:00 - Yerel

GSO'da Mobilya Sektör Toplantısı gerçekleştirildi

00:00 - Yerel

GTB meclisinde gıda arz güvenliği ele alındı

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Tutuklu gazeteciler için Kadıköy'de polis ablukası altında eylem

18:49 - Gündem

Yandaşlar 'soruşturma' dedi, ABB'den 'Mansur Yavaş' açıklaması geldi

20:25 - Gündem

AKP'li Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu partisinden istifa etti

20:23 - Gündem

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter istifa etti!

07:10 - Siyaset

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım gözaltına alındı!

08:20 - Asayiş