?>

Gebelikte Grip Aşısı uyarısı

Medical Point Gaziantep Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Semra Sarı Yıldız, Grip mevsiminin başlaması ile birlikte anne adaylarına grip aşısı olmaları konusunda uyardı.

Sağlık - 2 yıl önce

Kış aylarında sıklıkla görülen grip, birçok insanın yaşamını olumsuz etkilediği gibi gebelik sürecinde bebeğin sağlığını negatif yönde etkilemektedir.

Medical Point Gaziantep Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Semra Sarı Yıldız, Grip  mevsiminin başlaması ile birlikte anne adaylarına grip aşısı olmaları konusunda bilgilendirerek, anne adaylarının genellikle gebelik döneminde grip aşısı yaptırmaları hususunda  güvenirliği sorguladıkları ve bu konuda tereddüt yaşadıklarına değindi.

Gebelik döneminde grip aşısı yaptırmanın önemine vurgu yapan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Semra Sarı Yıldız sözlerine şöyle devam etti: ‘’Grip aşısı canlı bir virüs aşısı değildir, bu nedenle gebelikte güvenle yapılabilir. Ayrıca bebek üzerinde olumsuz bir etkisi de yoktur. Tam aksine aşı sonrası anne kanında artan antikorlar anneyi koruduğu gibi bebeğe geçerek onun da gripten korunmasına yardımcı olur. Bu koruyucu etki doğum sonrası antikorların anne sütü ile bebeğe taşınması ile devam etmektedir. Grip aşısı yaptırarak hastalığa yakalanma ihtimalini minimale indirmek, hastalığa yakalansanız bile hastalığın daha hafif bir şekilde atlatılmasını sağlamak mümkündür. ‘’ diye konuştu.

Medical Point Gaziantep Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Semra Sarı Yıldız, grip aşısının gebelik haftasından bağımsız olarak, gebeliğin her döneminde güvenle yapılabileceğine dikkat çekti. Gebeliğin ya da doğum zamanının grip mevsimine denk gelmesi durumda, anne adaylarına, grip aşısı yaptırmaları konusunda tavsiyede bulundu.

Haftanın Öne Çıkanları

Cem Gürdeniz'den Murat Bardakçı'ya yanıt

2023-12-10 21:40 - Gündem

Piyade Teğmen Eril Alperen Emir şehit oldu!

2023-12-12 23:57 - Asayiş

Savcının odasından fotoğraf paylaşan avukattan açıklama

2023-12-14 10:49 - Gündem

Ender Saraç'la ilgili bomba iddialar...

2023-12-09 11:26 - Gündem

Faruk Koca, AKP'den ihraç istemiyle disipline sevk edildi!

2023-12-11 23:57 - Gündem

Gaziantep'te yağış hayatı felç etti, araçlar mahsur kaldı!

2023-12-08 23:21 - Yerel

Hasan Bitmez'in son konuşması gündem oldu!

2023-12-14 18:54 - Gündem

Halil Umut Meler hakemliği bırakıyor

2023-12-12 11:43 - Gündem

Yatakta canlı yayın açan çift, aylık kazançlarını açıkladı!

2023-12-15 07:33 - Asayiş

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ve 2 kişi tutuklandı!

2023-12-11 23:45 - Gündem

İlgili Haberler

Akciğer Rezeksiyonu nedir, hangi durumlarda uygulanır?

00:00 - Sağlık

Türkiye'de 1500 hasta kalp bekliyor

00:00 - Sağlık

Sivrisinekten daha küçük ama ölümcül parazit taşıyor! Uzmanlardan 'yakarca sineği' uyarısı

00:00 - Sağlık

Alerjik hastalıkları olanlar için 'polen' uyarısı: Belli saatlerde dışarı çıkmayın, pencere açmayın!

00:09 - Sağlık

Ağızdaki bakteri miktarı ne kadar mutlu olduğumuzu gösteriyor

00:00 - Sağlık

Günün Manşetleri

Metin Cihan'ın yeni X hesabı da erişime engellendi

02:09 - Gündem

Suriye, hava sahasını sivil uçuşlara kapattı

02:08 - Dünya

LGS'de skandal! Yanlış kitapçık dağıttılar, sınav ortasında topladılar

01:39 - Gündem

Son Dakika... FETÖ elebaşı Gülen'in kuzeni gözaltına alındı

01:38 - Gündem

İran-İsrail gerilimi piyasaları sarstı: Petrol fiyatları uçtu!

23:38 - Ekonomi