?>

GAZİRAY’ın, 2018 sonunda bitirilmesi planlanıyor

25 kilometre uzunluğunda 17 istasyonlu Başpınar-Gaziantep-Mustafa Yavuz İstasyonları Arasının Yeniden İnşa Edilmesi Altyapı ve Üstyapı Yapım İşleri (GAZİRAY) Projesi’ne dönük çalışmalar tüm hızıyla ilerliyor.

Yerel - 8 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin şehir içi ulaşımını rahatlatmaya yönelik hazırladığı Gaziantep Küçük Sanayi Sitesi ile Organize Sanayi Bölgesini birbirine bağlayacak olan 25 kilometre uzunluğunda 17 istasyonlu Başpınar-Gaziantep-Mustafa Yavuz İstasyonları Arasının Yeniden İnşa Edilmesi Altyapı ve Üstyapı Yapım İşleri (GAZİRAY) Projesi’ne dönük çalışmalar tüm hızıyla ilerliyor. Yaklaşık 45 gün önce Grand Kavşağı’nda başlatılan çalışmalarda sona gelindi, bölgenin alt ve üst yapısı yeniden şekillendi.

Gazi şehri, baştanbaşa demir ağlarla örecek GAZİRAY Projesi’yle kara tren hızlı trene dönüşecek. Büyükşehir Belediyesi, GAZİRAY ve hızlı tren hatlarını döşeyerek, Gazianteplilere ulaşımdaki reformun ayak seslerini hissettirecek.

200 milyon TL maliyetli GAZİRAY Projesi kapsamında, güzergah üzerindeki taşınmazlarla üzerindeki yapı ve ağaçları kamulaştıran Büyükşehir, şehrin vizyonuna vizyon katacak proje için, çalışmaları hızlandırdı. GAZİRAY’a gözü gibi bakan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in gayretleri ve girişimleriyle kısa sürede dev projenin hayata geçirilmesi için kolları sıvayan şehir, projeyi belli bir noktaya getirdi.

Gazianteplilere ulaşımda alternatifler sunmak amacıyla gece gündüz demeden çalışan Büyükşehir, GAZİRAY projesinde D-400 yolu üzeri ve Grand Kavşağı’nda yapılan alt ve üst yapı çalışmalarıyla şehrin görüntüsünü değiştirdi. Ali Fuat Cebesoy Bulvarı ile Grand Kavşağı arasında kalan Kıbrıs Caddesi üzerinde bulunan Devlet Demiryolları Köprü genişletme çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Şehri, 2023 hedefine yakınlaştıracak önemli çalışmalardan olan GAZİRAY’ın, 2018 yılı sonunda bitirilmesi planlanıyor. 

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Seyyid Yusuf Nurani Bozgeyikli törenle anıldı

2018-04-15 14:19 - Yerel

İsmail Değirmenci'nin son anları kamerada

2018-04-16 07:48 - Asayiş

Nakıboğlu'nun yeğeni Eda Akınal'a hapis şoku!

2018-04-12 17:00 - Asayiş

Nevin Eruslu Palyatif Bakım ve Umut Evi açıldı

2018-04-10 18:36 - Sağlık

İsmail, fazla bahşiş aldığı için öldürülmüş!

2018-04-10 21:40 - Asayiş

Tanrısever ailesinin acı günü

2018-04-11 17:55 - Yerel

MHP’li Yalçın'ndan Gaziantepli çiftçiler için soru önergesi

2018-04-12 21:37 - Siyaset

Gaziantep Kuzey Antep Yolu Viyadüğü Eylül'de bitecek

2018-04-10 10:30 - Yerel

Şahinbey'de sürpriz konuk

2018-04-12 23:22 - Yerel

Halıcılar 'Ahmet Kaplan' dedi

2018-04-11 20:02 - Yerel

İlgili Haberler

Şehitkamil'de Eylül ayı meclis toplantısı yapıldı

00:00 - Yerel

Şahinbey'de Eylül ayı meclis toplantısı

00:00 - Yerel

Gazi Open Uluslararası Açık Satranç Turnuvası’nın açılış töreni yapıldı

00:00 - Yerel

Şehitkamil Belediyesi'nden GESOB'a arsa tahsisi

00:00 - Yerel

Altunkaya Grup 63. Şam Uluslararası Fuarı’na damga vurdu

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Melih Gökçek hakkında suç duyurusu

10:14 - Gündem

Bolu Belediyesi'ne yeni operasyon: Tanju Özcan dahil 7 ilde 23 kişiye gözaltı kararı

10:10 - Asayiş

Gazeteci Murat Ağırel Melih Gökçek soruşturmasında ifade verdi

17:18 - Gündem

Gazeteci Kemal Öztürk için gözaltı kararı

17:00 - Asayiş

Melih Gökçek hakkında soruşturma başlatıldı

10:42 - Gündem