?>

Gaziantepli ressam ve torunu sergi açacak...

Gaziantepli ressam Mizyal Karabiber Nacaroğlu ve torunu Ferit Özdeş, SANKO Sanat Galerisi’nde “Biz Birlikte 2.” Temalı sergi açacak.

Kültür & Sanat - 5 ay önce

Gaziantepli ressam Mizyal Karabiber Nacaroğlu ve torunu Ferit Özdeş, SANKO Sanat Galerisi’nde “Biz Birlikte 2.” Temalı sergi açacak.

Mizyal Karabiber Nacaroğlu, ilk resim sergisini lise yıllarında açtı. İngiltere’de Reigate School of Art and Design Resim Akademisi'nde 2 yıl eğitim aldı.

Türkiye’ye döndükten sonra ODTÜ Gıda Mühendisliği bölümünü bitirdi. 1995 yılında İngiltere'de Open College of Arts'ta bir yıl resim eğitimini geliştirdi.

Gaziantep'te yaşayan sanatçı, Mizyal Sanat Evi'nde ilk ve orta yaş grubu çocuklara resim çalışmaları yapmaktadır. Sanat Merkezi Derneği üyesi olan sanatçı, kentte sanatın gelişimi için çeşitli projeler gerçekleştirmiştir.

FAM (Akdeniz Ülkeleri Kadın Sanatçılar Birliği) ve USB (Uluslararası Sanatçılar Birliği) üyesi olan Mizyal Karabiber Nacaroğlu, doğadaki hareketleri, olayları ve renkleri kendine özgü yorumlarıyla tuvaline aktararak iç mutluluğunu diğer insanlarla paylaşırken, ulusal ve uluslararası sanat etkinliklerinin yaşadığı kentte de olabilmesi için diğer sanatçılarla sürekli iletişim içerisinde olmayı amaçlamaktadır.

Dünyadaki çocuk resimleri ile ilgili tüm yarışmaları ve workshopları takip etmeye önem veren sanatçı, şimdiye kadar Gaziantep, İstanbul, İngiltere, Ankara, Almanya, Hollanda, Slovenya, Bosna Hersek ve Romanya’da 21 kişisel sergi açtı, İngiltere, Yunanistan, İzmir, Ankara, Japonya ve Sırbistan’da 22 grup sergisine ve 16’sı Slovenya’da, biri Sırbistan’da olmak üzere 17 ortak çalışmaya katıldı. 

Ferit Özdeş, 29 Haziran 2014’te İstanbul’da doğdu. İlk kişisel sergisini 5 yaşındayken anneannesi Mizyal Karabiber Nacaroğlu ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Salonunda açtı.

SANKO Okulları 6’ncı sınıf öğrencisi olan ve resim çalışmalarını anneannesinin Mizyal Sanat Merkezinde sürdüren Özdeş, genellikle suluboya, linolyum baskı ve karışık teknik ile resim yapıyor.

Ferit Özdeş, anneannesi ile gezdiği, gördüğü yerleri çizdiğini, birlikte geçirdikleri zamanlarda resim yapmanın kendileri için zevkli geçtiğini söylüyor.

“Biz Birlikte 2.” temalı resim sergisi, SANKO Sanat Galerisinde 19 Eylül 2025 Cuma günü saat 17.30’da açılacak.

Haftanın Öne Çıkanları

Tuğba Özay'dan, Mehmet Şimşek'e: Her şeyden vergi alıyorsunuz!

2025-09-12 08:30 - Magazin

Seçim kurulu kayyum Gürsel Tekin'in talebini reddetti!

2025-09-16 12:19 - Gündem

Kayyum Gürsel Tekin, Özgür Özel'i hedef aldı: Hakkımı hepsine haram ediyorum!

2025-09-14 11:57 - Siyaset

Tanju Özcan: Kılıçdaroğlu dönerse CHP’den istifa ederim!

2025-09-15 13:20 - Siyaset

Teşekkürler 12 Dev Adam! Finalde Almanya'ya kaybettik!

2025-09-14 23:18 - Spor

Gaziantep FK, Kocaelispor'u dört dakika devirdi!

2025-09-14 22:14 - Spor

İsrail ordusu Gazze'ye kara harekâtı başlattı!

2025-09-16 09:57 - Dünya

Gündemi sarsacak iddia: Kılıçdaroğlu mutlak butlan için masaya oturdu!

2025-09-12 11:00 - Siyaset

İmamoğlu: 12 metrekarede öyle özgürüm ki, o sarayında çatlasın!

2025-09-12 11:48 - Gündem

Kılıçdaroğlu cephesinden dava sonrası ilk açıklama

2025-09-15 14:33 - Siyaset

İlgili Haberler

Pınar Minaz’dan duygulara dokunan yeni tekli: “Melankolik”

00:19 - Kültür & Sanat

Gaziantep'in 'Çeyiz Geleneği' kitap oldu!

00:00 - Kültür & Sanat

Sedef işlemeciliği Şahinbey'de yeniden hayat buluyor...

00:00 - Kültür & Sanat

Kasım Atmaca'nın 'Caney' isimli albümünün fragmanı yayınladı

00:00 - Kültür & Sanat

Abdullah Bakadan Güney, Vahittin Bozgeyik'in iki şiirini daha besteledi...

00:21 - Kültür & Sanat

Günün Manşetleri

Özgür Özel'den, AKP'li Hatipoğlu'na 'saat' tepkisi

15:26 - Siyaset

CHP'den AKP'ye geçen Çakır, emeklileri hedef aldı!

12:42 - Gündem

Gözaltına alınan Mika Raun'un ifadesi ortaya çıktı

21:26 - Asayiş

Hasan Can Kaya ve Reynmen gözaltına alındı!

08:15 - Asayiş

Son Dakika: Fatih Ürek hayatını kaybetti...

21:28 - Gündem