?>

Gaziantepli halıcılar Büyükelçi Güngen ile görüştü

Ticaret Bakanlığı'nın desteği ile Uzak Ülkeler Projesi kapsamında Japonya'da pazar arayışlarını sürdüren Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği heyeti Büyükelçi Korkut Güngen ile bir araya geldi.

Yerel - 1 yıl önce

Ticaret Bakanlığı'nın desteği ile Uzak Ülkeler Projesi kapsamında Japonya'da pazar arayışlarını sürdüren Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği heyeti Büyükelçi Korkut Güngen ile bir araya geldi.

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, Büyükelçi Korkut Güngen'e, Ticaret Bakanlığının da desteği ile halı sektörüne yeni pazarlar kazandırmak için uzak ülkelere yönelik pazar araştırmalarına ağırlık verdiklerini söyledi. Başkan Kaplan, "Gaziantep olarak makine halısında dünyadaki en büyük üretici ve ihracatçıyız. Ancak yakın ülkelerin bir çoğundaki savaşlar, iç karışıklıklar ve artırılan gümrük vergileri dolayısıyla yeni pazarlara açılmak istiyoruz. Bu kapsamda Japonya'nın 125 milyonluk nüfusu ve 600 milyon dolar halı ithalatı ile önemli bir pazar olabileceğini düşünüyoruz" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin Tokyo Büyükelçisi Korkut Güngen de, Gaziantepli halıcılarla yaptığı toplantıda, Japonya ve Japonların tüketim alışkanlıkları ile ilgili bilgiler verdi. Japonya'da daha çok el halısının kullanıldığını ifade eden Büyükelçi Güngen, "Gaziantep bir çok kez gittiğim, başarılarını bildiğim bir şehir. Bu anlamda siz Gaziantepli halıcıları sektördeki başarılarınızdan dolayı kutluyorum. Japonya'yı da yeni pazar arayışları içerisinde doğru bir adres olarak değerlendiriyorum. Japonya'da büyük ölçüde Çin'den gelen el halıları kullanılıyor. Burada makine halısının tanıtımı yapılırsa, beğendirilirse önemli bir pazar olabilir" şeklinde konuştu.

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, toplantının ardından Büyükelçi Korkut Güngen'e ziyaretin anısına bir plaket takdim ederek, İstanbul'da gerçekleştirilecek olan Uluslararası Halı Fuarına davet etti. Gaziantepli halıcılar, Büyükelçi Korkut Güngen'i ziyaretinin ardından Japonya'daki sektör araştırmalarına ve ikili görüşmelerine devam ediyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Altın Tektaş Yüzük

2024-06-11 07:16 - Yaşam

Aziz Yıldırım, Ali Koç'un canlı yayın teklifini kabul etti

2024-06-08 20:45 - Spor

CHP’li Öztürkmen’in açıkladığı vurgun dosyası AKP’lileri kızdırdı

2024-06-07 16:59 - Siyaset

Tebliğciler, bu kez turistleri hedef aldı!

2024-06-09 11:31 - Gündem

Ali Koç ve Aziz Yıldırım canlı yayında kozlarını paylaştı

2024-06-08 23:34 - Gündem

Çin'den ithal edilen araçlara yüzde 40 ek vergi!

2024-06-08 10:32 - Ekonomi

Şehitkamil Belediyesi tarikata ait kaçak yapıları yıktı!

2024-06-06 09:47 - Gündem

Gazetecilerden MHP'li Semih Yalçın'a yanıt

2024-06-12 18:40 - Gündem

Fenerbahçe'de kongre gergin başladı, Aziz Yıldırım stadı terk etti!

2024-06-08 11:23 - Spor

Dikkat! Gaziantep'te 29 mahallede su kesintisi

2024-06-11 07:13 - Yerel

İlgili Haberler

Şehitkamil'den Babalar Günü’ne özel etkinlik

00:00 - Yerel

Yılmaz'dan, Babalar Günü mesajı

00:00 - Yerel

Şahinbey'den, LGS'ye giren öğrencilere sürpriz

00:00 - Yerel

Rektör Dağlı'dan “Babalar Günü” mesajı

00:00 - Yerel

Mehmet Pamuk'tan Babalar Günü mesajı

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez’den teşvik uyarısı: ‘Süreç şeffaf olmalı’

05:08 - Gündem

TUS sonuçlarına ilişkin tartışmalar sürüyor: ‘Nitelikli uzman sıkıntısı doğacak’

04:39 - Gündem

CHP’li Erdoğdu: Siyasi hayatının en büyük hatası

04:08 - Siyaset

İSMMMO Başkanlığı’na Erol Demirel yeniden seçildi

01:39 - Gündem

‘Fon alan gazetecilere inceleme’ iddiası: CHP’li Bulut’tan sert yanıt

01:09 - Siyaset