?>

Gaziantep'te turizm değerlendirme toplantısı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı tarafından yaşanan deprem felaketi sonrası Türkiye Seyahat Acenteları Birliği’nin (TÜRSAB) katılımıyla turizm değerlendirme toplantısı yapıldı.

Yerel - 3 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı tarafından yaşanan deprem felaketi sonrası Türkiye Seyahat Acenteları Birliği’nin (TÜRSAB) katılımıyla turizm değerlendirme toplantısı yapıldı.

Asrın felaketi olarak adlandırılan Türkiye’nin güneydoğusunda vurucu etki yaşatan depremin ardından turizmi tekrar ayağa kaldırmak için yol haritası belirlendi.

Toplantıya Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sezer Cihan,Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Erdem Güzelbey, Kültür ve Turizm Daire Başkanı Oya Alpay, Kent Konseyi Başkanı Samet Bayrak katıldı.

Ayşe Ertürk yaptığı sunumda deprem sonrası diğer ülkelerde turizmde neler yapılıyor, turizmde kriz ve afet yönetimi planları, deprem sonrası turizm ihtiyaçları analizi, dünyada deprem sonrası turizmde toparlama ve şehir örnekleri konulu başlıklarda açıklamalarda bulundu

Gaziantep’te deprem afeti sonrası turizm iyileştirme adım önerilerinde ise; şehrin altyapısı, akıllı şehirler, dirençli şehirler gibi şehre gelecek turistlerin konaklama güvenirliği için ‘safe hotel’ kavramları görüşüldü. Toplantıda ayrıca seyahat acenteleri ile iletişim kurarak, turizmde güvenli konaklama düzenlemelerinin yapılması gerektiği konuşuldu.

CİHAN: HIZLI BİR ŞEKİLDE RESTORASYONLA İLGİLİ ÇALIŞMALARI BAŞLATTIK

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sezer Cihan katıldığı toplantıda Gaziantep’in deprem sonrası hızlı bir şekilde toparlanma sürecine girdiğini belirterek şunları söyledi:

“Kültür ve turizm anlamında o eski ve cazibeli günlerine, gastronomiyle de ismini birleştirdiğimizde hızlı bir şekilde normale dönmemiz gerekiyor, çünkü hayat devam ediyor. Bizim Gaziantep ölçeğinde toparlanmamız gerekiyor. Konaklama tesislerinin turizmle alakalı bütün yapı ve tesislerinin bizim ilgili mühendislik alanındaki hocalarımızla belediyemiz ve bakanlığın destekleriyle ekip oluşturup ayrıca bu yapıların güvenilirliği konusunda çalışma başlatmamız çok faydalı olur. Bunun turizm açısından somut olarak katkısı olur diye düşünüyorum. Baktığımız zaman bölgesel olarak çok etkilendik. Bir an önce yapılarda bulunan hasarları tespit ettik. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin üzerine düşenlerle alakalı hızlı bir şekilde restorasyonla ilgili çalışmaları başlattık. Depremin vermiş olduğu hasarı ortadan kaldırmamız lazım. Şehrin güvenli şehir olması anlamında deprem riski oluşan binalarda da ekstra inceleme yapacağız”

Haftanın Öne Çıkanları

Erdoğan'a beddua eden kadına 'ev hapsi'

2023-04-04 10:34 - Gündem

'Che'nin Halası' TKP'den milletvekili adayı oldu

2023-04-03 09:55 - Magazin

Türkeş’in kızından MHP’ye Sinan Ateş tepkisi...

2023-04-04 19:46 - Gündem

Olcay Kılavuz sıralamayla tasfiye mi edildi?

2023-04-07 11:36 - Siyaset

Gaziantep çatışma çıktı, bir polis şehit oldu!

2023-04-06 22:01 - Asayiş

DSP'de Erdoğan isyanı: Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğiz!

2023-04-07 18:14 - Siyaset

Simge, ilk defa söyledi!

2023-04-07 09:42 - Magazin

Gaziantep'te vahşet! Okul bahçesinde boğazı kesilmiş bulundu!

2023-04-03 01:01 - Asayiş

Ahmet Özal, seçimlerde Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı aldı

2023-04-05 15:09 - Siyaset

Sinop’ta Ekrem İmamoğlu izdihamı

2023-04-01 22:45 - Siyaset

İlgili Haberler

25 Aralık Yüzme Kurtuluş Kupası'na Şehitkamil damgası

00:00 - Yerel

Şahin, üniversite öğrencilerine müjdeyi paylaştı

00:00 - Yerel

Yılmaz, Çıksorut ve Karacaoğlan Mahallelerine misafir oldu

00:56 - Yerel

Büyükşehir'in, Evde Sağlık Hizmetleri takdir topluyor

00:00 - Yerel

GAGİAD Başkanı Konukoğlu’ndan 25 Aralık mesajı

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Meriç: İcra dosyaları 24,5 milyona dayandı, konkordato ve borçlar patladı

19:10 - Siyaset

CHP’li Öztürkmen: İthalat değil, yerli üretici desteklenmeli

19:06 - Siyaset

CHP Gaziantep’ten Fatma Şahin’e “konut” tepkisi

00:01 - Siyaset

Sadettin Saran'ın ifadesi ortaya çıktı!

11:13 - Gündem

AKP'li vekil, bütçe görüşmelerine 9 milyon 200 bin liralık saatle geldi!

10:10 - Gündem