?>

Gaziantep'te tarım ve gıdanın geleceği konuşuldu

Şehitkamil Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen “Tarım ve Gıdanın Geleceğinde Yerel Yönetimlerin Rolü” konulu panelde gıda terörüne dikkat çeken Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Arkın Bereketoğlu, denetim noktasında yeni bir yasal düzenlemeye ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Tarım - 1 yıl önce

Şehitkamil Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen “Tarım ve Gıdanın Geleceğinde Yerel Yönetimlerin Rolü” konulu panelde gıda terörüne dikkat çeken Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Arkın Bereketoğlu, denetim noktasında yeni bir yasal düzenlemeye ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi ve TMMOB Gıda Mühendisleri Gaziantep İl Temsilciliği ortaklığında Şehitkamil Belediyesinin destekleri ile düzenlenen “Tarım ve Gıdanın Geleceğinde Yerel Yönetimlerin Rolü” konulu panel, Şehitkamil Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Etkinliğe, oda ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra Şehitkamil Belediyesi Başkan Yardımcısı Arkın Bereketoğlu da katıldı.

Panelin açılışında konuşan Bereketoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Avukat Umut Yılmaz’ın yoğun programından dolayı etkinliğe katılamadığını bildirerek, katılımcılara selamını iletti.

Bereketoğlu, önceki dönemlerde Şehitkamil Belediyesi tarafından kırsalda kalkınmayla ilgili bir proje hayata geçirilmediğini belirtti. Arkın Bereketoğlu; özellikle meralarda birçok alanın imara açıldığını, tarım alanlarının yok edildiğini, bunun sonucunda da meyve, sebze ve gıda fiyatlarında artış yaşandığına dikkat çekti.

Bakanlık eliyle gıda denetimlerinin yıllar önce belediyelerin elinden alınarak tarım il müdürlüklerine verildiğini ifade eden Bereketoğlu, sık sık değişen tarım bakanları ve politikalarından dolayı bu sorunun kalıcı hale geldiğini kaydetti. Bereketoğlu, gıda terörünün silahlı terör örgütlerinden daha çok insanların ölümüne yol açtığını belirterek, denetim noktasında yeni bir yasal düzenleme yapılması gerektiğine işaret etti.

Haftanın Öne Çıkanları

Şehitkamil'den 100 genç ile Samsun çıkarması...

2024-05-19 15:47 - Yerel

İran Cumhurbaşkanı Reisi kazada hayatını kaybetti!

2024-05-19 16:25 - Dünya

Nagehan Alçı: Biz o uçakta şarap içerdik!

2024-05-22 11:01 - Gündem

Michaela Astro'dan Mauro İcardi'ye uyarı

2024-05-24 10:56 - Magazin

Vatandaştan tebliğcilere tepki: Allah belanızı versin!

2024-05-24 21:17 - Gündem

Ayhan Bora Kaplan'ın 41 milyonluk lüks evi satışa çıktı!

2024-05-23 18:29 - Gündem

Eylem Tok ve ehliyetsiz oğlu hakkında kırmızı bülten kararı!

2024-05-23 11:45 - Asayiş

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun

2024-05-19 15:55 - Gündem

'Yerli ve milli' vakıflar AB fonu almış!

2024-05-19 09:02 - Gündem

CHP'li Ağbaba'dan Gökçek'e: Sen trol çocuğusun!

2024-05-22 17:10 - Siyaset

İlgili Haberler

Tiryaki Agro, fıstık tesisinin kapasitesini iki katından fazla artırıyor

00:00 - Tarım

GTB Başkanı Akıncı'dan anız uyarısı

00:00 - Tarım

GTB Başkanı Akıncı, hububat alım fiyatlarını açıkladı

00:00 - Tarım

Yaz geldi komisyon sadece 2 kez toplanabildi: Çiftçi derdiyle baş başa kaldı

00:00 - Tarım

Fındık bahçelerinde ciddi kayıp: Rekolte düşüşü bekleniyor!

00:08 - Tarım

Günün Manşetleri

On bin işçi imza attı: 'Barajsız sendika, yasaksız grev' talebi Meclis'te

18:08 - Gündem

Ekonomistler Türkiye'nin rekor cari açığını değerlendirdi: 'Sevimsiz sinyaller artıyor

16:39 - Ekonomi

'5 kız çocuğu aynı anda intihar etti' iddiası: Bakanlıktan açıklama

16:38 - Gündem

Kirazın tanesi 10 lira: Ekonomi politikaları 'meyvesini' veriyor!

16:08 - Ekonomi

Yeni Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu kimdir? Besim Dutlulu kaç yaşında, nereli?

15:38 - Gündem