?>

Gazeteciler ve siyasilere ev baskını! Çok sayıda gözaltı var...

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na ve belediyelere yönelik operasyonların ardından başlayan protestolar sürerken, İstanbul'da sabahın erken saatlerinde polis tarafından ev baskınları düzenlendi. Çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Gündem - 1 yıl önce

İBB'ye yönelik operasyonların ardından CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Şişli ve Beylikdüzü belediye başkanlarının da olduğu 48 kişi tutuklandı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasıyla başlayan protestolar tutuklama kararlarının ardından da devam etti.

Öğrencilerin öncülük ettiği eylemler özellikle üniversite kampüslerinde ve şehir merkezlerinde yoğunlaşırken, bu sabah saatlerinde İstanbul'da çok sayıda kişinin evine polis tarafından baskın düzenlendi. Baskınlarda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Gözaltıların "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu olan 2911 sayılı kanuna aykırı hareket edildiği" gerekçesiyle yapıldığı öğrenildi.

SOL PARTİ MYK ÜYESİ GÖZALTINDA

SOL Parti MYK Üyesi Avukat Deniz Demirdöğen de sosyal medya hesabından gözaltına alındığını duyurdu.

GAZETECİLER DE GÖZALTINDA

Öte yandan gazeteci Zeynep Kuray, foto-muhabir Bülent Kılıç ve Yasin Akgül'ün de gözaltına alındığı öğrenildi.

Sabah saatlerinde evlerinden gözaltına alınan foto-muhabiri Bülent Kılıç ve gazeteci Zeynep Kuray’ın Vatan Emniyet’e götürüldüğü öğrenildi.

TKP: "PARTİ YÖNETİCİ VE ÜYELERİMİZ SERBEST BIRAKILMALIDIR"

Türkiye Komünist Partisi'nden (TKP) yapılan açıklamada TKP İstanbul İl Başkanı Ahmet Dincel ve Parti Meclisi üyesi Arda Hacıyusufoğlu ile 3 parti üyesinin de gözaltına alındığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Türkiye Komünist Partisi dün akşam binlerce üye, gönüllü ve parti dostu ile birlikte halkın siyaset yapma hakkını savunmak için Saraçhane’deydi. Bu sabaha karşı TKP’nin Saraçhane’deki gösteriye katılımı gerekçe gösterilerek TKP İstanbul İl Başkanı Ahmet Dincel ve Parti Meclisi üyesi Arda Hacıyusufoğlu ile 3 parti üyemiz evlerinden gözaltına alındılar. Hukuksuz şekilde hayata geçirilen bu gözaltı işlemi kaldırılmalı, parti yönetici ve üyelerimiz derhal serbest bırakılmalıdır.

Haftanın Öne Çıkanları

Kayseri'de yurttaşlar kar yağışına aldırış etmeden İmamoğlu için yürüdü

2025-03-22 00:09 - Gündem

Çağlayan Adliyesi nerede? İstanbul Adalet Sarayı'na nasıl gidilir?

2025-03-22 00:39 - Gündem

ROK: Ekrem İmamoğlu en az 6-7 sene hapiste kalacak!

2025-03-21 11:04 - Gündem

Tamar Tanrıyar kimdir? Tamar Tanrıyar kaç yaşında, nereli? Tamar Tanrıyar'ın eşi kim?

2025-03-22 00:00 - Magazin

Sanatçılar İmamoğlu'na destek için Saraçhane'de

2025-03-22 19:01 - Gündem

AKP’li Birinci’den skandal paylaşımlar: ‘Bir emrinize bakarız’

2025-03-21 04:05 - Gündem

Dilek İmamoğlu: Ekrem İmamoğlu millete emanettir...

2025-03-19 23:25 - Gündem

Ümit Özdağ'dan İmamoğlu açıklaması: 'Selamlaştık...'

2025-03-23 23:09 - Siyaset

Saraçhane'de polis, Atatürklü bayrak taşıyan eylemciye uçan tekme attı

2025-03-22 01:09 - Gündem

Tanju Özcan'dan sine-i millet çağrısı

2025-03-19 17:00 - Siyaset

İlgili Haberler

Sinem Dedetaş'tan açıklama: Aklım ve kalbim Üsküdar’ın sokaklarında...

14:20 - Gündem

Timur Soykan ve Fatih Altaylı da ifadeye çağrıldı!

14:09 - Gündem

Etimesgut Belediyesi'ne operasyon: Erdal Beşikçioğlu gözaltına alındı

08:42 - Gündem

Zafer Partisi'nden “Çözüm Süreci Adı Altında Türkiye Üzerine Oynanan Oyunlar” konferansları

00:18 - Gündem

BirGün çalışanları 'figüran' haberi nedeniyle ifade verdi

19:59 - Gündem

Günün Manşetleri

Cem Küçük gözaltına alındı!

21:46 - Asayiş

AKP'ye geçeceği iddia edilen Cemil Tugay'dan dikkat çeken açıklama

14:52 - Siyaset

Sinem Dedetaş'tan açıklama: Aklım ve kalbim Üsküdar’ın sokaklarında...

14:20 - Gündem

Timur Soykan ve Fatih Altaylı da ifadeye çağrıldı!

14:09 - Gündem

70 yıldır CHP üyesi olan Önder Sav istifa etti!

11:09 - Siyaset