?>

Gazeteci Yazar Ali Atalar, GKV’de minik hayranları ile buluştu

Gazeteci-Yazar Ali Atalar, Gaziantep Kolej Vakfı’nda, “Gaziantep Çocuk Oyunları” konulu söyleşiye katıldı ve kitaplarını imzaladı.

Kültür & Sanat - 3 ay önce

Gazeteci-Yazar Ali Atalar, Gaziantep Kolej Vakfı’nda, “Gaziantep Çocuk Oyunları” konulu söyleşiye katıldı ve kitaplarını imzaladı.

Gaziantep'in tarihi ve kültürünü anlatan kitapları ile geçmişimize ışık tutan Gazeteci-Yazar Ali Atalar, Gaziantep Kolej Vakfı öğrenci, öğretmen ve idarecileri ile bir araya geldi. GKV Konferans Salonunda gerçekleşen söyleşiye öğrencilerin ilgisi büyük oldu. Tarihi ve kültürel mirasımızın gelecek nesillere aktarılmasında önemli bir rol üstlenen Gazeteci-Yazar Ali Atalar, söyleşide geleneksel çocuk oyunlarını ve bu oyunların çocukların gelişimi üzerindeki pozitif etkilerini anlattı.

Geleneksel çocuk oyunlarının çocukların duyusal, kas, sosyal, beslenme, konuşma ve dil gelişimine etkilerini anlatan Gazeteci-Yazar Atalar, “Oyun çocuğun ilgisini kamçılar, ben merkeziyetçilikten uzaklaşmasını sağlar, duygularını denetlemeyi öğrenir, sorunlarını unutur ya da çözüm yolu bulur, kendine güveni artar, sosyalleşir, farklılıklara ve farklı kişiliklere saygı duymayı öğrenir, yardımlaşmayı ve dayanışmayı öğrenir, kazanmayı ve kaybetmeyi öğrenir, lider olmayı öğrenir, çevresini korur ve analitik düşünmeye yardımcı olur” dedi. 

Çocuklar kadar büyüklerin de ilgi gösterdiği söyleşide, geleneksel çocuk oyunlarını vücut geliştiren ve bedensel hareket ettiren oyunlar, zeka oyunları, hayvan taklidi oyunları, denge oyunları, el becerisi, bilgi ve dikkat oyunları, kız çocuklarının ve kadınların oynadığı oyunlar gibi gruplara ayıran Atalar, daha sonra söyleşiye katılanların sorularını yanıtladı. Söyleşinin ardından kitaplarını imzalayan Gazeteci-Yazar Ali Atalar, kültürel mirasımızın en önemli unsurları arasında yer alan geleneksel çocuk oyunlarının gelecek kuşaklara aktarılmasının önemine dikkat çekti.

Gaziantep’in tarihini ve kültürüne ışık tutan 11 kitabı bulunan Ali Atalar, polisiye-roman tarzındaki son kitabı “Hazal” ile edebiyat yolculuğuna farklı bir soluk getirdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Berkay Gezgin'den Cem Küçük hakkında suç duyurusu

2025-04-17 18:30 - Gündem

Yandaşlar birbirine girdi! Ahmet Hakan'dan Rasim Ozan Kütahyalı'ya sert tepki: "Korunaklı değilsin, şarlatansın!"

2025-04-17 10:16 - Gündem

Meclis’te okunan AYM'nin Can Atalay kararı, tutanakta sansürlendi!

2025-04-16 15:39 - Siyaset

Avukatı duyurdu: Lütfü Savaş, 21. Olağanüstü Kurultay için de iptal davası açacak!

2025-04-17 16:09 - Siyaset

Bahçeli'den İmamoğlu çağrısı: 'İvedilikle karara bağlansın'

2025-04-14 18:08 - Siyaset

Sayıları iki kat, maaşları 10 kat arttı!

2025-04-13 17:50 - Gündem

Rasim Ozan Kütahyalı'nın ifadesi ortaya çıktı!

2025-04-18 10:09 - Gündem

Samsun'da mahşeri kalabalık! Millet iradesine sahip çıktı!

2025-04-13 14:39 - Siyaset

Çok konuşulacak iddia: Erdoğan, yargı mensubuna ‘Hani dosyanız çok güçlüydü’ dedi

2025-04-14 20:08 - Gündem

Bülent Turan: Biz de CHP kapatılsın kampanyası yapalım!

2025-04-15 11:07 - Siyaset

İlgili Haberler

Ressam Muhammet Aliyev “Pişmiş Toprak” sergisini açtı

00:00 - Kültür & Sanat

9’uncu Hemşehri Dernekleri Festivali başladı

00:00 - Kültür & Sanat

Azerbaycanlı ressam Muhammed Aliyev sergi açacak

00:00 - Kültür & Sanat

“Mahallemde Konser Var” etkinliği başladı

00:21 - Kültür & Sanat

9’uncu Hemşehri Dernekleri Festivali başlıyor

00:00 - Kültür & Sanat

Günün Manşetleri

Arınç'tan Gökçek'e: Onlar benim sakalımı kesti, ben onların kolunu kopardım

19:10 - Siyaset

Mansur Yavaş, Aziz İhsan Aktaş’ın ticari sicilini çıkarttırdı

09:16 - Gündem

Diyanet'in cuma hutbesinde "giyinik çıplaklar" vurgusu

09:12 - Gündem

Sedat Peker, uzun süren sessizliğini bozdu

17:20 - Gündem

RTÜK'ten Tele 1'e 5 gün karartma cezası

14:30 - Gündem