?>

Gaz sancısı sandı, hastaneye başvurdu: Mesanesinden dev parazit çıktı

Hindistan'da 32 yaşındaki bir adamın mesanesinden canlı ve hareket eden yaklaşık 30 santimetre uzunluğunda bir solucan çıkarıldı.

Asayiş - 9 ay önce

Hindistan’da 32 yaşındaki bir adamın mesanesinden canlı ve hareket eden dev bir solucan çıkarıldı. Adamın çiğ balık tüketme alışkanlığı nedeniyle nadir görülen bir parazitle enfekte olduğu ortaya çıktı.

Doktorlar, yüksek ateş ve idrar yapma zorluğu şikayetleriyle hastaneye başvuran genç adamın vücudunda karşılaştıkları manzara karşısında şaşırdı.

Yapılan tetkiklerde, hastanın mesanesinde yaklaşık 30 cm uzunluğunda kırmızı renkte, canlı bir parazitin kıvrandığı tespit edildi.

Hemen ameliyata alınan adamın vücudundan çıkarılan parazitin, bilimsel adıyla Dioctophyma renale, yani halk arasında bilinen adıyla “Dev Böbrek Kurdu” olduğu açıklandı.

ÇİĞ BALIK ALIŞKANLIĞI HAYATINA MAL OLUYORDU

Genç adamın enfeksiyona çiğ balık yeme alışkanlığı nedeniyle yakalandığı düşünülüyor. Doktorlar hastayı bu alışkanlığını bırakması konusunda uyardı.

Daha da dikkat çekici olan ise, adamın daha önce idrarında küçük solucanlar fark ettiğini ama buna rağmen çiğ balık yemeye devam ettiğini itiraf etmesi oldu.

Dev böbrek kurdu enfeksiyonları insanlarda son derece nadir görülüyor. 2019 yılında yapılan bilimsel bir taramada, tüm dünyada sadece 37 vakanın tıbbi kayıtlara geçtiği belirtildi.

Hasta, yapılan kontrollerde solucanın vücudunda yumurta bırakmadığı için herhangi bir kalıcı hasar yaşamadan tedavi edildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Berkay Gezgin'den Cem Küçük hakkında suç duyurusu

2025-04-17 18:30 - Gündem

Yozgatlı Ahmet Hakan’dan, Özgür Özel'e traktörlü tebrik

2025-04-20 13:00 - Gündem

Yandaşlar birbirine girdi! Ahmet Hakan'dan Rasim Ozan Kütahyalı'ya sert tepki: "Korunaklı değilsin, şarlatansın!"

2025-04-17 10:16 - Gündem

Meclis’te okunan AYM'nin Can Atalay kararı, tutanakta sansürlendi!

2025-04-16 15:39 - Siyaset

Avukatı duyurdu: Lütfü Savaş, 21. Olağanüstü Kurultay için de iptal davası açacak!

2025-04-17 16:09 - Siyaset

Arınç'tan 'Can Atalay' çıkışı: Karar okunmuştur, iş bitmiştir!

2025-04-20 18:09 - Gündem

Rasim Ozan Kütahyalı'nın ifadesi ortaya çıktı!

2025-04-18 10:09 - Gündem

Bülent Turan: Biz de CHP kapatılsın kampanyası yapalım!

2025-04-15 11:07 - Siyaset

Demir parmaklı oy pusulası sosyal medyada gündem oldu!

2025-04-19 13:06 - Gündem

İmamoğlu ve Özdağ yaz aylarında cezaevinden çıkabilir!

2025-04-15 13:04 - Gündem

İlgili Haberler

Hasan Can Kaya ve Reynmen gözaltına alındı!

08:15 - Asayiş

Ünlülere yönelik uyuşturucu operasyonunda Mika Raun gözaltına alındı

21:26 - Asayiş

Gaziantep'te feci kaza: 2 ölü, 11 yaralı var!

11:02 - Asayiş

Bahis soruşturmasında Eyüpspor ve 9 şirkete kayyım atandı!

08:21 - Asayiş

Ünlülere uyuşturucu soruşturmasında 15 kişinin testi pozitif çıktı

20:49 - Asayiş

Günün Manşetleri

Hasan Can Kaya ve Reynmen gözaltına alındı!

08:15 - Asayiş

Son Dakika: Fatih Ürek hayatını kaybetti...

21:28 - Gündem

Ünlülere yönelik uyuşturucu operasyonunda Mika Raun gözaltına alındı

21:26 - Asayiş

Aziz İhsan Aktaş davasında dördüncü gün sona erdi!

11:11 - Gündem

Gaziantep'te feci kaza: 2 ölü, 11 yaralı var!

11:02 - Asayiş