?>

GAÜN’de lisansüstü mezunlarının kep atma sevinci

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Hukuk Fakültesi tarafından Sosyal Bilimler Enstitüsü Ekonomi Hukuku ve Kamu Hukuku Lisansüstü Programlarından 2015-2016 eğitim öğretim yılından itibaren mezun olan öğrenciler için Mezuniyet Töreni düzenlendi.

Eğitim - 8 yıl önce

 

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Hukuk Fakültesi tarafından Sosyal Bilimler Enstitüsü Ekonomi Hukuku ve Kamu Hukuku Lisansüstü Programlarından 2015-2016 eğitim öğretim yılından itibaren mezun olan öğrenciler için Mezuniyet Töreni düzenlendi. GAÜN Atatürk Kültür Sahnesinde gerçekleştirilen törende mezun olan 36 lisansüstü öğrenci belgelerini alarak, kep atmanın sevincini yaşadı.

Törenin açılışında konuşan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Gaziantep Üniversitesi’nin 45 yıllık bir mazisi olan büyük bir üniversite olduğunu belirterek, son aile bireylerinden birisinin de Hukuk Fakültesi olduğunu söyledi. Prof. Dr. Gür, “Kısa sürede eğitimini, kadrosunu tamamlayıp hatta lisans eğitim programını bir adım ileriye götürerek yüksek lisans programları açarak bölgeye büyük katkı sağladığı için Hukuk Fakültesindeki hocalarıma, çalışanlarıma ve bu programda emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yüksek lisans ve doktora programı olan çok fazla üniversitemiz yok. Biz böylece bölgedeki de bir açığı kapatmış oluyoruz” dedi.

HUKUK, AYNI ZAMANDA EKONOMİMİZİN TEMİNATIDIR

Türkiye’nin büyüyerek, hızlı bir değişim, dönüşüm gösterdiğini, uluslararası arenada saygınlığının arttığını kaydeden Prof. Dr. Gür, şöyle konuştu: “Uluslararası arenadaki bağlar çok hızlı gelişiyor. Bunun için de ekonomik alanda artık açık hesaplar üzerinden değil, mümkün olduğu kadar ekonominin sağlam temellerle ve hukuki ölçülere göre şirketleşmelere zemin hazırlaması lazım. Yoksa sadece belli kıstaslara uyarak küçük hesaplar üzerinden Türkiye’de gelecekteki ekonomi vizyonunu oluşturamayız. Özellikle uzlaşma ve büyük uluslararası şirketlerde kendi kamu hukukunu ve ekonomi hukukunu koruyacak kadar hukuk adamlarına ve hukuk bireylerini bünyesinde taşımaya ihtiyacı var. Kendi ülkemiz içerisinde bir kısım sorunları çözebiliriz ama deniz aşırı ülkelere de seyahat yapıp oraları ticaret yapıyorsanız, bu hukuku korumak adına önce şirketinizi sağlam temeller üzerine oturtmak zorundasınız. Sadece Türkiye’nin değil, aynı zamanda bölge coğrafyasının da bizim açacağımız bir hukuk normundaki kaliteyi, hukuki normlara uyan, ticari etik ve ahlakı taşıyan istenildiği zaman, mecburiyet halinde de uluslararası hukuk normlarını kullanabilen büyük şirketlere ihtiyacımız var. Hukuk sadece mülkün temeli değil, aynı zamanda da ekonomimizin teminatıdır.”

PROF. DR. HELVACI’DAN KAPANIŞ DERSİ

Rektör Prof. Dr. Gür’ün açılış konuşması sonrasında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Helvacı "Anonim Şirketin Haklı Sebeple Feshi" konulu konferansıyla kapanış dersini verdi. Prof. Dr. Helvacı, Anonim Şirketin Haklı Sebeple Feshi konusunun yeni ticaret kanunun İhtiyaç duyulan yeni bir hükmü olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Helvacı, konuşmasında şunları söyledi: “Bizim sistemimizde bugüne kadar yoktu, ihtiyacı karşılamak üzere yeni geldi. Bütün hukuk maddeleri gibi yeniliğin de getirdiği sorunlar var. Sonuç itibariyle varlığı yararlı bir hüküm denilebilir. Eskiden böyle bir imkan yoktu bu da çok çeşitli sorunlara sebebiyet veriyordu. Bu olayla ilk karşılaşmam; iki pay sahibinden birinin diğerini öldürmesi neticesinde bir olayla karşılaşmıştım. Bu tabii ortaklar arasında çok ciddi kan davasına varacak bir sorun yaratıyor. Fakat eski hukukta şirketin ortadan kaldırılması için yeterli bir sebep olarak görünmüyordu.  İşte bu tür sorunları çözebilecek nitelikte bir hüküm.”

Kapanış dersi sonrasında Rektör Prof. Dr. Ali Gür tarafından Prof. Dr. Mehmet Helvacı’ya hediye takdim edildi. Sonrasında Rektör Prof. Dr. Ali Gür, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Metin Bedir ve Prof. Dr. Şehmus Demir, Genel Sekreter Doç. Dr. Ayhan Doğan ve öğretim üyeleri tarafından mezun olan öğrencilere belgeleri takdim edildi.

Haftanın Öne Çıkanları

As Başkan Öztürk'ten Derelioğlu'na sert cevap

2018-03-15 21:29 - Spor

Gaziantepli eski Bakan hayatını kaybetti

2018-03-19 08:36 - Gündem

CHP'li Kalkan'dan, Fatma Şahin'e 'Atatürk' tepkisi

2018-03-16 17:35 - Gündem

Bugün Aşık Veysel'in ölüm yıldönümü

2018-03-21 08:34 - Gündem

Gaziantepli Esma Sultan 5 gündür kayıp!

2018-03-19 22:19 - Asayiş

Prof. Dr. Ertan ve Prof. Dr. Kadıoğlu Sankonuk'ta

2018-03-20 07:39 - Sağlık

Milyon doları veren FETÖ’cü serbest bırakılıyor!

2018-03-19 07:50 - Siyaset

Şehitkamil'de Okullar Arası Futbol Turnuvası

2018-03-17 09:30 - Spor

Özel kuvvetler Afrin’de!

2018-03-18 08:41 - Gündem

Seçkin Kolejinde 14 Mart Pi Günü kutlandı

2018-03-15 08:01 - Eğitim

İlgili Haberler

Sağlıkta inovasyon başarısı...

00:00 - Eğitim

GİBTÜ’den uluslararasılaşma yolunda önemli adım

00:00 - Eğitim

GİBTÜ Spark Core Ekibi, ulusal başarıya imza attı...

00:00 - Eğitim

GİBTÜ'de dünya standartlarında laboratuvar hizmete girdi!

18:15 - Eğitim

HKÜ’de II. Zeugma Sağlık Araştırmaları Sempozyumu

00:00 - Eğitim

Günün Manşetleri

İmamoğlu'nun kayınbiraderi Ali Kaya'nın ikinci uyuşturucu testi sonucu da negatif çıktı

19:11 - Gündem

Hüseyin Baş: Bizi Orta Doğu girdabından Atatürk çizgisi kurtarır!

13:15 - Siyaset

CHP'li Meriç'ten şeker pancarı üreticilerinin kota krizine tepki

13:00 - Yerel

İran: 40 Amerikan askerini öldürdük!

09:14 - Dünya

Tutuklanan Tanju Özcan görevden uzaklaştırıldı!

06:26 - Gündem