?>

GAÜN TargeT TTO işbirliği için Hannover Messe’de

Hannover Sanayi Fuarı bu yıl CeMAT Losjistik Fuarı ile birlikte ilk kez eş zamanlı olarak gerçekleştirilerek ve Hannover Messe başlığı altında birleştirildi.

Teknoloji - 8 yıl önce

 

Almanya'nın fuar kenti Hannover 23-27 Nisan tarihleri arasında dünyanın en büyük sanayi fuarına ev sahipliği yaptığı, Meksika'nın partner olduğu Hannover Sanayi Fuarı bu yıl CeMAT Losjistik Fuarı ile birlikte ilk kez eş zamanlı olarak gerçekleştirilerek ve Hannover Messe başlığı altında birleştirildi. Fuara ve Avrupa İşletmeler Ağı (EEN) kapsamında gerçekleştirilen etkinliklere Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bedir, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz, Gaziantep KOSGEB Müdürü Dr. Sadık Gözek, GSO Ticaret Birimi Müdürü Sermest Çapan, TargeT Teknoloji Transfer Ofisi Uzmanı Sina Uğurluer, Anahtar Teknoloji Tasarım, Mespa Sağlık Hizmetleri, Ecrin Gıda, Yılteks Enerji Isı Makine İmalat San. ve Nurlog Ulus Nak. Gıda firmasının temsilcilerinden oluşan heyet katılım gösterdi.

Hareket, Güç ve Otomasyon Sistemleri (Motion, Drive & Automation), Bilgi İşlem Sistemleri (Digital Factory), Enerji ve Çevre Teknolojileri (Energy),  Endüstriyel Üretim Teknolojileri (Industrial Supply) ve Araştırma – Geliştirme Teknolojileri (Research & Technology)  başlığı altında 5 ayrı ihtisas fuarından oluşan Hannover Sanayi Fuarında, 5 binden fazla stand açan firma (75 farklı ülkeden), 200.000’den fazla ziyaretçi (70.000’i Almanya dışından), 1.400’ten fazla konferans, 5.500.000’dan fazla iş bağlantısı olan fuarda Gaziantep Üniversitesi TargeT Teknoloji Transfer Ofisi, Avrupa İşletmeler Ağı (EEN) projesi kapsamında etkinliğe katılan Gaziantepli firmalar ile dünyanın farklı bölgelerinden gelen Borelli Transmission Components s.r.l., Junta de Castilla y Leon, TenerrdisEnergy Cluster, ErmetPolish Gardening Tools Manufacturer, Assert GEN AKINSOFT, Ardec Metal, Farm Market, CCI BourgogneFranche-Comte, ElecSYS France Ingenierie&Innovation ve Streit Groupegibi firmaların işbirliği odaklı ikili görüşmelerini gerçekleştirildi.

Konuyla ilgili konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bedir, “Ülkemizin geleceği için katma değerli ürün ihracatı ve uluslararası işbirliğinin öneminin altını çizerken, Gaziantep Üniversitesi TargeT Teknoloji Transfer Ofisi tarafından ikili görüşmelerin sonuçlarının üniversite sanayi işbirliği ve teknoloji transferi çıktılarına dönüşebilmesi için uluslararası teknoloji fuarları çok faydalı alanlardır” dedi.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Türkeş’e ayıp etmeyin!

2018-05-02 18:17 - Siyaset

Gaziantep'te 17 yaşındaki genç kız 4. kattan ölüme atladı

2018-05-01 00:08 - Asayiş

Milli Güreşçi cinsel organı kesilerek öldürüldü!

2018-05-02 13:54 - Asayiş

Gaziantep'te 7 şirketin kayyımı Ak Parti'den istifa etti...

2018-04-27 09:26 - Gündem

Karaşahin, Ak Parti'den aday adayı oldu

2018-04-30 18:47 - Siyaset

Şahinbey Nüfus Müdürlüğü'nde sistem çilesi...

2018-05-02 17:02 - Yerel

Dr. Demet Çetin, Astım hakkında bilgilendirdi

2018-05-02 14:43 - Sağlık

TEB Bölge Direktörü'nden GSO'ya ziyaret

2018-05-02 17:20 - Yerel

Kadooğlu Holding, öğrencileri ağırladı

2018-04-27 10:16 - Yerel

Gaziantep'in sevilen ismi Ak Parti'den aday adayı oldu

2018-04-27 15:34 - Siyaset

İlgili Haberler

Yeni Evliler İçin Ekonomik Ev İnterneti ve Bütçe Planı

00:00 - Teknoloji

Genç dehalar projeleriyle büyüledi!

00:00 - Teknoloji

Almanya heyetinden GSOMEM ve Model Fabrika ziyareti

00:00 - Teknoloji

Gençler girişimcilikte geleceği tasarladı

00:00 - Teknoloji

“Yapay Zekâ Yönetmenini Arıyor: Kısa Film Hackathonu” başlıyor...

00:00 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Kılıçdaroğlu’nun rozet töreninde figüranlar parayla taşındı iddiası

20:00 - Gündem

Kılıçdaroğlu'nun 'YENİ Parti' sevinci: Çok şükür arınma gerçekleşti...

14:35 - Siyaset

Gaziantep Milletvekili Melih Meriç YENİ Parti’ye katıldı

00:32 - Siyaset

Özgür Özel: Ben yokum diyen herkesi yanımızda kabul ediyoruz...

18:18 - Siyaset

YENİ Parti kurulduğu gün anamuhalefet partisi oldu

13:27 - Siyaset