?>

GAÜN Hastanesi’nde Hemşirelik Haftası sempozyumu

Hemşirelik Haftası nedeniyle GAÜN Hastanesi’nde Hemşirelik Haftası Sempozyumu düzenlendi.

Sağlık - 4 yıl önce

 

Her yıl 12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanılan Hemşirelik Haftası nedeniyle GAÜN Hastanesi’nde Hemşirelik Haftası Sempozyumu düzenlendi.

GAÜN Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ve GAÜN Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri işbirliğiyle hastane oditoryumunda düzenlenen sempozyumda açılış konuşması yapan, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, “Tüm Hemşirelerimizin hemşireler gününü tebrik ediyorum. Ben konu sağlıksa gerisi teferruattır diyenlerdenim. Bu nedenle herkese sağlık, sıhhat, afiyet diliyorum. Hayat bir takım oyunudur. Sağlık sistemi de öyle. Hekimlerimiz, hemşirelerimiz bu takımın birer parçası. Sağlık ekibinin vazgeçilmez üyesi olan tüm hemşirelerimizin 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası'nı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Bu sempozyumda emeği geçen herkese de teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Balat ise konuşmasında, “Hemşirelik, hastaya en yakın meslektir. Hastaya güven duygusunu hemşireler vermektedir. Ben her zaman çalışma arkadaşlarıma “Anneden sonra hemşirenin söylediğine dikkat edin” derim. Çünkü anneden sonra en iyi gözlemci hemşirelerdir. Fedakâr bir meslek grubudur. Bu mesleğe gönül vererek tarihe adını yazdıran Çanakkale’de görev yapmış ilk Türk Hemşire Safiye Hüseyin çok önemli bir isimdir. Kendisi Çanakkale Savaşı sırasında şöyle der; “Besim Ömer Paşam, yiğitlerimizin yarasını sarmak için bu ulvi görevi yerine getirme saadetini tecrübe etmeme izin veriniz. İyileştirdiğim her yara benim için küçük bir madalya olacak. Bu hizmete koşarken hiçbir ödül beklemediğimi açık ve kesin bir dille ifade etmek isterim.” Bu sözler çok şey anlatıyor. Ben de biliyorum ki hepinizin yüzlerce madalyası var. Tüm hemşirelerimizin ve hemşire adaylarının bu önemli gününü ve haftasını en içten dileklerimle kutluyor, herkese başarılı bir sempozyum diliyorum” ifadelerine yer verdi.

GAÜN Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Piraye Kervancıoğlu ise “Ülkemizin her bir köşesinde özveri, gayret ve sevgi ile mesleğini icra etmeye çalışan tüm değerli hemşerilerimizin 12-18 Mayıs hemşirelik haftası kutlu olsun. Hemşirelik birey, aile ve toplumun sağlığını koruma ve geliştirmeye odaklanan, ideal sağlık düzeyine ve yaşam kalitesine ulaştırmayı hedefleyen kutsal bir meslek grubudur. Hemşirelik mesleğinin sıraladığım bu özelliklerine tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs pandemisi döneminde en iyi şekilde şahit olduk. Bu dönemde yoğun bakımlarda veya covid ünitelerinde sonsuz sabırla ve fedakârlıkla canları pahasına hizmet verdiler. Milyonlarca insanın hayatını kurtaran veya yaşamlarına dokunan birer gizli kahraman olarak çalıştılar. Sizleri ve Cumhuriyetimizin tüm hemşirelerini saygıyla selamlıyor, verimli bir toplantı geçirmenizi diliyorum. Sempozyumda emeği geçen herkese de katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Derya Tanrıverdi ve Prof. Dr. Özlem Ovayolu’nun oturum başkanlığını yaptığı sempozyumda Dr. Öğr. Üyesi Burçin Işık; Dijital Dönüşümler Işığında Hemşirelik Eğitimi, Süpervizör Hemşire Dilek Güner; Hemşirelikte İletişim, Hemşire Sevde Nur Algül; Hemşireliğin toplumsal değeri ve güçlendirilmesi, Dr. Öğr. Üyesi Nurgül Katrancı; Öğrenci gözüyle pandemi sürecinde intörnlük, Hemşire Derya Butakın; Meslekte branşlaşma başlıklı konular hakkında bilgiler verdi.

Hemşirelik Haftası sebebiyle düzenlenen sempozyuma akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda hemşire ve öğrenci katıldı. Sempozyum müzik dinletisiyle sona erdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Deniz Gezmiş'in sesinden savunması...

2022-05-05 21:16 - Gündem

Ümit Özdağ'dan 'Soros' fotoğraflı yanıt...

2022-05-05 18:44 - Siyaset

Sinan Oğan: Aynı saatte ben de orada olacağım!

2022-05-05 22:08 - Siyaset

Nebati bu kez de esnemesiyle gündem oldu!

2022-05-09 17:59 - Gündem

Gaffar Okkan suikastının emrini verene tahliye!

2022-05-09 13:20 - Gündem

Törer ve Gür ailesinin mutlu günü...

2022-05-08 12:10 - Yerel

Dilipak: Seçim sonucunu Allah bana söyledi!

2022-05-08 19:44 - Gündem

Soylu'dan Özdağ ve Oğan'a: Operasyon çocukları

2022-05-05 17:31 - Siyaset

Bülent Turan bu kez de 'Gerizekalı' dedi!

2022-05-08 17:04 - Siyaset

Hindistan’dan buğday ithal ettik!

2022-05-12 08:42 - Tarım

İlgili Haberler

ÇOCUKLARDA KASIK FITIĞINA ERKEN MÜDAHALE ÖNEM TAŞIYOR

00:00 - Sağlık

Op. Dr. Abdullah Erzurum Medical Point Gaziantep'te

00:00 - Sağlık

Yazdan sonbahara geçişte çocuk sağlığı: Ani hava değişimlerine dikkat!

00:00 - Sağlık

Medical Point Gaziantep Hastanesi’nde Gamma Knife tedavisinde 600 hasta sayısına kutlama

00:00 - Sağlık

Psikiyatride Güncel Bir Tedavi Yöntemi: TMS

00:00 - Sağlık

Günün Manşetleri

Arınç'tan Gökçek açıklaması: Savcı çağırırsa giderim

10:05 - Gündem

Üsküdar seçimine saatler kala CHP'li 4 isim AKP'ye geçti

06:54 - Siyaset

Ümit Özdağ: PKK silah bırakmayacak, silahlarının yerini değiştirecek!

16:03 - Siyaset

İBB'ye bir operasyon daha: Birçok isme gözaltı kararı...

08:17 - Asayiş

Melih Gökçek ifadeye çağrıldı

14:49 - Gündem