?>

GAÜN’de Organ Bağışı Haftası etkinlikleri

03-09 Kasım Organ Bağışı Haftası nedeniyle, Gaziantep Üniversitesi(GAÜN) Organ Nakli Merkezi ve GAÜN Organ Nakli Öğrenci Topluluğu tarafından organ bağışına dikkat çekmek amacıyla birçok yerde stant açıldı.

Sağlık - 9 ay önce

03-09 Kasım Organ Bağışı Haftası nedeniyle, Gaziantep Üniversitesi(GAÜN) Organ Nakli Merkezi ve GAÜN Organ Nakli Öğrenci Topluluğu tarafından organ bağışına dikkat çekmek amacıyla birçok yerde stant açıldı.

Etkinliklerle ilgili bilgi veren GAÜN Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Sacid Çoban, “Organ nakli; son dönem organ yetmezliği olan hastalar için kesin tedavi yöntemidir. Organ nakli konusundaki bilinç son yıllarda oldukça artmasına rağmen tüm Dünya’da ve Türkiye’de de organ nakli bekleyen insan sayısı da günden güne artmaktadır. Gaziantep Üniversitesi Organ nakli merkezi ve üniversitemiz Organ Nakli Öğrenci Topluluğu ile birlikte 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası kapsamında organ bağışına farkındalık oluşturmak, kamuoyunu bu konuda daha fazla bilinçlendirmek ve organ bağışını arttırmak amacıyla hastanemiz poliklinik girişinde, Gaziantep Üniversitesi merkezi yemekhane önünde ve alışveriş merkezinde stantlar açıldı. Yaşama yeniden merhaba demeyi bekleyen binlerce hastanın umutlarını arttırmak için ‘Emanetin Hayat Versin’ diyoruz ve herkesi organ bağışına davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Etkinlikler kapsamında organ bağışına dikkat çekmek amacıyla kurulan stantlar büyük ilgi gördü. Standa başvuranlara organ bağışı ile ilgili bilgiler verildi, bağışta bulunmak isteyenlerin ise kayıtları alındı.

Haftanın Öne Çıkanları

Hakkari'de uyuşturucu operasyonu: 92 kilo metamfetamin yakalandı!

2024-11-07 08:38 - Asayiş

Beşiktaş'tan çok özel forma! Atatürk'ün anısını sınırlı sayıda üretildi...

2024-11-01 18:38 - Spor

Gaziantep’te silahlı kavga: 2 ölü 2 ağır yaralı!

2024-11-05 17:13 - Asayiş

Mert Hakan Yandaş'tan Trabzonspor paylaşımı: 'Uy aha'

2024-11-04 00:09 - Spor

Sofyan Amrabat: 'Attığım gol tesadüf değil'

2024-11-03 23:09 - Gündem

Beşiktaş'ta Ciro Immobile şoku! Maçı tamamlayamadı...

2024-11-02 20:39 - Spor

Tutku: Hz. İsa'nın Çilesi filminin konusu ne? Tutku: Hz. İsa'nın Çilesi filminin oyuncular

2024-11-07 00:38 - Kültür & Sanat

Sosyal medyaya not bırakan 20 yaşındaki genç intihar etti

2024-11-02 00:39 - Asayiş

Celâl Üster: ‘Daha özgür bir çocuk edebiyatından yanayım’ Y. Bekir Yurdakul’un söyleşisi...

2024-11-07 00:08 - Kültür & Sanat

Osman Kavala'dan 7. yıl açıklaması: Eşimle, annemle, sevdiklerimle birlikte yaşayamadım

2024-11-01 11:38 - Gündem

İlgili Haberler

Akciğer kanserinde erken teşhis başarıyı artırıyor

00:00 - Sağlık

Bacak ağrısı kalp krizinin habercisi olabilir!

00:00 - Sağlık

Sanko Üniversitesi Hastanesi Gazantep’te ilke imza attı

00:00 - Sağlık

Sıcaklarda karın ağrısı, ishal ve kusmaya dikkat!

00:00 - Sağlık

Ekranla büyüyen çocuklarda dijital dengenin sağlanması...

00:00 - Sağlık

Günün Manşetleri

Arınç'tan Gökçek'e: Onlar benim sakalımı kesti, ben onların kolunu kopardım

19:10 - Siyaset

Mansur Yavaş, Aziz İhsan Aktaş’ın ticari sicilini çıkarttırdı

09:16 - Gündem

Diyanet'in cuma hutbesinde "giyinik çıplaklar" vurgusu

09:12 - Gündem

Sedat Peker, uzun süren sessizliğini bozdu

17:20 - Gündem

RTÜK'ten Tele 1'e 5 gün karartma cezası

14:30 - Gündem