?>

GASKİ'den Gazitepe ve Sarısalkım'a içmesuyu şebekesi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı GASKİ, hızla büyüyen Gazitepe ve Sarısalkım Mahalleleri’nde güvenli, dayanıklı ve kesintisiz içmesuyu altyapısı oluşturmak için yatırımlarını sürdürüyor.

Yerel - 9 ay önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı GASKİ, hızla büyüyen Gazitepe ve Sarısalkım Mahalleleri’nde güvenli, dayanıklı ve kesintisiz içmesuyu altyapısı oluşturmak için yatırımlarını sürdürüyor.

Kentin güneybatıya doğru büyüyen yerleşim aksında yer alan, Yamaçtepe ve Gallepark hattında yoğunlaşan şehirleşme doğrultusunda Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) yaşam başlamadan altyapıyı tamamlamak için geleceğin nüfusunu güvenle taşıyacak modern içmesuyu şebekesini etaplar halinde hayata geçiriyor.

Projenin tamamlanmasıyla kurum kaynakları tasarruflu kullanılarak bölgeye sürdürülebilir altyapı çözümleri üretilecek, uzun ömürlü ve yüksek standartlara sahip bir şebeke sistemi kazandırılacak. Yaklaşık 30 bin kişinin içmesuyu ihtiyacı güvenle karşılanabilecek kapasitede modern bir altyapı kurulmuş olacak.

Ekipler projede Sarısalkım Mahallesi’nde planlanan 8 bin 109 metre içmesuyu hattının inşaatı tamamlandı. Gazitepe Mahallesi’nde ise 13 bin 174 metre içmesuyu hattı yapılırken planlanan 8 bin 838 m hat çalışması devam ediyor.

YÜKSEK DAYANIM ESNEKLİK VE UZUN ÖMÜRLÜ TEKNOLOJİ KULLANILIYOR

GASKİ ekipleri çalışmalarında altyapıyı mevcut bölgede yer alan depolardan beslenen yüksek dayanım, esneklik ve uzun ömür sunmasından dolayı duktil boru teknolojisi ile inşa ediyor. Kaçak riskini azaltan, yüksek basınca dayanıklı sistemle, bölgenin gelecekte artacak nüfus yoğunluğuna sorunsuz hizmet verilecek. 

Haftanın Öne Çıkanları

Mert Hakan Yandaş ve Metehan Baltacı gözaltında!

2025-12-05 11:09 - Spor

Futbolda bahis skandalında ikinci dalga: Ahmet Çakar ve kulüp başkanı da gözaltında...

2025-12-05 10:37 - Spor

Manifest, “Amatör”le piste çıkıyor

2025-12-05 00:00 - Magazin

Dev derbide kazanan çıkmadı: 1-1

2025-12-01 22:22 - Spor

CHP'li belediye başkanı yoğun bakıma alındı!

2025-12-02 17:07 - Gündem

İhraç edilen teğmenlerden bir kişi hakkında ihraç kararı kaldırıldı

2025-12-01 16:12 - Gündem

AKP'li Tayyar'dan yeni açıklama: Son kez ifade edip bu faslı kapatacağım...

2025-12-01 16:20 - Gündem

Ünlü televizyon spikerleri serbest bırakıldı

2025-12-05 13:21 - Asayiş

Yöneticilere 30 bin TL zam teklifi geri çekildi

2025-12-05 16:29 - Ekonomi

Bahçeli, Kılıçdaroğlu'na destek çıktı, iddianameyi övdü!

2025-12-04 12:13 - Siyaset

İlgili Haberler

Uluslararası Rumkale Su Sporları Festivali başladı

00:40 - Yerel

Şahinbey'de bozuk ürün satan dönerci kapatıldı

00:38 - Yerel

Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı tamamlandı

00:36 - Yerel

Şehitkamil Belediyesi bilim dünyasını Gaziantep’te buluşturdu

00:00 - Yerel

Şahinbey'den Akkent Mahallesi’ne 3 yeni park

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Özgür Çelik, meclis üyelerine yapılan tehditleri tek tek sıraladı!

16:11 - Gündem

Dilek İmamoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'nun sözlerine tepki

14:54 - Gündem

Üsküdar Belediyesi AKP'ye geçti!

14:34 - Gündem

Kılıçdaroğlu: İmamoğlu siyasi tutuklu değil!

11:40 - Gündem

Gökay Çakır ve Başaran Aksu hakkında tahliye kararı

16:30 - Gündem