?>

Flaş iddia: Erdoğan'ın attığı temel ortadan kayboldu!

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Hatay'ın İskenderun ilçesinde deprem konutları ve Defne Yeni Devlet Hastanesi temel atma törenine katıldı.

Gündem - 3 yıl önce

Erdoğan'ın Hatay'da katıldığı temel atma töreni sonrası ileri sürülen iddiaları teyit etmek için alana giden gazeteciler, kendisini müteahhit olarak tanıtan bir kişi tarafından tehdit edildiler: "Ben Malatyalıyım", 'Buradan gitmezseniz başınıza bir iş gelir."

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Hatay'ın İskenderun ilçesinde deprem konutları ve Defne Yeni Devlet Hastanesi temel atma törenine katıldı.

Sosyal medyada hastane temel atma töreni sonrası paylaşılan görüntü ise tartışma yarattı. Fotoğrafta, beton dökülen alanın aslında temel olmadığı, küçük bir alanın demirlerle çevrildiği ve etrafında başka bir şey olmadığı görüldü.

Hataylı gazeteciler dün, söz konusu iddiayı teyitlemek için alana gittiler; ancak kendisini 'toprak sahibi, müteahhit ve yüklenici firma' olarak tanıtan kişi tarafından "Ben Malatyalıyım", "Buradan gitmezseniz başınıza bir iş gelir", "Siz kimsiniz lan" gibi sözlerle tehdit edildiler.

Hatay Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklama şöyle:

"25 Mart'ta Gazetecilik görevini yerine getirmek ve toplumu bilgilendirmek amacıyla 24 Mart'ta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli Atılan ve bugün çıkan haberlerde 'ortada bir temel olmadığı' iddiasına dayanarak halkımızı doğru haber ile bilgilendirmek için Defne Hastanesi alanına giderek durumu haberleştirmek isteyen Cemiyetimizin Disiplin Kurulu üyesi ve H24 İnternet Haberciliği sahibi Mustafa Dilek ve beraberinde bulunan Atayurt Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Seyfettin Uygun'a yapılan çirkin saldırıyı kınıyoruz.

'MALATYALI MÜTEAHHİTİN KİM OLDUĞUNU MERAK EDİYORUZ'

Söz konusu alanda bulunan ve kendisini toprak sahibi, müteahhit ve yüklenici firma olarak tanıtan kişinin 2 gazeteci arkadaşımıza yapmış olduğu 'Ben Malatyalıyım', 'Buradan gitmezseniz başınıza bir iş gelir', 'Siz kimsiniz lan' gibi birçok sözün yanısıra 'vatan hainisiniz' gibi ağır ithamlarda bulunan Malatyalı müteahhitin kim olduğunu merak ediyoruz. Yapılan sözlü sataşma ve tartışmayı Hatay'da bulunan tüm gazetecilere yapılmış sayıyor, söz konusu yerin temel atma durumuyla ilgili tüm gazeteciler olarak takipçimizi olacağımızı bildiriyoruz. Hatay Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu."

Haftanın Öne Çıkanları

LeMan'dan kapak: Muharrem İnce Harikalar Diyarında...

2023-03-22 19:06 - Gündem

Hacettepe Üniversitesi Sinan Ateş'in adını akademik kadrodan çıkardı

2023-03-20 21:03 - Gündem

Fazıl Say'dan Muharrem İnce'ye sert tepki

2023-03-26 12:25 - Magazin

Bozgeyik, CHP Gaziantep'ten milletvekili aday adayı oldu

2023-03-20 08:33 - Siyaset

Kılıçdaroğlu'ndan AFAD'daki yangına flaş yorum

2023-03-21 18:50 - Siyaset

Muharrem İnce: O gece o mesajı attığım için pişmanım!

2023-03-21 22:46 - Siyaset

Cumhur İttifakı 4 artı 1 oldu...

2023-03-24 16:54 - Siyaset

PKK kurucusunun ismi seçmen listesinde yer aldı

2023-03-21 23:17 - Gündem

Simge Sağın'dan, Icardi açıklaması

2023-03-23 11:16 - Magazin

CHP'li Belediye Başkanına suikast girişimi!

2023-03-21 22:25 - Gündem

İlgili Haberler

Özgür Özel ve Veli Ağbaba hakkında fezleke düzenlendi

22:01 - Gündem

YAŞ kararları açıklandı: 63 general ve amiral emekliliğe sevk edildi

15:09 - Gündem

İmamoğlu’nun "Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi" X hesabı erişime engellendi

07:51 - Gündem

AKP'li Şamil Tayyar: Konuşursa medyada deprem olur!

07:44 - Gündem

İBB Başkanvekili Nuri Aslan, AKP'ye geçen Eren Ali Bingöl'ün iddialarına yanıt verdi

11:25 - Gündem

Günün Manşetleri

YENİ Parti'ye 6 günde 124 bin 102 kişi 266 milyon TL bağış yaptı

20:18 - Siyaset

Beyaz TV programcısı Tahir Sarıkaya tutuklandı

18:43 - Asayiş

Menderes Belediyesi'ne operasyon: Başkan İlkay Çiçek gözaltına alındı!

08:14 - Asayiş

AKP'li Şamil Tayyar: Konuşursa medyada deprem olur!

07:44 - Gündem

Yeni Partili Meriç, cezaevlerindeki kötü koşulları meclis gündemine taşıdı

00:52 - Siyaset