?>

Fatma Şahin, tarihi yerlerde incelemelerde bulundu

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kentin tarihine ışık tutan tarihi han, hamam, cami ve türbelerde incelemelerde bulundu.

Yerel - 8 ay önce

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kentin tarihine ışık tutan tarihi han, hamam, cami ve türbelerde incelemelerde bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, restorasyonu devam eden ve tamamlanan tarihi yapıları gezdi, çalışmaların son durumu hakkında bilgi aldı. Bu kapsamda Pürsefa ve Kürkçü Hanları, Yuşa Peygamber Türbesi, Göymen Pazar hamamı, Zincirli Bedesten ve Şirvani Cami gibi tarihi yapılara teknik gezi gerçekleştirildi.

İpek Yolu üzerinde bulunan Gaziantep’te ticaretin ana unsuru olan konaklama kültürü dolayısıyla geçmişten günümüze kadar uzanan birçok tarihi yapı inşa edildi. Bu yapılar, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in yerel yönetimlerde örnek teşkil eden Gaziantep Modeli sayesinde geleceğe taşınıyor.

ŞAHİN: “GAZİANTEP, İPEK YOLUNU KALKINMA YOLUNA ÇEVİRMİŞ, ORTAK DOSTLUKLAR KURMUŞ BİR ŞEHİR”

Başkan Fatma Şahin, gezi sırasında yaptığı konuşmada, Gaziantep’in bir medeniyet şehri olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Dünya medeniyet tarihini incelediğiniz zaman Hitit Dönemi’nden Roma Dönemi’ne, Selçuklu’dan Osmanlı’ya kadar her bir medeniyetin izlerini Gaziantep’te görebiliyorsunuz. Burası Hz. Ömer’den sonra İslam medeniyetiyle tanışmış bir şehir. Burası beraberinde Osmanlı’nın tarihi dokusunu gördüğümüz bir şehir. Gaziantep’in aynı zamanda büyük bir ticaret merkezi. İpek Yolu’nu kalkınma yoluna çevirmiş, dili, dini, mezhebi ne olursa olsun bir araya gelmiş, ortak dostluklar kurmuş.”

Başkan Şahin, konuşmasının devamında Osmanlı’nın bir yeri fethetmesi durumunda ilk etapta hamam yaptığını ve insanlara temizliğin önemini anlattığını, daha sonra külliye yaparak insanları fikren ve ruhen huzurlu ve mutlu hale dönüştürdüğünü, en sonunda da ticarethaneler yaptığını aktardı.

“BU TARİHİ YAPILAR BİZLER İÇİN OLAĞANÜSTÜ BİR HAZİNE”

Osmanlı dönemindeki mimari anlayışın güzel detaylara sahip olduğunu vurgulayan Başkan Şahin, “Kuşun yuvası, kedi evleri gibi hayvanların bile barınmasını düşünen bir ecdattan geliyoruz. Yapıların tavanına bakıyorsunuz, tahta direkler var. O kadar sağlıklı ki oksijenin gittiği ve geldiği doğal bir klima tasarlanmış. Bu bizler için olağanüstü bir hazine” dedi.

Geçmişten aldıkları bu ilhamın kendilerini geleceğe taşıdığını ifade eden Şahin, “Gaziantep’teki ailelerimiz çok kıymetli, kentin tarihi dokusuna sahip çıkıyorlar. Ailelerde büyük bir sözlü tarih var. Biz bir taraftan Kent Arşivi ile bu şehrin tarihini anlatıyoruz. Bir taraftan da bu şehirde çalışmayan han ve hamamın kalmaması için gayret sarf ediyoruz. Gücümüzü Gaziantep Modeli ile birleştirip kentimizin hazinelerini geleceğe taşıyacağız” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Oda başkanı dehşet saçtı: Kadın çalışanı ile arkadaşını öldürüp intihar etti!

2025-08-23 10:37 - Asayiş

Mehmet Şimşek'in hedefinde bu kez düğünler var

2025-08-24 15:31 - Ekonomi

Avrupalı belediye başkanları İmamoğlu için İstanbul'a geliyor

2025-08-25 09:31 - Dünya

Bahçeli, tutuklanan Selahattin Yılmaz'a sahip çıktı

2025-08-19 12:50 - Gündem

Bahçeli'ye yakın MKE Eski Başkanı İsmet Sayhan 'casusluk' suçlamasıyla gözaltına alındı!

2025-08-24 15:25 - Asayiş

İş dünyasında Şam Fuarı heyecanı

2025-08-19 00:00 - Ekonomi

Aydın'da Çerçioğlu protestosu: Konser alanı boş kaldı!

2025-08-22 07:49 - Gündem

Yemen'den İsrail'e füze saldırısı, Tel Aviv'de siren sesleri...

2025-08-22 21:51 - Dünya

Neden komutanlar değil Erdoğan'ın damadı açıkladı?

2025-08-25 10:36 - Gündem

Karagöz Caddesi’nde silahlı kavga, Pamuk'tan tepki...

2025-08-24 15:15 - Asayiş

İlgili Haberler

Gaziantepli firmalar önemli ihracat bağlantıları kurdu

00:00 - Yerel

Güçyetmez, İMO Merkez Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi

00:36 - Yerel

Gaziantep Büyükşehir'den Bakan Tekin'e fahri hemşehrilik

00:00 - Yerel

Antika Pazarı yoğun ilgi gördü

00:00 - Yerel

Ahmet Fikret Kileci GAİB başkanlığına veda etti

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Mansur Yavaş hakkında soruşturma izni!

11:14 - Gündem

6 yıldır kayıp olan Gülistan Doku'nun dosyası: 7 ilde 13 gözaltı!

06:31 - Asayiş

Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'in elini sıkmadı!

16:53 - Gündem

Tutuklanan Esra Işık’tan mesaj: Toprağımı savundum!

09:18 - Gündem

Macaristan'da Orban'ın 16 yıllık iktidarı sona erdi

06:42 - Dünya