?>

Fatih Altaylı: Bahçeli, Öcalan'a şiir gönderip bir de özel not yazmış...

45 gündür Silivri'de tutuklu bulunan gazeteci Fatih Altaylı, MHP Lideri Bahçeli'nin sürecin başlamasının ardından Öcalan'a Cahit Sıtkı Tarancı'nın bir şiirini gönderdiğini açıkladı.

Gündem - 12 ay önce

45 gündür Silivri'de tutuklu bulunan gazeteci Fatih Altaylı, MHP Lideri Bahçeli'nin sürecin başlamasının ardından Öcalan'a Cahit Sıtkı Tarancı'nın bir şiirini gönderdiğini açıkladı. Altaylı, Bahçeli'nin şiirin yanında bir de not gönderdiğini ve bu notta "Sürecin mimarını saygı ile selamlıyorum" ifadelerinin de yer aldığını aktardı.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan'a 22 Ekim 2024'te 'Meclis'te konuşsun' çağrısı ile başlattığı İmralı süreci, DEM Partili İmralı heyetinin terör örgütü lideri ile görüşmeleri, Öcalan'ın çağrısı ve örgütün silah bırakma ve fesih açıklaması ile devam etti.

30 kişilik PKK'lı grubun silahlarını yakarak sembolik eylemlerini basına servis etmesi ile ilerleyen sürece ilişkin "PKK’nın kurucu önderliği sözünü tutmuş, taahhüdünün ardında durmuştur" diyen Bahçeli'nin Öcalan'a şiir gönderdiği iddia edildi.

ALTAYLI BOMBAYI SİLİVRİ'DEN PATLATTI

45 gündür Silivri'de tutuklu bulunan Fatih Altaylı, yazdığı notları beraber program yaptığı 'Emre'ye göndererek 'Fatih Altaylı YORUMLAYAMIYOR' serisini başlattı. Boş koltuğun olduğu ve Emre'nin seslendirdiği program milyonlarca vatandaş tarafından izleniyor.

Bugünkü yayında çok dikkat çeken bir gelişme Altaylı tarafından aktarıldı. Bahçeli'nin Öcalan'a Cahit Sıtkı Tarancı'dan bir şiir gönderdiğini ifade eden Altaylı, şiirin yanında bir de not gönderildiğini şu sözler ile ifade etti:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Abdullah Öcalan'a bir şiir göndermiş. Şaka yapmıyorum. Bahçeli, Öcalan'a Cahit Sıtkı Tarancı'nın bir şiirini göndermiş. Nasıl bilgi ama?

Bir de not yazmış. "Eğer Öcalan uydurmuyorsa, sürecin mimarını saygı ile selamlıyorum." demiş. Bunu şu yüzden söylüyorum. İkisi arasında zannedilenden daha öte bir uyum, bir anlayış birliği var.

Haftanın Öne Çıkanları

Selçuk Alagöz yaşamını yitirdi

2025-08-05 00:27 - Magazin

Kerem Aktürkoğlu'nun gerçekte hangi takımı tutuyor?

2025-08-05 00:57 - Spor

Enflasyon ENAG'a göre yüzde 65, TÜİK'e göre yüzde 33

2025-08-04 13:35 - Ekonomi

Silivri Cezaevi'ndeki nikah için Dilek İmamoğlu'nun şahit olma talebine izin verilmedi

2025-07-30 14:25 - Gündem

Gaziantep'te ekmeğe zam geldi, işte zamlı fiyatlar...

2025-07-31 00:53 - Ekonomi

Ali Erbaş'ın yağmur duasının ardından Meteoroloji'den yağış uyarısı geldi!

2025-08-01 13:15 - Gündem

750 lirayı geçen elektrik faturası ikiye katlanacak!

2025-08-01 09:08 - Ekonomi

Son Dakika... Rusya'nın doğusunda 8.8 büyüklüğünde deprem

2025-07-30 08:31 - Dünya

Chobani sponsorluğu Türkiye'yi karıştırdı! işte tartışılan 'Türkiyeliler' sözleri...

2025-07-31 13:42 - Spor

İsrail, Gazze’nin tamamını işgal etme kararı aldı!

2025-08-04 22:06 - Dünya

İlgili Haberler

Sinem Dedetaş'ın cezaevi sevki iki kez değiştirildi

13:11 - Gündem

YENİ Parti, Melih Gökçek'in bağışını iade etti

17:10 - Gündem

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş tutuklandı

18:50 - Gündem

Timur Soykan ve Fatih Altaylı da ifadeye çağrıldı!

14:09 - Gündem

Etimesgut Belediyesi'ne operasyon: Erdal Beşikçioğlu gözaltına alındı

08:42 - Gündem

Günün Manşetleri

Sinem Dedetaş'ın cezaevi sevki iki kez değiştirildi

13:11 - Gündem

Kayyum Gürsel Tekin: Türkiye’nin arınma merkezine hoş geldiniz...

12:21 - Siyaset

Cem Küçük tutuklanarak cezaevine gönderildi

19:00 - Asayiş

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş tutuklandı

18:50 - Gündem

YENİ Parti, Melih Gökçek'in bağışını iade etti

17:10 - Gündem