?>

Esila Ayık hakkında 4 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle iddianame

Kronik kalp ve böbrek hastası Esila Ayık hakkında hazırlanan iddianamede, 'Cumhurbaşkanına alanen hakaret' suçlamasıyla 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istendi.

Gündem - 3 ay önce

Kronik kalp ve böbrek hastası Esila Ayık hakkında hazırlanan iddianamede, 'Cumhurbaşkanına alanen hakaret' suçlamasıyla 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istendi. Ayık'ın avukatı Uluğ, "Zaten yatarı olacak bir ceza alacağını düşünmediğimizden her şekilde Esila’nın tahliye olacağını düşünüyoruz" dedi.

Kadıköy Dayanışma Sahnesi’nde 8 Nisan tarihinde taşıdığı "Diktatör Erdoğan" dövizi gerekçesiyle tutuklanan Esila Ayık hakkında iddianame hazırlandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, kronik kalp ve böbrek hastası Esila Ayık hakkında 'Cumhurbaşkanına alenen hakaret' suçundan 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8’er aya kadar hapis cezası istendi.

Esila Ayık savunmasında, "Programa fotoğraf çekmek amacıyla gittim. Alanda pankartı tanımadığım birinden aldım ve elimde tuttum. Herhangi bir kişi beni zorlamadı. O ortamda fotoğrafımın olmasını istediğim için fotoğraf çektirdim. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum" dedi.

İddianamenin gönderildiği Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmesinin ardından Ayık'ın yargılanmasına başlanacak.

"TAHLİYE OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ"

BirGün'e konuşan Esila Ayık'ın avukatı Göksun Canberk Uluğ, "İddianameye konu olan suç, TCK 299’da düzenlenene Cumhurbaşkanına hakaret suçu. TCK 299/1’e göre 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılıyor, TCK 299/2 uyarınca ise suçun alenen işlenmesi halinde altıda bir oranında ceza artırılıyor, bu sebeple somut olayda Esila’nın üzerine atılı suçtan 4 yıl 8 aya kadar yargılanması istemi mevcut" diye konuştu.

"Ancak Esila’nın herhangi bir sabıka kaydı olmadığı ve ilk suçu olduğu için ceza verilse bile, ki bunun ifade özgürlüğü ve eleştiri olduğuna dair kararlar mevcut, üst sınırdan verilmeyecektir" ifadelerini kullanan Uluğ, sözlerine şöyle devam etti: "Zaten yatarı olacak bir ceza alacağını düşünmediğimizden her şekilde Esila’nın tahliye olacağını düşünüyoruz."

Haftanın Öne Çıkanları

İBB Soruşturmasında gizli dalga mı?

2025-05-07 10:43 - Gündem

HKP Genel Başkanı Ankut: Asıl oyun şimdi başlıyor...

2025-05-13 03:46 - Siyaset

Özcan: Muğlalı köylünün Ata toprağına dokunmayın

2025-05-09 00:44 - Tarım

Turhan Çömez: Erdoğan'ın süreçten beklentisi koltukta kalmak

2025-05-12 11:23 - Siyaset

Özgür Özel'den Yılmaz Özdil'e sert tepki

2025-05-08 23:08 - Gündem

CHP 'Zirai don felaketi raporu' hazırladı: 'Çiftçi yalnız bırakıldı'

2025-05-11 11:38 - Tarım

İmamoğlu’ndan 354 sayfalık dava dilekçesi: 'Bu karar siyasidir!'

2025-05-07 12:08 - Gündem

İlave TV'nin sahibi Arif Kocabıyık tutuklandı

2025-05-07 12:00 - Gündem

Erdoğan ve Bahçeli'den 3 ay sonra ilk görüşme...

2025-05-06 19:51 - Siyaset

Hepsi geri gönderildi: 2 bin tondan fazla patates virüslü çıktı!

2025-05-07 00:09 - Tarım

İlgili Haberler

Rektörün aşkına bak: Eşini koordinatör atadı!

20:17 - Gündem

Türk siyasi tarihinin en uzun Özgürlük Yürüyüşü 11. gününde...

13:35 - Gündem

AKP’ye geçen Çerçioğlu’na 'AAK' plakalı araçlar

09:03 - Gündem

Bahçeli, tutuklanan Selahattin Yılmaz'a sahip çıktı

12:50 - Gündem

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney'in de olduğu 17 kişi tutuklandı!

00:38 - Gündem

Günün Manşetleri

Rektörün aşkına bak: Eşini koordinatör atadı!

20:17 - Gündem

Türk siyasi tarihinin en uzun Özgürlük Yürüyüşü 11. gününde...

13:35 - Gündem

AKP’ye geçen Çerçioğlu’na 'AAK' plakalı araçlar

09:03 - Gündem

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney'in de olduğu 17 kişi tutuklandı!

00:38 - Gündem

Aydın'da Çerçioğlu büyük öfke: 344.003 kez haram olsun!

16:16 - Siyaset