?>

Esenyurt Belediye Başkanı Özer: Daha güçlü döneceğim

Hâkimlikte savunma yapan Özer, hiçbir belgeye dayanmayan iddialarla suçlandığını, 2002’de örgüt elebaşısı Abdullah Öcalan ile İmralı’da yapılan görüşmede iradesi dışında isminin geçtiğini, bunun da suçlamalara delil gösterildiğini söyledi.

Siyaset - 2 yıl önce

CHP’li Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, önceki gün sabah saat 06.00’da evine yapılan operasyonla gözaltına alındı. Emniyet’te ifadesi alınan Özer, Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne getirildi. Hâkimlikte savunma yapan Özer, sevk edildiği suç maddesinden tutuklanarak Marmara Cezaevi’ne gönderildi.

Sevk yazısında, Özer’in; iki kardeşi “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan hüküm giyen Mehmet Kaya’yı, annesinin ölümü üzerine telefonla arayarak baş sağlığı dilediği, Özer’in banka hesabına, sahipleri yine “silahlı terör örgütüne üye olmak ve propaganda yapmak” suçlarından adli işlem gören Karlı Kırtasiye isimli işyerinden 482 bin 750 TL para gönderildiği, yaklaşık 10 yıllık süreyi kapsayan geçmişe dönük iletişimin dinlenmesi önlemi kapsamında, “silahlı terör örgütü üyeliğinden” adli işlemi bulunan 694 kişi ile iletişiminin olduğu, bu şahıslardan Belçika’da bulunan ve hakkında kırmızı bültenle arama kararı olan eski Van Milletvekili KONGRA-GEL Eş Başkanı ve KCK Yürütme Konseyi Üyesi Remzi Kartal olduğu ve 29-30 Ağustos 2015 tarihleri arasında 14 kez irtibat kurduklarının tespit edildiği kaydedildi.

Hâkimlikte savunma yapan Özer, hiçbir belgeye dayanmayan iddialarla suçlandığını, 2002’de örgüt elebaşısı Abdullah Öcalan ile İmralı’da yapılan görüşmede iradesi dışında isminin geçtiğini, bunun da suçlamalara delil gösterildiğini söyledi.

SUÇLAMALARI REDDETTİ

Hiçbir örgütle ilgisinin olmadığını savunarak suçlamaları reddeden Özer, “Daha güçlü döneceğim” mesajı verdi. Davanın siyasi olduğunu belirten Mehmet Kaya’nın kendisinin değil, akrabalanının örgüt üyesi olduklarının söylendiğini ve belediyeye kayyum atanmasının altyapısının oluşturulduğunu söyledi. Prof. Dr. Özer, banka hesabına gelen parayı, “Şahsı tanımam, burada bir evim var, o evi kiraya vermiştim. Her ay kira parası gelmiştir” diyerek açıkladı. Özer, Remzi Kartal ile olan görüşmesini ise, “Remzi Kartal da Vanlıdır, Van milletvekiliydi, aynı aşiret mensubuyuz, Van’a gittiğimde kendilerine taziye dileklerimi sundum” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Simay Barlas kim, kaç yaşında, nereli? Simay Barlas hangi dizilerde oynadı?

2024-10-28 00:38 - Biyoğrafi

Nostaljinin doğuşu... - Aslıhan Dağıstanlı Aysev

2024-10-27 00:38 - Röportajlar

Fransa’da evcil hayvan besleyenlere devlet yardımı - Süleyman Tosunoğlu

2024-10-27 00:39 - Röportajlar

Sihirli Annem’in Çilek’i Zeynep Özkaya evlilik yolunda ilk adımı attı

2024-10-28 00:08 - Magazin

İrfan Can Kahveci'nin röportajına sevimli engel!

2024-10-28 03:09 - Spor

Muhabir Emre Kaplan'a yumruk atmıştı: Beşiktaş'tan Sezgin Gülnar'a destek!

2024-10-29 19:38 - Spor

Semra San kimdir? Kızılcık Şerbeti'nin Cansu'su kaç yaşında, nereli?

2024-11-01 00:00 - Magazin

Ahmet Özer'in ifadesi ortaya çıktı: Kayyım atanmasının alt yapısı oluşturulmuştur

2024-10-31 01:08 - Siyaset

Deliha filminin konusu ne? Deliha filminin oyuncuları kim?

2024-10-29 00:38 - Magazin

Jose Mourinho'dan kariyer itirafı: 'Asla o takımlara gitmem'

2024-10-29 00:00 - Spor

İlgili Haberler

Yeni Partili Meriç, cezaevlerindeki kötü koşulları meclis gündemine taşıdı

00:52 - Siyaset

Özgür Özel'den CHP'lilere YENİ Parti'ye katılma çağrısı

13:38 - Siyaset

YENİ Parti'ye 6 günde 124 bin 102 kişi 266 milyon TL bağış yaptı

20:18 - Siyaset

YENİ Parti’de 60 il 400 ilçede örgütlenme tamamlandı

17:03 - Siyaset

Özgür Özel: Yeni parti teslim olmayanların partisi...

12:09 - Siyaset

Günün Manşetleri

YENİ Parti'ye 6 günde 124 bin 102 kişi 266 milyon TL bağış yaptı

20:18 - Siyaset

Beyaz TV programcısı Tahir Sarıkaya tutuklandı

18:43 - Asayiş

Menderes Belediyesi'ne operasyon: Başkan İlkay Çiçek gözaltına alındı!

08:14 - Asayiş

AKP'li Şamil Tayyar: Konuşursa medyada deprem olur!

07:44 - Gündem

Yeni Partili Meriç, cezaevlerindeki kötü koşulları meclis gündemine taşıdı

00:52 - Siyaset