?>

Esenyurt Belediye Başkanı Özer: Daha güçlü döneceğim

Hâkimlikte savunma yapan Özer, hiçbir belgeye dayanmayan iddialarla suçlandığını, 2002’de örgüt elebaşısı Abdullah Öcalan ile İmralı’da yapılan görüşmede iradesi dışında isminin geçtiğini, bunun da suçlamalara delil gösterildiğini söyledi.

Siyaset - 1 yıl önce

CHP’li Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, önceki gün sabah saat 06.00’da evine yapılan operasyonla gözaltına alındı. Emniyet’te ifadesi alınan Özer, Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne getirildi. Hâkimlikte savunma yapan Özer, sevk edildiği suç maddesinden tutuklanarak Marmara Cezaevi’ne gönderildi.

Sevk yazısında, Özer’in; iki kardeşi “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan hüküm giyen Mehmet Kaya’yı, annesinin ölümü üzerine telefonla arayarak baş sağlığı dilediği, Özer’in banka hesabına, sahipleri yine “silahlı terör örgütüne üye olmak ve propaganda yapmak” suçlarından adli işlem gören Karlı Kırtasiye isimli işyerinden 482 bin 750 TL para gönderildiği, yaklaşık 10 yıllık süreyi kapsayan geçmişe dönük iletişimin dinlenmesi önlemi kapsamında, “silahlı terör örgütü üyeliğinden” adli işlemi bulunan 694 kişi ile iletişiminin olduğu, bu şahıslardan Belçika’da bulunan ve hakkında kırmızı bültenle arama kararı olan eski Van Milletvekili KONGRA-GEL Eş Başkanı ve KCK Yürütme Konseyi Üyesi Remzi Kartal olduğu ve 29-30 Ağustos 2015 tarihleri arasında 14 kez irtibat kurduklarının tespit edildiği kaydedildi.

Hâkimlikte savunma yapan Özer, hiçbir belgeye dayanmayan iddialarla suçlandığını, 2002’de örgüt elebaşısı Abdullah Öcalan ile İmralı’da yapılan görüşmede iradesi dışında isminin geçtiğini, bunun da suçlamalara delil gösterildiğini söyledi.

SUÇLAMALARI REDDETTİ

Hiçbir örgütle ilgisinin olmadığını savunarak suçlamaları reddeden Özer, “Daha güçlü döneceğim” mesajı verdi. Davanın siyasi olduğunu belirten Mehmet Kaya’nın kendisinin değil, akrabalanının örgüt üyesi olduklarının söylendiğini ve belediyeye kayyum atanmasının altyapısının oluşturulduğunu söyledi. Prof. Dr. Özer, banka hesabına gelen parayı, “Şahsı tanımam, burada bir evim var, o evi kiraya vermiştim. Her ay kira parası gelmiştir” diyerek açıkladı. Özer, Remzi Kartal ile olan görüşmesini ise, “Remzi Kartal da Vanlıdır, Van milletvekiliydi, aynı aşiret mensubuyuz, Van’a gittiğimde kendilerine taziye dileklerimi sundum” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Simay Barlas kim, kaç yaşında, nereli? Simay Barlas hangi dizilerde oynadı?

2024-10-28 00:38 - Biyoğrafi

Nostaljinin doğuşu... - Aslıhan Dağıstanlı Aysev

2024-10-27 00:38 - Röportajlar

Fransa’da evcil hayvan besleyenlere devlet yardımı - Süleyman Tosunoğlu

2024-10-27 00:39 - Röportajlar

Zafer Partisi Gaziantep İl Başkanı Mehmet Pamuk'a silahlı saldırı

2024-10-28 11:28 - Asayiş

Ahmet Özer'in ifadesi ortaya çıktı: Kayyım atanmasının alt yapısı oluşturulmuştur

2024-10-31 01:08 - Siyaset

Muhabir Emre Kaplan'a yumruk atmıştı: Beşiktaş'tan Sezgin Gülnar'a destek!

2024-10-29 19:38 - Spor

İrfan Can Kahveci'nin röportajına sevimli engel!

2024-10-28 03:09 - Spor

Jose Mourinho'dan kariyer itirafı: 'Asla o takımlara gitmem'

2024-10-29 00:00 - Spor

Deliha filminin konusu ne? Deliha filminin oyuncuları kim?

2024-10-29 00:38 - Magazin

Firari FETÖ'cünün kızı 1 milyon aboneli fenomenmiş

2024-10-30 01:09 - Gündem

İlgili Haberler

Kemal Okuyan: Bebek Oteli’nden Epstein adasına manzaranın kaynağı aynı, kapitalizm çürütüyor

00:02 - Siyaset

CHP’li Meriç’ten "Yol" tepkisi: Bu gecikmenin hesabını kim verecek?

00:32 - Siyaset

Müsavat Dervişoğlu'ndan Bahçeli'ye sert tepki

17:43 - Siyaset

Özgür Özel'den A Haber tepkisi: A Haber son dakika geç...

17:55 - Siyaset

Fatih Erbakan'dan iktidara: Bir an önce erken seçim kararı alın!

16:47 - Siyaset

Günün Manşetleri

MHP'li Feti Yıldız: Umut hakkı konusunda uzlaştık...

17:32 - Gündem

CHP'li Başarır elinde pide ile seslendi: Soruyorum Mehmet Şimşek, sen ne iş yapıyorsun?

16:39 - Siyaset

Fenerbahçe'den Erdoğan'a teşekkür mesajı!

11:06 - Spor

Dilek İmamoğlu'nun kardeşi Ali Kaya gözaltına alındı

09:34 - Gündem

CHP’li Meriç’ten "Yol" tepkisi: Bu gecikmenin hesabını kim verecek?

00:32 - Siyaset