?>

Erkan Baş: Öldürseniz de size boyun eğmeyeceğiz!

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesi öncesi yaptığı konuşmada Başkanlık Divanı'na tepki gösterdi.

Siyaset - 1 yıl önce

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesi öncesi yaptığı konuşmada Başkanlık Divanı'na tepki gösterdi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Hatay Milletvekili Can Atalay'ın vekilliğinin düşürüldüğü oturumda söz aldı. Baş'ın konuşmasının ardından karar okundu ve Can Atalay’ın vekilliği düşürüldü. 

Erkan Baş kürsüde yaptığı konuşmada, "Usulsüz değil, kanunsuz bir işlem yapılıyor. Anayasa'yı ayaklar altına alan bir darbe girişiminin tamamlanmasını izliyoruz. 'AYM'nin kararlarını tanımayalım' diyen Yargıtay kararının divanda okutulmasını reddediyoruz. Eğer divan Anayasa'yı tanımazsa divan yoktur. Her şey sorgulanır hale gelir. Karar okunacak Atalay'ın vekilliği düşürülecek. Yani milletvekiliymiş. Milletvekiliyse neden hapiste tutuyorsunuz? Değilse neyi düşüreceksiniz? Gezi'de de beraberdik. Bütün duruşmalarını izledim. Biz yaptığımızı savunuruz. Söylediğimizi yaparız. Burada karar okunacak Meclis Başkanı yok. 'Bu usulsüzlük' diyorsanız Kurtulmuş usulsüzluk yapıyor aylardır. Bu da tarihin bir ironisidir. Kurtulmuş hak ediyor okumayı. Kimsenin açıkça "Ben bu kararı okumayacağım" diyemediği bir şeyi Meclis'in açılışına 3 dakika apar topar geçirelim diyorlar. Bazen suçlu olduklarını bildiklerini yanlarında tutarlar ve en pis işlerini onlara yaptırırlar. Öldürseniz de, vekilliğimizi düşürseniz de size boyun eğmeyeceğiz! Elinizden geleni ardınıza koymayın!" dedi.

Erkan Baş'tan tarihi konuşma: Bazen suçlu olduklarını bildiklerini yanlarında tutarlar ve en pis işlerini onlara yaptırırlar. Öldürseniz de, vekilliğimizi düşürseniz de size boyun eğmeyeceğiz! Elinizden geleni ardınıza koymayın!https://t.co/CKh1DqtlIP@erkbas @emrkongar pic.twitter.com/nWsUIek4Aa

— Gazikent27 (@Herdaim_Haber) January 30, 2024

'BİZLER DİRENECEĞİZ, KAZANACAĞIZ!'

Baş, Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesinin ardından sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Ferman Saray’ın, Can Atalay halkındır! Bizler direneceğiz, kazanacağız! Darbeciler de işledikleri tüm suçların hesabını bir bir verecek. Yanlarına kalmayacak, unutulmayacak" ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

İTÜ Uzay Mühendisliği mezunu kampüste intihar etti!

2024-01-25 12:38 - Asayiş

Diyanet ilkokul öğrencilerini haftasonu camiye götürecek

2024-01-25 10:59 - Eğitim

Nazlı Ilıcak tahliye edildi!

2024-01-28 14:36 - Asayiş

Müridi, Menzil şeyhini görünce 'aşka' geldi!

2024-01-23 23:05 - Gündem

Keskinsoy: Türkiye sessizce ve planlı olarak işgal ediliyor!

2024-01-25 13:01 - Yerel

CHP'nin İzmir adayı Cemil Tugay oldu!

2024-01-29 20:58 - Siyaset

Gazeteci Gündoğdu Ülkü Ocakları'nın hedefi oldu!

2024-01-29 13:26 - Gündem

CHP lideri Özgür Özel'den, Cemil Tugay açıklaması

2024-01-30 13:13 - Siyaset

Ak Parti Gaziantep aday tanıtım toplantısında kavga çıktı

2024-01-28 13:53 - Siyaset

Yılmaz Büyükerşen'in yeni görevi belli oldu

2024-01-27 17:19 - Siyaset

İlgili Haberler

Ali Babacan: Sayın Erdoğan’ın eliyle hukuk telef olmaktadır!

10:27 - Siyaset

Gürban: Ahmet Yarım mağdurları yalnız değil, adalet önünde hesap verecek!

00:00 - Siyaset

Konya'da miting çalışması sırasında CHP'ye silahlı saldırı!

22:12 - Siyaset

Ekrem İmamoğlu'ndan Erdoğan'a 'telef' yanıtı

20:30 - Siyaset

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Ekrem Bey seçimi yüzde 70’le alır

12:38 - Siyaset

Günün Manşetleri

Konya'da miting çalışması sırasında CHP'ye silahlı saldırı!

22:12 - Siyaset

İçişleri Bakanlığı Rasim Ozan Kütahyalı'nın koruma kararını kaldırdı

22:09 - Gündem

Mahmut Tanal'dan polise tepki: Gittiğim yerde çevremi sarmayın!

22:00 - Gündem

Otel yangınında skandal görüntü: Önce arabalarına koştular!

21:49 - Gündem

Son Dakika... CHP'nin otobüs şoförüne ev hapsi kararı

20:08 - Gündem