?>

Erdoğan’dan Akşener'e: Görevden almak yetmez!

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın sözleriyle ilgili açıklama yaptı.

Siyaset - 5 yıl önce

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bingöl'de bir şehit yakınına küfür eden İYİ Partili Lütfü Türkkan'a tepki gösterdi. Erdoğan, "Bir şehit ailesine bu şekilde küfretmesi, yenilir yutulur bir şey değildir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, "Partisinin başındaki hanımefendinin yapması gereken, milletvekilliğine son vermektir. Yapamıyorsa bu demektir ki ona iştirak ediyor. Bir Şehit ailesine bu şekilde küfretmesi, yenilir yutulur bir şey değildir" ifadelerini kullandı.

Yaşananların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ne tepki vereceği merak ediliyordu.

Erdoğan, parti genel merkezinde düzenlenen, AKP Genişletilmiş 3. Kademe İl Sosyal Politikalar Başkanları Eğitim ve İstişare Toplantısı'na telefonla katıldı.

Katılımcılardan bir arzusu olduğunu dile getiren Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"İYİ Parti'den malum bir kişinin, üstelik bir şehit ailesine bu şekilde küfretmesi yenilir, yutulur bir şey değildir. Buna, AK Parti teşkilatı olarak durmadan, duraksamadan gereken dersi vermemiz gerekiyor. AK Parti teşkilatının yanı sıra bütün milletimizin bu ahlaksız, müptezel adama gereken dersi vermesi lazım. Durmadan, duraksamadan vermesi lazım. Bizim değerlerimizde şehidin yeri farklıdır, kadınların yeri çok çok farklıdır. Kalkıp da bir şehidimizin yakınına, bacısına bu şekilde küfretmeyi değerlerimiz itibarıyla asla kabul edemeyiz. Onun partisinin başındaki hanımefendinin de yapması gereken bir şey vardır. Yapması gereken nedir? Sadece görevden almak değil onun milletvekilliğine de son vermektir. Eğer bunu yapamıyorsa bu demektir ki o da ona iştirak ediyor."

"BUNLARA GEREKEN CEVABI MİLLET OLARAK HEP BERABER VERMEMİZ LAZIM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bunlara gereken dersi, gereken cevabı millet olarak hep beraber vermemiz lazım. Peki nasıl vereceğiz? İşte burada 2023, bizim için çok çok önemli. 2023 seçimlerinde sandıkta gereken dersi, bunları sandığa gömerek vermemiz lazım. Çok çalışacağız, çok gayret edeceğiz. Dün Batman'da ben bu heyecanı, bu coşkuyu gördüm, daha önce Diyarbakır'da gördüm. Bütün bunlarla beraber şu anda gittiğim her yerde bu heyecanı, coşkuyu görüyorum. Özellikle hanım kardeşlerimin gayretleri birçok şeyi değiştirecektir. Bundan dolayı ben sizin gayretlerinizi çok önemsiyorum ve bu yaptığınız toplantı sebebiyle de sizleri kutluyorum. Çalışmanızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum."

Haftanın Öne Çıkanları

İşçiler, Soylu'ya sırtını dönerek protesto etti!

2021-11-05 17:54 - Gündem

Son ankette Erdoğan'a şok: Yüzde 50 hayal!

2021-11-02 11:22 - Siyaset

Peker'den “görüntüleri yayınla” diyenlere yanıt!

2021-11-02 08:33 - Gündem

Mehmet Eymür: Perinçek yabancı istihbaratların adamı!

2021-11-04 13:39 - Gündem

'Ankara’ya gel’ diyen Zafer Şahin'e havaalanında şok!

2021-11-06 08:35 - Gündem

Dilipak: Zafer kazandık, birbirimize düştük, yenildik!

2021-11-01 12:13 - Gündem

İbrahim Tuğsuz sağlığına kavuştu!

2021-11-01 19:45 - Yerel

A haber muhabiri TRT'de haber müdürü oldu!

2021-11-04 18:31 - Gündem

Veli Ağbaba'dan Soylu'ya 'ağladım' yanıtı!

2021-11-06 18:14 - Siyaset

Enginyurt'tan Korgan Kaymakamına destek!

2021-11-05 09:11 - Gündem

İlgili Haberler

Yeni Parti Gaziantep Milletvekili Melih Meriç'e bıçaklı saldırı

19:35 - Siyaset

Ümit Özdağ: Bir af yasası daha çıkacak, kapsamı genişletilecek

00:28 - Siyaset

Mustafa Bozbey, CHP'den istifa ettiğini açıkladı

15:41 - Siyaset

Özgür Özel: Otoriterlik Türkiye’nin kaderi değil!

07:20 - Siyaset

Bahçeli: Gizli kapaklı herhangi bir pazarlık söz konusu değil

10:23 - Siyaset

Günün Manşetleri

Yeni Parti Gaziantep Milletvekili Melih Meriç'e bıçaklı saldırı

19:35 - Siyaset

Süleymancıların lideri Arif Ahmet Denizolgun’un mezarı açılacak

16:57 - Gündem

Mustafa Bozbey, CHP'den istifa ettiğini açıkladı

15:41 - Siyaset

Cemal Enginyurt’un oğlu ifadeye çağrıldı

15:24 - Asayiş

Gökay Çakır ve Başaran Aksu gözaltına alındı!

06:58 - Gündem