Enginyurt'tan Korgan Kaymakamına destek!

Cemal Enginyurt, Korgan Kaymakamı Miraç Akbulut’un görevden uzaklaştırılmasına tepki gösterdi.

Gündem - 3 yıl önce

Cemal Enginyurt, Korgan Kaymakamı Miraç Akbulut’un görevden uzaklaştırılmasına tepki gösterdi.

Kaymakam, Atatürk’ün, “Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz” sözünü anımsatmıştı. Valilik, görevden uzaklaştırmayı “görevin sorumluluğu ile bağdaşmayacak tutumu” gerekçesiyle açıkladı.

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, 30 Ağustos’ta göreve başlayan Ordu Korgan Kaymakamı Miraç Akbulut’un, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreninin ardından görevden alındığına işaret ederek “Akbulut, Cumhuriyetin ve Mustafa Kemal Atatürk’ün şanına ve şerefine uygun tören gerçekleştirdi. Tören, AK Partilileri rahatsız etti. CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel ile benim de törene katılmam, Ordu Valisi’ni rahatsız etti” dedi.

30 Ağustos’ta görevine başlayan Korgan Kaymakamı Akbulut, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ndan hemen sonra görevinden uzaklaştırıldı. Akbulut’un, törende yaptığı konuşma ve törene muhalefet milletvekillerini de davet ettiği için görevden uzaklaştırıldığı iddia edildi.

Ordu Valiliği, söz konusu iddiaların “gerçekdışı” olduğunu savunarak “Ordu’nun Korgan ilçesi kaymakamı görevin sorumluluğu ile bağdaşmayacak şekildeki tutumu nedeniyle soruşturmanın selameti açısından görevinden uzaklaştırılmıştır” açıklamasını yaptı.

Akbulut, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenindeki konuşmasında, bağımsızlık ve Cumhuriyet vurgusu yaparken Atatürk’ün, “Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz” sözünü anımsatmıştı. 

TÖREN AK PARTİLİLERİ RAHATSIZ ETTİ

Karara tepki gösteren DP Ordu Milletvekili Enginyurt, törenin “Akbulut, Korgan’da Cumhuriyetin ve Atatürk’ün şanına, şerefine uygun bir cumhuriyet töreni gerçekleştirmiştir. Bu tören AK Partilileri rahatsız etmiştir” dedi.

Bir diğer rahatsızlık nedeninin ise törenlere muhalefet milletvekillerinin de çağrılması olduğuna işaret eden Enginyurt, “Cumhur İttifakı dışındaki hiç kimseye yaşama hakkı tanımayan bu irade, bizim oraya katılmamız sebebiyle sudan bir bahaneyle kaymakamı açığa aldı” tepkisini gösterdi.

Enginyurt, valilik açıklamasındaki “Görevin sorumluluğu ile bağdaşmayacak şekildeki tutum” ibaresine işaret ederek “Hayırdır? Psikolog musunuz, sosyolog musunuz? Neye göre uygunsuz davranış tespit ettiniz? Uygunsuz davranış belli: Cumhuriyet Bayramı’nın bu kadar güzel kutlanması, halkın büyük katılımı ve iki muhalefet milletvekilinin oraya katılması AK Partilileri rahatsız etti ve gereğini yapıp ‘Benden olmayana yaşama hakkı yok’ diyerek, kendinden olmadığını düşündüğü kaymakamı görevden aldılar” ifadelerini kullandı.

Kaymakam'ın çok güzel bir konuşma yaptığını kaydeden Enginyurt, "Atatürk'ü hak ettiği yere oturtan bir konuşma yaptı. İlçe muhafazakar olduğu için AKP'liler rahatsız oldu. 6 vekil davet edildi. Benimle birlikte CHP'li Adıgüzel katıldı. Cumhur İttifakı paydaşlarında rahatsızlık yarattı" dedi.

KAYMAKAM AKBULUT İLE NE KONUŞTU  

Görevden uzaklaştırılmasının ardından Kaymakam Akbulut ile görüştüğünü söyleyen Enginyurt, "Geçmiş olsun diye aradım. Konuşacak hali yoktu. Morali bozuktu." ifadelerini kullandı.

Enginyurt şunları söyledi:

"Yaptığı bir densizlik yok, hadsizlik yok. İçişleri ve Valiik de uygunsuz davranış sebebi diyor. Uygunsuz davranış nedir söyleyin.

ORDU VALİLİĞİ NE DEDİ

Ordu Valiliği, Akbulut'un görevden alınması ile ilgili, "Ordu'nun Korgan ilçesi Kaymakamı görevin sorumluluğu ile bağdaşmayacak şekildeki tutumu nedeniyle soruşturmanın selameti açısından görevinden uzaklaştırılmıştır. TBMM çatısı altında görev yapan bir milletvekilinin söz konusu bu görevden uzaklaştırmayı açıklamalarıyla çarpıtarak, olduğundan farklı göstermeye çalışması ise esef vericidir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." açıklamasını yaptı.

MİRAÇ AKBULUT KİMDİR

18 Eylül 1994 tarihinde İstanbul-Üsküdar ilçesinde doğan ve aslen Rize ili Çayeli ilçesinden olan Miraç Akbulut İlk ve Orta öğrenimini Ahmet Cevdet Paşa İlköğretim okulunda, Lise öğrenimini Henza Akın Çolakoğlu Lisesinde tamamladı.

2017 yılında Yeditepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu.

Kaymakam Akbulut, 2018 yılı Eylül ayında yapılan İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak 2018 Mart ayında Mülki İdare Amirliği Mesleğine 107. Dönem Denizli Kaymakam Adayı olarak başladı.

Kaymakam Refikliği stajını İzmir-Bayındır ve Diyarbakır-Sur ilçelerinde tamamlayan Akbulut, 10 Haziran 2019 tarihinde Çavdarhisar ilçesinde Kaymakam Vekili olarak görevine başladı.

30 Ağustos 2021 yılında ise Ordu Valiliğinde Korgan ilçesinin kaymakamı olarak görevine başladı. Ardından 3 Kasım 2021 tarihinde görevinden alındı.

Haftanın Öne Çıkanları

Son ankette Erdoğan'a şok: Yüzde 50 hayal!

2021-11-02 11:22 - Siyaset

Peker'den “görüntüleri yayınla” diyenlere yanıt!

2021-11-02 08:33 - Gündem

Mehmet Eymür: Perinçek yabancı istihbaratların adamı!

2021-11-04 13:39 - Gündem

Dilipak: Zafer kazandık, birbirimize düştük, yenildik!

2021-11-01 12:13 - Gündem

Enginyurt'tan Korgan Kaymakamına destek!

2021-11-05 09:11 - Gündem

İbrahim Tuğsuz sağlığına kavuştu!

2021-11-01 19:45 - Yerel

A haber muhabiri TRT'de haber müdürü oldu!

2021-11-04 18:31 - Gündem

Gaziantep’te silahlı çatışma 2'si ağır 5 yaralı!

2021-10-31 21:39 - Asayiş

Erdoğan'ın sağlık durumu paylaşımlarına soruşturma!

2021-11-03 14:29 - Gündem

Erk Acarer'den bomba Tolga Ağar iddiası!

2021-10-31 00:16 - Gündem

İlgili Haberler

Sinan Ateş’in katilini kaçıran çakarlı Audi ortaya çıktı!

12:15 - Gündem

Ece Üner'den Özgür Özel'e Taha Hüseyin Karagöz tepkisi

11:31 - Gündem

Fatih Altaylı: Saray’ın CHP’ye yerleştirdiği hain odur!

10:55 - Gündem

Özel, Taha Hüseyin Karagöz eleştirilerine yanıt verdi

09:51 - Gündem

Özgür Özel'den atanamayan öğretmenlere Saraçhane çağrısı

19:41 - Gündem

Günün Manşetleri

Sinan Ateş’in katilini kaçıran çakarlı Audi ortaya çıktı!

12:15 - Gündem

Ece Üner'den Özgür Özel'e Taha Hüseyin Karagöz tepkisi

11:31 - Gündem

Fatih Altaylı: Saray’ın CHP’ye yerleştirdiği hain odur!

10:55 - Gündem

Özel, Taha Hüseyin Karagöz eleştirilerine yanıt verdi

09:51 - Gündem

Özgür Özel'den atanamayan öğretmenlere Saraçhane çağrısı

19:41 - Gündem