?>

Erdoğan, yarın Putin ile görüşecek

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşeceğini açıkladı.

Gündem - 5 ay önce

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşeceğini açıkladı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi sonrası basın toplantısında konuştu.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, "Rusya-Ukrayna barışına giden yolda Türkiye olarak elimizden ne geliyorsa yapacak, bu konuda her türlü seferberliği ilan ettik, inşallah bunu başaracağız. Bu hafta ülkemizde Zelenski'yi ağırladık. Yarın da Putin ile bir görüşmem olacak" ifadelerini kullandı.

"BİZİM İÇİN MÜHİM"

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Dayanışma, eşitlik, sürdürülebilirlik ana teması ile gerçekleşen zirvenin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Şahsıma, eşime ve heyetime gösterdikleri hüsnü kabul için kendilerine teşekkür ediyorum. G-20'nin ilk defa Afrika'da gerçekleşmesinden memnuniyet duyuyorum.

Güney Afrika'ya ilk kez 2005'te Başbakan olarak geldim. Her ziyaretimde Güney Afrika'dan güzel anılarla ayrıldım. Afrikalı dostlarımızın misafirperverliği, sıcaklığı beni her zaman etkiledi. Ülkemizde de Güney Afrikalı dostlarımızı misafir ettik. Münasebetlerimizde 20 yıl önce hayal dahi edilemeyen yerlere geldik. Türkiye olarak bu ivmeyi güçlendirerek devam ettirme arzusundayız.

Güney Afrika'nın Filistin davasına sarsılmaz desteği çok kıymetli. 70 bin Filistinlinin şehit edildiği Gazze soykırımında Güney Afrika örnek duruş sergiledi. Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail aleyhine açtıkları soykırım davasıyla yürekli bir tavır takınan Güney Afrika'yı tebrik ediyor, saygıyla selamlıyorum. 

Türkiye olarak kimseden çekinmeden Filistin davasına çok güçlü biçimde sahip çıktık, her platformda Gazzeli mazlumların hak ve hukukunu cesaretle savunduk. 1967 sınırları temelinde başkenti Doğu Kudüs olan özgür Filistin Devleti kurulmadan küresel barış tam manasıyla sağlanamaz.

G20'nin mevcut ve müstakbel küresel sınamalara karşı uluslararası topluma liderlik etmesi bizler için mühimdir."

Haftanın Öne Çıkanları

Dilek Kaya İmamoğlu: Bugün susan, yarın konuşacak bir ülke bulamayabilir!

2025-11-17 20:29 - Gündem

Galatasaray 3-2 Gençlerbirliği

2025-11-23 00:15 - Spor

Bizim Çocuklar İspanya'yı elinden kaçırdı: 2-2

2025-11-19 00:00 - Spor

Kayyum Gürsel Tekin televizyona çıkmak için yargıya başvurdu

2025-11-22 13:36 - Gündem

Kılıçdaroğlu sessizliğini bozdu: CHP derhal arınmalı ve yoluna devam etmelidir

2025-11-22 19:34 - Siyaset

Zecorner Kayserispor 0-3 Gaziantep FK

2025-11-23 00:10 - Spor

Süreç komisyonunun İmralı ziyaretinde yer alacak isimler belli oldu

2025-11-21 16:59 - Gündem

Bahçeli: Silivri’ye gidişle İmralı Cezaevi’ne gidiş arasında ne fark var?

2025-11-21 12:24 - Gündem

Mansur Yavaş'a "görevi kötüye kullanma" ve "denetim görevini ihmal" hakkında soruşturma izni verildi

2025-11-22 13:21 - Gündem

Mansur Yavaş soruşturmasına 'ücretsiz çorba dağıtımı' da eklendi!

2025-11-23 11:49 - Gündem

İlgili Haberler

MHP’den gündüz kuşağı programları için kanun teklifi

09:15 - Gündem

İmamoğlu'ndan 'Bursa' tepkisi: Türkiye'nin en büyük 4. şehrine de çöktünüz!

13:57 - Gündem

Bursa Büyükşehir Belediyesi AKP'ye geçti!

15:24 - Gündem

Tutuklu Muhittin Böcek hakkında bir tutuklama kararı daha...

17:40 - Gündem

İBB Davası'nda savcı ve İmamoğlu arasında gerginlik

11:46 - Gündem

Günün Manşetleri

Hüsamettin Cindoruk hayatını kaybetti!

12:57 - Yaşam

MHP’den gündüz kuşağı programları için kanun teklifi

09:15 - Gündem

Bolu Belediyesi Başkan yardımcısı Leyla Beykoz ve meclis üyesi Aydan Özdemir tutuklandı!

07:17 - Asayiş

CHP’li Meriç: Kanser hastaları mahkeme kapılarında çözüm arıyor

00:20 - Siyaset

Mersin Yenişehir Belediyesi'ne operasyon: 30 gözaltı kararı...

08:27 - Asayiş