?>

Erdoğan ve Bahçeli'den seçim sonrası ilk görüşme

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün bir araya geldi. Seçim sonrası ilk kez yapılan görüşme, Cumhur İttifakı'nda gerilim tartışmalarının açığa çıktığı bir dönemde gerçekleştirildi.

Siyaset - 1 yıl önce

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün bir araya geldi. Seçim sonrası ilk kez yapılan görüşme, Cumhur İttifakı'nda gerilim tartışmalarının açığa çıktığı bir dönemde gerçekleştirildi.

AKP Genel Başkan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugün bir araya geldi.

Erdoğan, bugün saat 15.50'de Bahçeli'nin Çankaya'daki konutuna geldi. Bahçeli, Erdoğan'ı kapıda karşıladı. İki ismin görüşmesi sona erdi.

SEÇİM SONRASI İTTİFAKTA GERİLİM TARTIŞMALARI

Cumhur İttifakı'nda 31 Mart sonrası gerilim tartışmaları açığa çıkmış, dikkati çeken açıklamalar gelmişti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "Türk varlıklarına çok güçlü bir ilgi var. Yerel halkı enflasyonun düşeceğine ikna etmemiz gerekiyor" dediği belirtilen açıklamasına sert tepki göstererek, "Türk milletini 'yerel halk' ifadesiyle değersizleştirmeye hizmet eden müfsit zihniyetin, son günlerde maruz kaldığımız skandalların asal sorumlusu olduğunu hiç kimse inkar edemeyecektir" demişti.

AKP çevresinden kimi isimler partinin MHP ile olan birlikteliğinden duydukları rahatsızlığı yüksek sesle dillendirmeye başladı.

Yeni Şafak yazarı ve eski AKP milletvekili Mehmet Metiner, Erdoğan ve AKP’nin ‘‘Kürtsüz bırakılmak istendiğini’’ iddia ederek, ‘‘Yeni bir çözüm sürecinden bahsetmiyorum. Ama yeni bir Kürt politikası olmazsa olmaz bir öneme sahip’’ demişti. ‘‘Ak Parti ilk kurulduğunda Kürtlerin desteği çok büyüktü. Zaman içerisinde bu destek azaldı’’ tespitinde bulunan Metiner, ‘‘Ak Parti’nin Kürtleri’’ diye tanımladığı Kürt seçmenin 31 Mart yerel seçimlerinde başka bir yönelime savrulduğunu yazmıştı.

Parti’nin kurucularından, eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ise Serbesiyet’e verdiği röportajda AKP’nin kendini MHP’ye mahkûm ettiğini söyleyerek, MHP ile ittifakı ‘‘cinnet hali’’ olarak tanımlamıştı. “MHP, özgül ağırlığının 20 katı iktidar üzerinde etkiye, yetkiye sahip’’ diyen Çelik, Kürt oylarının kaybedilmesini bu ittifaka bağlamıştı. Çelik, Erdoğan ve yakın çevresine yönelik eleştirilerde bulunarak, MHP ile kurulan ittifakın partiye kaybettirdiğini savunmuştu.

Öte yandan Bahçeli'nin, Ferdi Tayfur'un "Söyleten Sensin" şarkılı mesajının adreslerinden birisinin de AKP olduğuna dair yorumlar yapılmıştı.

Haftanın Öne Çıkanları

Kadını ‘Cehennemde yanacaksın’ diye taciz etti!

2024-04-27 12:22 - Gündem

Rolex ile gündem olan AKP'li bu kez 2 milyonluk saatle görüntülendi

2024-04-27 17:18 - Gündem

İsmailağa'dan parkta oturan başörtülü kadınlara taciz!

2024-04-26 22:41 - Gündem

Oya Tekin’den Cumhurbaşkanı Başdanışmanına tepki

2024-04-24 10:43 - Gündem

'Murat Kurum kazanır' diyen ünlü astrolog böyle çark etti!

2024-04-28 18:50 - Magazin

Deniz Zeyrek'ten Mustafa Varank ile ilgili çarpıcı iddia

2024-04-23 09:15 - Gündem

Bilecen: İşe gelmeden maaş alanlar var, süre verdim!

2024-04-28 12:10 - Gündem

Mülakatı savunan bakanın eşi okul müdürü olarak atanmış!

2024-04-29 12:51 - Eğitim

Gaziantep'te kadın kılığında iki hırsız yakalandı!

2024-04-26 18:28 - Asayiş

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı montajlı fotoğrafı paylaştı

2024-04-23 19:50 - Gündem

İlgili Haberler

Türkiye’nin hava savunma gereksinimleri ve AKP dönemi gerçeği: Boşa geçen çeyrek yüzyıl

05:09 - Siyaset

İmamoğlu, duruşmaya verilen beş dakikalık arada çıkarılmak istendi: Sıkıyönetim tavrı

05:08 - Siyaset

İmamoğlu'ndan teşekkür mesajı! Mahkemede Cumhurbaşkanı sloganları atılmıştı

21:39 - Siyaset

CHP’li Meriç: Gaziantep halkına tek tırnaklı et yediren zihniyetten hesap soracağız!

10:34 - Siyaset

CHP mitinglerinin dokuzuncusu Avcılar’da düzenlenecek

19:38 - Siyaset

Günün Manşetleri

Türkiye’nin hava savunma gereksinimleri ve AKP dönemi gerçeği: Boşa geçen çeyrek yüzyıl

05:09 - Siyaset

Pedal çevirmek için 40 gün namaz kılacaklar!

04:39 - Gündem

İlk üç ayda hayatdışında yüzde 10.1 artış, hayatta yüzde 16.1 düşüş oldu: Poliçede trafik canlılığı

04:08 - Ekonomi

Metin Cihan'ın yeni X hesabı da erişime engellendi

02:09 - Gündem

LGS'de skandal! Yanlış kitapçık dağıttılar, sınav ortasında topladılar

01:39 - Gündem