?>

Erdoğan, Serkan Taranoğlu'nu görevden aldı!

Organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan Sedat Peker'in rüşvet iddiaları ile gündeme getirdiği cumhurbaşkanı danışmanı Serkan Taranoğlu, Erdoğan tarafından görevden alındı.

Gündem - 3 yıl önce

Organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan Sedat Peker'in rüşvet iddiaları ile gündeme getirdiği cumhurbaşkanı danışmanı Serkan Taranoğlu, Erdoğan tarafından görevden alındı.

Sedat Peker'in "yolsuzluk ağı" iddialarında AKP'li Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ve AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanı Serkan Taranoğlu isimleri de yer almıştı. 

GÖREVDEN ALINDI

Bloomberg'in haberine göre, Serkan Taranoğlu'nu görevden aldığı öğrenildi. Erdoğan bu kararını AKP MKYK toplantısında açıkladı.

Bloomberg muhabiri Fırat Kozok, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Serkan Taranoğlu’nu görevden aldığını partisinin bu akşamki MYK toplantısında üyelere açıkladı" ifadeleri ile yaşanan gelişmeyi duyurdu.

Taranoğlu, Peker'in iddiaları ile Saraydan ayrılan ikinci isim. Peker'in iddialarında sık sık adı geçen Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi Korkmaz Karaca da bu hafta içerisinde görevlerinden istifa etmişti.

TARANOĞLU HAKKINDAKİ İDDİALAR

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun, kendisine bir sorun nedeniyle başvuran Marka Yatırım Holding’in sahibi Mine Tozlu Sineren’i, AKP’li Zehra Taşkesenlioğlu’na yönlendirdiğini öne süren Sedat Peker, Zehra Taşkesenlioğlu’nun da Mine Tozlu’yu Way Out adlı bir finansal danışmanlık şirketine yönlendirdiğini söylemişti. Burada danışmanlık adı altında 12 milyon TL “rüşvet” istediğini öne süren Peker, iddiasıyla beraber danışmanlık sözleşmesine dair belgeyi de paylaşmıştı. Mine Tozlu Sineren’in ödemeyi reddettiğini belirten Peker, daha sonra Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu’nun, Mine Tozlu Sineren’e ulaşarak söz konusu danışmanlık şirketinde bir araya geldiklerini belirtmişti.

Daha sonra Taranoğlu'nun, Mine Tozlu Sineren ve eşinden acilen 200 bin lira istediğini söyleyen Peker, "Eski SPK başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun arkasındaki güç, kardeşi Erzurum Milletvekili olan Zehra Taşkesenlioğlu değildir, onun arkasındaki güç eski Enerji Bakanımız Berat Albayrak'ın abisi Turkuaz Medyanın başındaki Serhat Albayrak'tır" iddiasında bulunmuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Skandal Gülşen paylaşımı: Katli vaciptir!

2022-08-26 11:39 - Gündem

Sedat Peker: Planınız tutmadı, Gayretullah’a yenileceksiniz!

2022-08-26 18:24 - Gündem

AKP'li Taşkesenoğlu'nun FETÖ paylaşımı ortaya çıktı!

2022-08-27 22:24 - Gündem

Sedat Peker: Lan deli nevzat mitoloji denen şeyi bilir misin?

2022-08-30 22:37 - Gündem

İsmail Küçükkaya'nın Halk TV'de sunacağı program belli oldu

2022-08-30 19:27 - Magazin

Karakolu basıp, polis döven AKP'li tutuklandı!

2022-08-31 18:45 - Gündem

Sedat Peker büyük rüşvet ağının belgelerini paylaştı...

2022-08-27 13:02 - Gündem

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yılı kutlu olsun...

2022-08-30 01:11 - Gündem

Melih Gökçek'le tanıştı, köşeyi döndü!

2022-08-27 11:11 - Gündem

Korkmaz Karaca'nın istifası sonrası Sedat Peker'den açıklama

2022-08-30 21:51 - Gündem

İlgili Haberler

Çorum'da kavgada kan aktı: İki kişi birbirini bıçakladı!

09:39 - Gündem

Son dakika depremler! Deprem mi oldu? 10 Mayıs 2025 nerede, ne zaman deprem oldu?

09:39 - Gündem

Erdoğan 'enflasyona ezdirmeme' sözü vermişti: Asgari ücret geçen senenin altında!

08:09 - Gündem

AFAD duyurdu: Datça'da deprem!

08:08 - Gündem

Selçuk İnan'dan veda sinyali!

02:09 - Gündem

Günün Manşetleri

Son dakika depremler! Deprem mi oldu? 10 Mayıs 2025 nerede, ne zaman deprem oldu?

09:39 - Gündem

Erdoğan 'enflasyona ezdirmeme' sözü vermişti: Asgari ücret geçen senenin altında!

08:09 - Gündem

Hakan Fidan 'PKK Kongresini' değerlendirdi: Suikast girişimini 'ilk kez' açıklad

02:38 - Siyaset

Özgür Çelik paylaştı: İşte Ekrem İmamoğlu için yeni imza noktaları!

23:08 - Siyaset

Mansur Yavaş, Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan'ı ziyaret etti

18:39 - Siyaset