?>

Erdoğan: Şaibeyle yatıp butlanla kalkıyorlar!

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ziraat Bankası 4. Tarım Ekosistemi Buluşması'nda açıklamalarda bulundu.

Siyaset - 5 saat önce

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ziraat Bankası 4. Tarım Ekosistemi Buluşması'nda açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında ana muhalefet başta olmak üzere muhalefeti hedef alan Erdoğan, ekonomiye yönelik eleştirilere tepki gösterdi.

"Muhalefetin çizdiği karamsar tabloyla gerçekler arasında büyük fark var" diyen Erdoğan, çiftçilerin iflas etme, borç batağına batma gibi bir durumun içerisinde olmadığını savundu.

CHP lideri Özgür Özel'i hedef alan Erdoğan, "Lafa gelince Kuvay-i Milliyeci olmakla övünen partinin genel başkanı yabancı siyasetçilerden demokrasi direniyor, bizi sıkıştırmaları için ricada bulunuyor" diye konuştu.

Erdoğan: Heybedeki irili ufaklı turplar da ahtapotun farklı yerlere uzanan kolları da yine bizzat kendi arkadaşları tarafından birer birer ortaya çıkartılıyor. Şaibeyle yatıp butlanla kalkıyorlar.https://t.co/8CQrtvjvnq #heybe #turp #ahtapot #butlan @emrkongar pic.twitter.com/W7gzZETgX4

— Gazikent27 (@Herdaim_Haber) June 28, 2025

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Programa destek veren bakanlıklarımıza teşekkür ediyorum. İşimiz ziraat gücümüz ziraat temasıyla düzenlenen programın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ziraat Bankasına teşekkür ediyorum. Ziraat'ın kullandırdığı tarım kredisi 700 milyar lirayı aşmış durumda. 

Muhalefetin çizdiği karamsar tabloyla gerçekler arasında büyük fark var. Çiftçi kardeşimiz çok uygun fiyatta kredi kullanıyor. Ortada iflas etme, borç batağına batma, ödeyememe gibi bir durum yok. Tarım sektörümüz hamdolsun dimdik ayaktadır. 

23 yıldır duruşumuzdan taviz vermedik. Nisan ayında başımıza gelen zirai don olayında sergiledik. Hasar tazminatlarını ödemeye başladık. Zirai don olayından 65 ilimiz etkilendi. TARSİM kapsamında zararlarını karşıladık, sigortasız çiftçilerimizin zararlarını da karşılamaya devam ediyoruz. Kasım'a kadar, hem sigortalı hem sigortasız bütün çiftçilerimizin zararlarını karşılamış olacağız.

"ŞAİBEYLE YATIP BUTLANLA KALKIYORLAR"

Ortada bir batan iflas eden varsa ana muhalefetin felaket tellallığı siyasetidir. Yıllarca beraber yol yürüdükleri, iş tuttukları, belediyelerde üst düzey görev verdikleri arkadaşları İstanbul'un imkanlarının nasıl yağmalandığını, nasıl birilerine peşkeş çekildiğini açıkça itiraf etmeye başladılar. Halka hizmet için harcanması gereken kaynakların siyaseti dizayn etmek için nasıl pervasızca kullanıldığı tek tek deşifre oluyor. Heybedeki irili ufaklı turplar da ahtapotun farklı yerlere uzanan kolları da yine bizzat kendi arkadaşları tarafından birer birer ortaya çıkartılıyor.

İstanbul'u zehir bir sarmaşık misali saran suç örgütünün kimleri haraca, kimleri maaşa bağladığı yavaş yavaş belli oluyor. Daha iki yıl öncesine kadar Türkiye'yi yönetmeye layık gördükleri şahısla ilgili söylediklerini duydukça Allah bu milletin yüzüne bakmış diyoruz. Gündemlerinde ne millet, unutmayın, ne çiftçi var. Şaibeyle yatıp butlanla kalkıyorlar. Meselenin daha hazin tarafı şudur: Lafa gelince Kuvay-i Milliyeci olmakla övünen partinin genel başkanı yabancı siyasetçilerden demokrasi direniyor, bizi sıkıştırmaları için ricada bulunuyor.

Hâsılı, millete ve memlekete hiçbir faydaları olmadığı gibi, bir de toksik siyasetleriyle Türkiye'ye ve ülkemizin ekonomisine zarar veriyorlar. Sonra da çıkıp meclis kürsüsünde mazot bidonuyla halkçılık yapıyorlar. Ne diyelim? Rabbim ülkemizi ve milletimizi bunların insafına bırakmasın.  2 yıl öncesine kadar Türkiye'yi yönetmeye layık gördükleri şahısla ilgili söylediklerini duydukça 'Allah bu milletin yüzüne bakmış' diyoruz.

Son 22 yılda tarımda 110 milyar liralık dış ticaret fazlası verdik. Hayat kaynağımız olan suya toplam 3 trilyon 350 milyar liralık yatırım yaptık. 10 bin 603 tesisi hizmete açtık. İklim krizinin olumsuz etkilerini giderek daha fazla hissediyoruz. Toprağın suyun, tarım ve hayvancılığın önemi artıyor. Son dönemde devrim niteliğindeki bazı düzenlemeleri hayata geçirdik. Üretim planlamasına başladık. Hangi ürünün nerede hangi miktarda ekileceğine karar veriyoruz. Üretim yapacak vatandaşlarımıza yönelik ilave teşviklerimizi ilan ettik.

1 Temmuz'da başlatacağımız tarım sayımı ile arazi büyüklüğünden ürün desenine, hayvancılıktan makine parkına kadar tüm verileri güncelleyeceğiz. Çiftçilerimize 2025 yılında toplam 84 milyar lira ödeme yaptık. Yıl sonunda bu meblağ 135 milyar lirayı bulacak."

Haftanın Öne Çıkanları

Oktay Saral bu kez Tanju Özcan'ı hedef aldı: Senin suyun doğarken ısınmış!

2025-06-22 14:37 - Siyaset

İmamoğlu’nun babasının arazisinde metal dedektörlerle arama!

2025-06-21 18:11 - Gündem

Kılıçdaroğlu'ndan 'mutlak butlan' açıklaması: 'Kayyuma mı bırakayım?'

2025-06-24 11:52 - Siyaset

İsmail Saymaz'dan flaş Kılıçdaroğlu iddiası

2025-06-25 13:36 - Siyaset

Fatih Altaylı'dan mesaj: Bu da geçer yahu...

2025-06-23 22:05 - Gündem

Tanju Özcan: CHP'ye siyasi bir darbe olur!

2025-06-27 10:22 - Siyaset

Fatih Altaylı'dan flaş iddia: 'Kılıçdaroğlu Özel'e 'İmamoğlu'nu sil' dedi

2025-06-26 16:01 - Gündem

Muharrem İnce baba ocağı CHP'ye geri döndü

2025-06-24 13:46 - Siyaset

CHP'li bazı milletvekillerinden Kılıçdaroğlu'na destek paylaşımları

2025-06-27 07:39 - Siyaset

Küpesini çıkaramadı, sınava giremedi, meşhur oldu!

2025-06-23 13:08 - Gündem

İlgili Haberler

İYİ Parti'nin YSK Temsilcisi Öztürk'ten CHP'nin kurultay davasına ilişkin açıklama

18:08 - Siyaset

Son Dakika... Özgür Özel'den Kurultay davasına ilişkin açıklama

17:39 - Siyaset

Ank-Ar Araştırma'dan dikkat çeken anket: Erdoğan hiçbir yaş grubunda yüzde 50'yi geçemedi!

17:38 - Siyaset

Özgür Özel yine ayakta alkışlandı: Kurtuluş yok tek başına...

16:25 - Siyaset

Mansur Yavaş: İş kavgaya döndü, bu saatten sonra bir görüşme olacağını düşünmüyorum

16:20 - Siyaset

Günün Manşetleri

Muharrem İnce'den AKP'li Varank'a yanıt

19:39 - Gündem

Son Dakika... İrfan Değirmenci gözaltına alındı

19:09 - Gündem

İYİ Parti'nin YSK Temsilcisi Öztürk'ten CHP'nin kurultay davasına ilişkin açıklama

18:08 - Siyaset

CHP Sözcüsü Deniz Yücel: Kurultayı tartışmak ve tartıştırmak iktidarın ekmeğine yağ sürmektir

15:08 - Siyaset

Kılıçdaroğlu: İki gün tepki gösterirler, sonra her şey normalleşir!

12:37 - Siyaset