?>

Erdoğan: Esad ile görüşme olabilir, siyasette küslük olmaz!

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Esad ile görüşme olabilir, siyasette küslük dargınlık olmaz eninde sonunda adımlarımızı atarız" dedi.

Tarayıcınız video oynatmayı desteklemiyor...

Siyaset - 4 yıl önce

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Esad ile görüşme olabilir, siyasette küslük dargınlık olmaz eninde sonunda adımlarımızı atarız" dedi.

Esad ve Sisi ile görüşme olur mu sorusuna Erdoğan, "Olabilir" dedi. İkinci görüşme ne zaman olur sorusuna da "tarih verilir mi" "Esad ile görüşme olabilir, siyasette küslük dargınlık olmaz eninde sonunda adımlarımızı atarız." yanıtını verdi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. "Beşar Esad ile görüşecek misiniz" sorusuna yanıt veren Erdoğan, "Esad ile görüşme olabilir siyasette küslük dargınlık olmaz. Eninde sonunda uygun şartlarda adımları atarız" dedi.

Sisi ile ikinci görüşmenin ne zaman olacağı sorusuna ise Erdoğan, "Tarih verilir mi?" ifadeleriyle karşılık verdi.

Erdoğan'ın 2022 FIFA Dünya Kupası'nın açılışına katılmak için gittiği Katar'da Sisi ile el sıkışması tartışma konusu olmuş, muhalefet sert tepki göstermişti.

SELVİ KÖŞESİNDE TARİH VERDİ

İktidara yakınlığıya bilinen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Sisi adımından sonra Erdoğan’ın Esad’la 2023 seçimlerinden önce görüşebileceğini yazdı.

"İki liderin görüşmesinin seçimlerden önce yapılabileceği belirtiliyor" diyen Selvi, görüşmenin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ev sahipliğinde düzenlenebileceğini bildirdi.

Selvi, görüşmelerin arkasında "Grand Strateji" adını verdiği bir konseptin olduğunu öne sürerek, "Grand Strateji’nin gereği olarak gri alanların yönetilmesi, kriz konularının ortadan kaldırılması ve sorunlu ilişkilerin düzeltilmesi gerekiyor" dedi.

Selvi, şöyle devam etti:

"Evet, Erdoğan kendisi de açıkladığı gibi Esed’le görüşecek. Bunun için şartlar olgunlaştırılmaya çalışıyor. Peki bu nasıl olacak? Suudi Arabistan’la, Birleşik Arap Emirlikleri ile, Mısır’la nasıl olduysa öyle olacak. Çünkü bu konseptin dördüncü halkası Suriye deniliyor. Suudi Arabistan ve BAE ile ilişkiler arka kapı diplomasisi ile olgunlaştırıldıktan sonra sıra devlet başkanlarının el sıkışmasına gelmişti.

(...) Bize göre arkası getirilmelidir. Bununla da kalınmamalı, Suriye Arap Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile de görüşme vasatı açılmalı, terör örgütlerine karşı ortak bir irade oluşturulmalıdır. Türkiye’nin Mısır, Suriye ve Irak’la tarihten gelen çok güçlü bağları vardır ve bilinmektedir. Biz doğrudan ikili görüşmeleri başlatamazsak bozguncular aramızı iyice açacaklardır. Ülkemizin komşularıyla yapıcı, müspet, geliştirici ve samimi diyaloglar kurması aynı zamanda 2023’ün hedefleriyle de müzahirdir. (...)"

Haftanın Öne Çıkanları

Nejat İşler'in 'Başkomutan' paylaşımı gündem oldu!

2022-11-22 10:25 - Gündem

Prof. Dr. Bengi Başer, CHP’ye katıldı...

2022-11-17 10:16 - Yerel

Sedat Peker paylaştı, geri sildi, gündem oldu!

2022-11-19 09:53 - Gündem

Kılıçdaroğlu’nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu yaşamını yitirdi

2022-11-19 01:18 - Gündem

Erdoğan, açıklanmayan rakibine karşı da kaybediyor!

2022-11-16 18:30 - Siyaset

SCP: Türkiye haklıdır; Köklü çözüm: Suriye ile acil işbirliği!

2022-11-23 07:26 - Siyaset

Nagehan Alçı'dan müthiş 'Erdoğan-Sisi' fotoğrafı yorumu...

2022-11-21 16:01 - Gündem

TSK'dan Suriye ve Kuzey Irak'a Pençe Kılıç harekatı!

2022-11-20 09:51 - Gündem

Erdoğan 'Zalim ve katil' dediği Sisi ile el sıkıştı!

2022-11-20 19:24 - Dünya

Şehit öğretmen Ayşenur Alkan’ın anısına Halk Yürüyüşü

2022-11-23 08:32 - Yerel

İlgili Haberler

Özgür Özel: Erdoğan'ın atadıkları bu işin tam göbeğinde!

12:03 - Siyaset

Bahçeli: Erdoğan bir kez daha aday olmalı ve Cumhurbaşkanı seçilmeli...

11:56 - Siyaset

Zeynel Emre'den Ömer Çelik'e: Osman Arıkan Nacar'la Bodrum'da tatil yaptınız mı?

16:31 - Siyaset

AKP medyası: Cemil Tugay Çarşamba günü AKP’ye katılacak

11:17 - Siyaset

Ümit Özdağ: Türkiye’yi kurşun geçirmez okul çantası üretecek noktaya getirdiler!

10:59 - Siyaset

Günün Manşetleri

Akın Gürlek’ten 'fon vurgunu' açıklaması: 5 kişi TMSF'ye iadede bulundu

15:09 - Gündem

Bayraklı Belediyesi’ne operasyon: Eski başkan ve 45 kişiye gözaltı

07:45 - Asayiş

Eyüpsultan Belediye Başkanı Mithat Bülent Özmen ve 13 kişi tutuklandı

07:40 - Gündem

Mersin’de 2 belediye başkanı tutuklandı

07:11 - Asayiş

Ataşehir Belediye Başkan Vekili Murat Güneş ve 5 kişi tutuklandı

07:06 - Gündem