?>

Erdoğan'dan 'YPG' ve 'Halep' mesajı

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, MYK sonrası Halep'in YPG'den temizlenmesinin önemli olduğunu söyledi. Erdoğan, 10 Mart Mutabakatı'nı da hatırlatıp "Halep'teki durum uygulama için fırsat sundu" dedi.

Gündem - 3 saat önce

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, MYK sonrası Halep'in YPG'den temizlenmesinin önemli olduğunu söyledi. Erdoğan, 10 Mart Mutabakatı'nı da hatırlatıp "Halep'teki durum uygulama için fırsat sundu" dedi. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gerçekleştirilen AKP MYK toplantısında Suriye'nin kuzeyindeki çatışmalara ve bundan sonrasına ilişkin önemli mesajlar verdi.

NTV'nin aktardığı habere göre; Erdoğan, olası tehditlere karşı tüm önlemlerin alındığını anlattı.

"YPG'NİN TEMİZLENMESİ ÖNEMLİ" Erdoğan, MYK'da Halep'in temizlenmesinin önemli olduğunu belirtip "Türk, Kürt, Arap arası kardeşliği bozdurmayız" dedi.

Erdoğan, Suriye hükümetinin kuşatıcı bir anlayışla hareket ettiğine de dikkat çekti.

ERDOĞAN'DAN SDG'YE 10 MART MUTABAKATI UYARISI Suriye yönetimi ile Suriye Demokratik Güçleri (SDG) arasında imzalanan 10 Mart Mutabakatı'nı da hatırlatan Erdoğan, "Halep'teki durum uygulama için fırsat sundu" diye konuştu.

HALEP'TE KONTROL TAMAMEN HTŞ'DE Suriye'nin Halep kent merkezindeki operasyonlar tamamlanmıştı. HTŞ yönetimindeki güçler, YPG/SDG unsurlarının sıkıştığı son mahalle olan Şeyh Maksud'un kurtarıldığını duyurmuştu. YPG/SDG mensupları tahliye uzlaşması kapsamında otobüslerle kentten gönderilmişti.

ÇATIŞMALAR NASIL ALEVLENMİŞTİ? 2025'in mart ayında SDG ve HTŞ yönetimindeki güçler, SDG unsurlarının 2025 sonuna kadar devlet kurumlarına entegrasyonu konusunda anlaşmaya varmıştı. Ancak yıl bitse de bu entegrasyon sağlanamamış, bölgedeki SDG unsurlarıyla HTŞ güçleri yeniden çatışmaya başlamıştı.

6 Ocak'ta yeniden başlayan çatışmalar büyümüş, HTŞ yönetimindeki güçlerin düzenlediği operasyonla Şeyh Maksud ve Eşrefiye gibi Halep'in SDG kontrolündeki mahallelerini bu unsurlardan arındırmıştı.

Operasyonun tamamlandığını duyuran HTŞ güçleri, YPG/SDG unsurlarının sıkıştığı son mahalle olan Şeyh Maksud'un kurtarıldığını duyurdu. Örgüt unsurları tahliye uzlaşması kapsamında otobüslerle kentten gönderildi. HTŞ güçleri ve YPG/SDG'nin çatışmalarında en az 30 kişinin öldüğü belirtiliyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Bu kez Erdoğan'ın fotoğrafına selam durdu!

2026-01-12 16:30 - Gündem

Atatürk heykeli gece yarısı söküldü! Gebze Belediyesi'nden açıklama

2026-01-08 00:46 - Gündem

Erdoğan'dan Özgür Özel'e bir tazminat davası daha...

2026-01-08 16:56 - Gündem

Can Yaman ve Selen Görgüzel'e gözaltı kararı!

2026-01-10 11:48 - Asayiş

Erdoğan, AKP'ye katılan 3 milletvekiline rozet taktı

2026-01-07 13:49 - Siyaset

Dilek İmamoğlu: Biz susarsak, haksızlık normalleşir...

2026-01-09 11:35 - Gündem

En düşük emekli maaşı 20 bin TL oldu

2026-01-09 11:46 - Ekonomi

Şeyma Subaşı’nın uyuşturucu testi sonucu pozitif çıktı

2026-01-09 11:31 - Magazin

Erdoğan: 2026 senesi ülkemiz için bir reform yılı olacak...

2026-01-07 14:08 - Siyaset

Özgür Özel, 8'nci mitingde Denizli'den Erdoğan'a seslendi...

2026-01-11 17:33 - Siyaset

İlgili Haberler

Ekrem İmamoğlu'ndan Murat Çalık mesajı...

07:56 - Gündem

Furkan Bölükbaşı hakkında tahliye kararı

14:54 - Gündem

Bu kez Erdoğan'ın fotoğrafına selam durdu!

16:30 - Gündem

ABB'den Melih Gökçek hakkında suç duyurusu

17:28 - Gündem

Erdoğan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı

17:23 - Gündem

Günün Manşetleri

Oktay Kaynarca ve Emel Müftüoğlu gözaltına alındı!

12:03 - Asayiş

CHP'li Ahmet Akın'dan AKP iddiasına yanıt

11:05 - Siyaset

Ekrem İmamoğlu'ndan Murat Çalık mesajı...

07:56 - Gündem

Tügva'nın Gençlig'ni Hacıosmanoğlu ve Montella tanıttı!

07:41 - Spor

İran'daki gösterilerde hayatını kaybedenlerin sayısı 538’e yükseldi

21:30 - Dünya