?>

Erdoğan'dan ilk açıklama: Türkiye'nin, Suriye topraklarında gözü yok

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Siyaset - 11 ay önce

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Türkiye ayağına ve iradesine vurulan zincirleri tek tek parçalamaktadır. Kararlı bir şekilde hedefleri gerçekleştiriyoruz.

Türkiye, dünya meselelerinin seyrini değiştiren barışçı ve aktif politikalarıyla tarihe yön vermekte, hem kendi hem insanlık tarihini yeniden yazmaktadır.

Bugün dünden daha güçlüyüz, yarın çok daha iyi yerlerde olacağız. Milletimizi sığ sulara hapsetmek isteyen vizyonsuzlara inat umudu büyütmeye devam edeceğiz.

Bölgemiz kritik gelişmelere tanık oluyor. Komşumuz Suriye'de 13 yıldır devam eden savaş yeni bir boyut kazandı. Kentler yeni asıl sahiplerinin eline geçerken Baas diktatörlüğü de tamamen çöktü. Bölücü güçlerin elinde bulunan kentlerin terörden arınmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Suriye meselesini diyalog yoluyla çözme çağrımız küstahça reddedildi. Esad, birçok kenti enkaza dönmüş bir Suriye bırakarak kaçmıştır.

Dün itibarıyla artık Suriye'de karanlık bir dönem kapanmış aydınlık bir dönem başlamıştır. Türkiye, devlet aklıyla olayları okumakta Suriye'deki olaya çok geniş pencereden bakmaktadır. Türkiye'nin başka bir ülkenin toprağında gözü yoktur. Amacımız vatandaşlarımızı ve vatanımızı terör saldırılarından korumaktır. Suriye'nin toprak bütünlüğünün mutlaka korunması gerekiyor.

Suriye, tüm kimlikleriyle Suriyelilerindir. Suriye'nin geleceğine karar verecek olan Suriye halkıdır. Bize düşen; Suriye halkının ülkelerinin yeniden ayağa kaldıran çalışmalarına güçlü şekilde destek olmaktır. Suriyelilerin tamamının sulh içinde yaşadığı bir Suriye, Türkiye'nin en büyük hedefidir. Kardeş Suriye halkına seslenmek istyorum,;Türkiye ve Türk milleti dün olduğu gibi bugün de yarın da yanınızdadır.

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASINDA 'SİRKELEME TALİMATI'

Açıklamaları sırasında asgari ücret görüşmelerinin yarın başlayacağını belirten Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a belediyelerin SGK borçlarına yönelik talimat verdi. Erdoğan, "Kendilerini daha kararlı bir şekilde sirkelemende fayda var" dedi.

AYRINTILAR GELİYOR...

Haftanın Öne Çıkanları

TFF'de Ahmet Köse'den istifa kararı!

2024-12-06 00:39 - Spor

Manisa Basket evinde kayıp!

2024-12-05 00:00 - Spor

ABD basınından flaş iddia: 'ABD, Esad'ın birkaç günde düşeceğine inanıyor'

2024-12-08 00:08 - Dünya

Burdur-Antalya yolunda korkunç kaza! Kontrolden çıkan araç TIR'ın altına girdi: Yaralılar var..

2024-12-04 00:00 - Asayiş

Yıllar sonra mektupla anlattı: Cemaat yurdunda işkence, istismar, darp…

2024-12-03 21:38 - Gündem

Gazeteci Ayşenur Arslan'a hapis talebi

2024-12-06 03:38 - Gündem

Adana'da feci olay... Uzman çavuş, polisi şehit etti!

2024-12-07 08:39 - Asayiş

Ataşehir'de korkunç kaza! Otomobil bariyere saplandı: Yaralılar var...

2024-12-09 00:09 - Asayiş

İktidara yakın medya 'duyurdu': Van'a kayyum mu atanacak?

2024-12-04 00:08 - Gündem

Yatak odasında yakalandı: Kaçarken balkondan düşüp öldü

2024-12-04 21:08 - Asayiş

İlgili Haberler

Özgür Özel: Depremzedeler 3 yıla yakın süredir adalet arıyor

18:41 - Siyaset

Dervişoğlu: Meclis'e Abdullah Öcalan'ı getirtip konuşturacağını zanneden varsa, Uzun Çarşı boydan boya!

18:24 - Siyaset

CHP'li Deniz Yavuzyılmaz: Bu yapılan soygundur!

11:37 - Siyaset

Özgür Özel'den Erdoğan'a hodri meydan: İBB'ye aday ol, seçimi yenileyelim!

17:33 - Siyaset

Erdoğan: İstanbulumuzu iş bilmez kifayetsizlerin insafına terk etmiyoruz!

16:07 - Siyaset

Günün Manşetleri

CHP'li Deniz Yavuzyılmaz: Bu yapılan soygundur!

11:37 - Siyaset

Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer cezaevindeki odasında ölü bulundu!

14:01 - Asayiş

İBB veri sızıntısı soruşturmasında 4 kişi tutuklandı!

09:58 - Gündem

Sağlık Bakanlığı'ndan Gaziantep’e 16 yeni ambulans

00:05 - Sağlık

AMATEM’le Bahar Projesi hayata geçiyor

00:01 - Yerel