?>

Erdoğan'dan 100 bin imzayı bulamayan Perinçek'e ret...

Doğu Perinçek, ittifak için Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüklerini belirterek, “Cumhur İttifakı HÜDA PAR’ı tercih etti” dedi. Perinçek, Türkiye hükümetinin ABD’den korktuğunu öne sürdü.

Siyaset - 3 yıl önce

Doğu Perinçek, ittifak için Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüklerini belirterek, “Cumhur İttifakı HÜDA PAR’ı tercih etti” dedi. Perinçek, Türkiye hükümetinin ABD’den korktuğunu öne sürdü.

Türkiye’de 14 Mayıs’ta yapılacak seçimler için cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklayan ve henüz 100 bin imza toplayamayan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İnternethaber’in sahibi Hadi Özışık'a konuştu.

Perinçek, konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşme talep ettiğini ve görüşmenin gerçekleştiğini açıkladı.

Vatan Partisi olarak Cumhur İttifakı’na katılma talepleri olduğunu dile getiren Perinçek, “Biz Vatan Partisi olarak Cumhur İttifakı içinde görev almayı zaten kamuoyu önünde açıklamıştık. Yeni bir hükümet mimarisi gerekiyor dedik. Cumhur İttifakı Vatan Partisi, AK Parti, MHP Türkiye’ye çok önemli bir mesaj olur. Türkiye’nin bu zorluklardan çıkışı için bir kararlılığa sayın cumhurbaşkanımız önderlik edebilir ve bu Türkiye’nin köklü çözümü olurdu. Ama çok açık söyleyeyim. ABD’den korktukları için bunu yapamıyorlar” ifadesini kullandı.

Perinçek, taleplerinin reddedilmesini, “Kalkıp HÜDA PAR’ı tercih ediyorlar, Şeyh Saitleri, Seyit Rızaları tercih ediyorlar ama Atatürk geleneğini tercih edemiyorlar” sözleri ile dile getirdi.

Özışık’ın, “Erdoğan size bir cevap verdi mi yoksa verdi de siz mi açıklamak istemiyorsunuz?” sorusuna, “Zaten sonuç belli. HÜDA PAR’ı tercih ettiklerine göre sonuç açık” yanıtını verdi.

Perinçek, kendisinin cumhurbaşkanlığı adaylığının da gündeme gelmediğini söyledi.

Perinçek ayrıca Erdoğan ve Türkiye yönetiminin, NATO’dan çıkmayı savunan Vatan Partisi ile bir araya gelmekten ve ABD’den korktuğunu iddia etti.

Perinçek, HÜDA PAR'ın Cumhur İttifakı içinde yer almasını da sert ifadelerle eleştirmişti.

Vatan Partisi lideri konuya ilişkin şu yorumlarda bulunmuştu:

“HÜDA-PAR’ın kamuoyu önünde ittifak içinde gösterilmesi, seçim kaybettirecek, ittifaka çok oy kaybettirecek bir olay. Millet İttifakı’na, ‘Siz PKK ile işbirliği yapıyorsunuz derken, siz de öbürüyle yapıyorsunuz. Belki de bir tuzak. Bundan AK Parti de rahatsız; MHP de kaynıyor. Anayasa Mahkemesi’nin serbest bıraktığı 540 milyon lirayı Hazine ve Maliye Bakanı HDP’ye vermesin. AYM yanlış karar verebilir. Maliye Bakanı da diyecek ki, bu dava sonuçlanıncaya kadar milletin parasını size vermeyeceğim.”

Haftanın Öne Çıkanları

LeMan'dan kapak: Muharrem İnce Harikalar Diyarında...

2023-03-22 19:06 - Gündem

Hacettepe Üniversitesi Sinan Ateş'in adını akademik kadrodan çıkardı

2023-03-20 21:03 - Gündem

13 yıllık din görevlisi Diyanet'teki çürümeyi gözler önüne serdi...

2023-03-26 13:31 - Gündem

Fazıl Say'dan Muharrem İnce'ye sert tepki

2023-03-26 12:25 - Magazin

Kılıçdaroğlu'ndan AFAD'daki yangına flaş yorum

2023-03-21 18:50 - Siyaset

Muharrem İnce: O gece o mesajı attığım için pişmanım!

2023-03-21 22:46 - Siyaset

Cumhur İttifakı 4 artı 1 oldu...

2023-03-24 16:54 - Siyaset

Sadettin Tantan'dan Bahçeli'ye HÜDA-PAR yanıtı...

2023-03-26 16:08 - Gündem

PKK kurucusunun ismi seçmen listesinde yer aldı

2023-03-21 23:17 - Gündem

Kılıçdaroğlu kapak fotoğrafını 'marteniçka' ile yeniledi

2023-03-26 15:22 - Siyaset

İlgili Haberler

Özgür Özel: CHP'ye çökmeye çalışanlar bilsin, bu millete diz çöktüremezsiniz!

21:53 - Siyaset

Butlan yönetiminin ihracını istediği Tanju Özcan CHP’den istifa etti!

20:26 - Siyaset

Kılıçdaroğlu MYK'sından iki belediye başkanı için ihraç talebi

17:54 - Siyaset

Özgür Özel'den 'Kılıçdaroğlu' ve 'Cumhur İttifakı' açıklaması

17:17 - Siyaset

Erdoğan ve Kılıçdaroğlu yine aynı söylemde buluştu

16:56 - Siyaset

Günün Manşetleri

Suavi'den 'butlan'cı Barış Yarkadaş'a yanıt: 'Öğrenmenin yaşı yok'

14:15 - Gündem

Direnişteki Özşen Madencilik işçileri yer altında açlık grevine başladı

14:07 - Gündem

Butlan yönetiminin ihracını istediği Tanju Özcan CHP’den istifa etti!

20:26 - Siyaset

Kılıçdaroğlu MYK'sından iki belediye başkanı için ihraç talebi

17:54 - Siyaset

CHP'nin ''128 milyar dolar nerede?'' sorusu kişilik haklarına saldırı sayıldı

12:18 - Gündem