?>

Erdoğan: Burada bir terör kokusu var!

Erdoğan, "Burada bir terör kokusu var. Bir kadının bu olayda rol oynadığı şüphesi var. İncelemeler devam ediyor" dedi.

Gündem - 4 yıl önce

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Taksim'deki patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada, 6 ölü ve 53 yaralı olduğunu belirtti. Erdoğan, "Burada bir terör kokusu var. Bir kadının bu olayda rol oynadığı şüphesi var. İncelemeler devam ediyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Taksim'de yaşanan terör saldırısına ilişkin açıklama yaptı. Erdoğan, G20 zirvesinin yapılacağı Endonezya'ya hareketi öncesinde Atatürk Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi.

Burada açıklama yapan Erdoğan, Taksim'deki saldırıda hayatını kaybeden 6 kişi olduğunu ifade ederken 53 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Erdoğan açıklamasında şunları kaydetti:

"16.20 sularında İstiklal Caddesi'nde meydana gelen bombalı saldırıda vefat eden kardeşlerimize Allahtan rahmet yaralılar acil şifalar diliyorum. Hain saldırının hemen akabinde olay yerine hemen emniyet ve sağlık birimleri sevk edilmiş yaralılarımızın süratle çevredeki hastanelere intikali sağlanmıştır. Devletimizin ilgili birimleri bu kalleş saldırının faillerini ve arkasındaki failleri ortaya çıkarmak için çalışmalarını sürdürmektedir. Türkiye'yi ve Türk milletini terörle teslim alma çabaları dün olduğu gibi bugün ve yarın da hedefine ulaşamayacaktır. Milletimiz İstiklal Caddesi'ndeki olayın önündeki ve arkasındaki olayın önündeki ve arkasındaki tüm unsurlarıyla ortaya çıkartılarak faillerinin hak ettikleri şekilde cezalandırılacağından emin olsunlar. İstanbul Valimizden intikal eden rakam 4'ü olay yeri, 2'si ise hastanelerde olmak üzere 6 vefat söz konusu. Yaralı sayımız ise, 53. Bunun dışında çizikti vs. gibi farklı rakamlar gelebilir. Bu rakam valimizden bizzat aldığım rakamdır. Bunlar üzerinde de hastanelerde gerekli müdahaleler yapılmıştır. Yapılıyor. Kısa zamanda bu vatandaşlarımız da taburcu edilecektir."

TERÖR KOKUSU VAR!

Erdoğan, "Kesin olarak bu terördür dersek belki yanlış olur ama ilk gelişmeler, valimin bize aktardığı ilk bilgi burada bir terör kokusu var. Şu an itibarıyla ilk tespitler oradaki kaçışmalar vesaire falan, bir kadının bu işte rol oynadığı noktasında" dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Astsubay Kıdemli Çavuş Emre Sevinç şehit oldu!

2022-11-11 18:25 - Gündem

81 ilde eş zamanlı 'Çök-Kapan-Tutun' tatbikatı

2022-11-12 19:05 - Gündem

Kolivar, "Cumhurbaşkanına hakaret"ten tutuklandı!

2022-11-09 18:21 - Gündem

Şehit ateşi Gaziantep'e düştü!

2022-11-06 20:58 - Gündem

Emniyet'in basın müdürü, A Haber muhabiri çıktı!

2022-11-07 22:37 - Gündem

Empati İlkokulu'nda hüzünlü anma

2022-11-10 15:44 - Eğitim

Tolga Ağar'dan, Sedat Peker'e 'Yeldana' davası!

2022-11-07 15:44 - Gündem

İstiklal Caddesi’nde patlama, RTÜK'ten yayın yasağı!

2022-11-13 17:11 - Gündem

GAZİRAY ve Raybüs'e yoğun ilgi

2022-11-10 12:53 - Yerel

Gönül Boran: EYT düzenlemesi öncesi işçi kıyımı başladı!

2022-11-08 18:16 - Ekonomi

İlgili Haberler

Özgür Özel'den 'çerçeve yasa'ya ilk tepki

21:22 - Gündem

Erdoğan'dan 'çerçeve yasa' değerlendirmesi

21:18 - Gündem

İşte 'çerçeve yasa' kanun teklifi maddeleri...

14:41 - Gündem

Üsküdar'da AKP'nin adayı kaybetti, CHP’nin adayı Sibel Tan Çetinkaya Başkan Vekili seçildi

14:01 - Gündem

Özgür Özel ve Veli Ağbaba hakkında fezleke düzenlendi

22:01 - Gündem

Günün Manşetleri

YENİ Parti Manisa İl Başkanı gözaltına alındı!

21:20 - Asayiş

YENİ Parti'ye 7 günde 131 bin kişi 283 milyon TL bağış yaptı

20:18 - Siyaset

İşte 'çerçeve yasa' kanun teklifi maddeleri...

14:41 - Gündem

Üsküdar'da AKP'nin adayı kaybetti, CHP’nin adayı Sibel Tan Çetinkaya Başkan Vekili seçildi

14:01 - Gündem

Veli Ağbaba'nın abisi Hür Ağbaba gözaltına alındı

09:08 - Asayiş