?>

Erdoğan: Dünyada parmakla gösterilen bir seviyedeyiz

Ankara'da katıldığı bir etkinlikte konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da 2 polisin yaralandığı ve IŞİD bağlantılı olduğu değerlendirilen silahlı saldırıya ilişkin "Alçak ve zaman ayarlı provokasyonlarla Türkiye'nin güven iklimine zarar verilmesine müsaade etmeyeceğiz" açıklamasında bulundu.

Siyaset - 1 ay önce

Ankara'da katıldığı bir etkinlikte konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da 2 polisin yaralandığı ve IŞİD bağlantılı olduğu değerlendirilen silahlı saldırıya ilişkin "Alçak ve zaman ayarlı provokasyonlarla Türkiye'nin güven iklimine zarar verilmesine müsaade etmeyeceğiz" açıklamasında bulundu.

Erdoğan, ROKETSAN Üretim Tesisleri Açılışı, Seri Üretim Teslimatları ve Temel Atma Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Konuşmasına, İstanbul'daki İsrail Başkonsolosluğu önündeki polis noktasına düzenlenen silahlı saldırıya değinerek başlayan Erdoğan, "İstanbul Beşiktaş'ta meydana gelen ve kahraman güvenlik güçlerimizin müdahalesi ile boşa çıkartılan kalleş saldırıyı lanetlediğimizin bilinmesini istiyorum" dedi.

"Terörün her türlüsüyle mücadelemizi sürdürecek" diyen Erdoğan, "Alçak ve zaman ayarlı provokasyonlarla Türkiye'nin güven iklimine zarar verilmesine müsaade etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

"DÜNYADA PARMAKLA GÖSTERİLEN BİR SEVİYEDEYİZ"

Devamla, savunma sanayi konusunda mesajlar veren Erdoğan, "Savunma sanayiinde önümüzdeki dönemin ana hedefi yüksek teknolojili ürünleri daha hızlı, daha efektif ve daha yüksek adetlerde üretmektir. (ROKETSAN yeni tesisleri) Hava savunma sistemlerimiz, füze projelerimiz için kurulan bu altyapıyla ordumuzun caydırıcılığını üst seviyelere çıkaracağız" şeklinde konuştu.

AKP'li Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin savunma sanayi alanında dünyada parmakla gösterilen bir seviyede yer aldığını savunarak "Bugün Türkiye, kendi semalarını koruyan, platformlarını donatan, mühimmatını geliştiren bir ülkedir. Bunları kendi insan kaynağımızla yapıyoruz. Kuralların ve süreçlerin yeniden şekillendiği yeni nizamın kurucu aktörlerindeniz. Hem sahada hem teknolojide gidişatı ülke olarak biz de tayin ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Motorine dev zam: Fiyatlar 90 TL'ye yaklaşacak!

2026-04-04 11:42 - Ekonomi

Yılmaz Özdil, Sözcü TV'den istifa etti

2026-04-06 18:03 - Gündem

Mert Hakan Yandaş hakkında tahliye kararı verildi!

2026-04-03 12:56 - Spor

Motorine 7 TL 80 kuruş, benzine 60 kuruş zam!

2026-04-07 06:37 - Ekonomi

A Milli Takım 24 yıl sonra Dünya Kupası'nda... İşte rakipler...

2026-04-01 06:48 - Spor

Elektrik ve doğalgaza yüzde 25 zam!

2026-04-03 21:58 - Ekonomi

LGS'ye Dünya kupası ayarı: Sınav tarihi değişti!

2026-04-03 13:21 - Eğitim

İBB Davası'nda savcı ve İmamoğlu arasında gerginlik

2026-04-07 11:46 - Gündem

İpek Örs: Arabesk şarkı yorumlamak bir ayrıcalıktır

2026-04-01 00:00 - Magazin

Erdoğan, CHP ve Özgür Özel'i darbecilikle suçladı

2026-04-01 14:32 - Siyaset

İlgili Haberler

Özgür Özel: CHP'yi AKP'nin butlan kolları yönetemez, yönettirmeyiz!

21:28 - Siyaset

Özgür Özel ile Kemal Kılıçdaroğlu telefonda görüştü

21:16 - Siyaset

Ümit Özdağ'dan 'erken seçim' çağrısı

19:47 - Siyaset

Dervişoğlu'ndan mutlak butlan tepkisi: İYİ Parti bu süreçte taraftır!

17:02 - Siyaset

Özgür Özel: Darbeye asla teslim olmayacağız!

06:54 - Siyaset

Günün Manşetleri

YSK, CHP'nin 'mutlak butlan' başvurusunu reddetti

21:09 - Gündem

Ümit Özdağ'dan 'erken seçim' çağrısı

19:47 - Siyaset

Kılıçdaroğlu'nun avukatları, Özgür Özel'in temyiz başvurusunu geri çekti

16:32 - Gündem

Butlan kararı Kılıçdaroğlu'na tebliğ edildi, icra heyeti CHP'ye gidiyor...

14:44 - Gündem

CHP'nin 'mutlak butlan' itirazı reddedildi

14:41 - Gündem