?>

Emekliler markette Şamil Tayyar'ın önünü kesmiş!

AKP MKYK'sında liste dışı kalan ve sosyal medya hesaplarından AKP'yi silen Şamil Tayyar, emeklilerle ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Siyaset - 3 yıl önce

AKP MKYK'sında liste dışı kalan ve sosyal medya hesaplarından AKP'yi silen Şamil Tayyar, emeklilerle ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında emeklilere bir kereye mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapılacağını duyurdu.

Erdoğan, konuyla ilgili olarak “Ödemeler, kasım ayının ilk yarısı itibarıyla emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacak. Hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi bu düzenlemenin dışında bırakıyoruz” ifadelerini kullandı.

3 EMEKLİ YOLUMU KESTİ

AKP'nin eski MYKY üyesi ve milletvekili Şamil Tayyar'dan Erdoğan'ın emeklilerle ilgili sözlerine tepki geldi.

Sosyal medya hesabı üzerinden sokakta yaşadığı bir anıyı anlatan Tayyar, şu ifadeleri kullandı:

“Ankara'da az önce bir zincir marketten alışveriş yaparken 3 emekli yolumu kesti. İhtiyaçları olduğu için çalışıyorlarmış aynı zamanda. Sürekli alışveriş yaptığım bir mekan olduğu için emeklileri tanıyorum, daha önce AK Parti'ye oy vermişlerdi.

"ÖFKELİLERDİ"

5 bin lira yardımın sadece çalışmayan emeklilere verilmesine öfkelilerdi. ‘Bizi neden yok saydınız?' diye sordular. Toplamda sayıları ne kadar bilmiyorum. 12.5 milyon emeklinin yardımdan yararlanacağı açıklandığına göre kapsam dışı emekli sayısı 3 milyon civarında olabilir. Sokaktaki öfkeyi duyurayım istedim, bilginize.

Bu yardıma ihtiyaç mevzu, ayrı bir tartışma konusu. Madem böyle bir karar alındı, adil olmak gerekir. Ayda 40 bin lira emekli maaşı alan biri ek iş yapmıyorsa bu yardımdan yararlanacak, 7.500 lira emekli maaşı alan biri aynı miktarda gelir elde ettiği bir ek iş yapıyorsa yardım kapsamı dışı. Kaldı ki hayat pahalılığı onların suçu değil.”

Haftanın Öne Çıkanları

Hamas'ın öldürdüğü kadın Alman turist çıktı!

2023-10-08 09:49 - Gündem

Hamas'ın öldürdüğü Alman kadının son görüntüleri...

2023-10-10 14:58 - Gündem

‘Hamas öldürdü’ denilen Shani Louk yaşıyor mu?

2023-10-11 10:57 - Gündem

Erdoğan'ın bir günlük koruma gideri 245 asgari ücret!

2023-10-05 10:12 - Gündem

Uzman Çavuş Recep Parlak şehit oldu!

2023-10-06 08:37 - Asayiş

Çocuklara şiş batırıp zikir yaptırdılar!

2023-10-09 12:29 - Asayiş

Dilan Polat ve Engin Polat'ın üç şirketi naylon çıktı!

2023-10-12 09:02 - Magazin

SMA hastası Efnan bebeğin ailesi yardım bekliyor!

2023-10-10 13:20 - Yerel

Soylu'nun gizli villası ortaya çıktı!

2023-10-11 10:04 - Gündem

Gaziantep'te Suriyeli tarikat izdihamı!

2023-10-07 13:14 - Gündem

İlgili Haberler

Özgür Özel: YENİ Parti kuruluşunu tamamladık

14:40 - Siyaset

YENİ Parti'nin grup yönetimi belli oldu

14:34 - Siyaset

Ak Parti Gaziantep'ten esnaf ve STK ziyaretleri

00:00 - Siyaset

Özgür Özel: Asıl logo kurultayda resmileşecek

11:47 - Siyaset

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel: Butlan çetesinin affı yok!

20:44 - Siyaset

Günün Manşetleri

Üsküdar Belediyesi'ne operasyon: Başkan Sinem Dedetaş gözaltına alındı!

08:01 - Asayiş

YENİ Parti'nin grup yönetimi belli oldu

14:34 - Siyaset

Özgür Özel: Asıl logo kurultayda resmileşecek

11:47 - Siyaset

CHP’ye götürülen bodyguard: Milletvekili koruyacaksınız’ dediler

11:39 - Gündem

AHBAP Derneği'ne kayyım atandı!

20:38 - Gündem