?>

Eğitim İş Genel Başkanı gözaltına alındı...

AKP'nin Öğretmenlik Meslek Kanunu'na karşı AYM'nin önünde buluşmak isteyen eğitim emekçileri polisin sert müdahalesine maruz kaldı. Polis müdahalesinde Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay ve sendika yöneticileri gözaltına alındı.

Gündem - 3 yıl önce

AKP'nin Öğretmenlik Meslek Kanunu'na karşı AYM'nin önünde buluşmak isteyen eğitim emekçileri polisin sert müdahalesine maruz kaldı. Polis müdahalesinde Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay ve sendika yöneticileri gözaltına alındı.

CHP’nin Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun iptali istemiyle açtığı davayı esastan görüşecek olan Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) önünde toplanan Eğitim-İş Sendikası yöneticileri ve üyeleri, polis müdahalesiyle karşılaştı.

Çevik kuvvet, AYM önüne yürümek isteyen sendika yöneticileri ve eğitim emekçilerini kalkanlarla zor kullanarak bölgeden uzaklaştırmaya çalıştı.

Polis müdahalesinde Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, Eğitim-İş Genel Mali Sekreteri Hüseyin Selçuk ve Genel Özlük Hukuk Sekreteri Orhan Yıldırım'ın gözaltına alındığı öğrenildi. 

Eğitim-İş tarafından dün yapılan açıklamada, sendikaların genel başkanları ve yöneticilerinin katılımıyla bugün saat 10.00’dan itibaren Anayasa Mahkemesi önünde “meslek nöbeti” tutulacağı duyurulmuştu. 

"MESLEK NÖNETİNDEYİZ"

Eğitim-İş tarafından yapılan açıklamada, "Genel Başkanımız Kadem Özbay polis tarafından gözaltına alındı; Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun görüşüleceği Anayasa Mahkemesi önünde Mesleğimizin onuruna ve çocuklarımızın geleceğine sahip çıkmak için meslek nöbetindeyiz" ifadeleri kullanıldı. 

Haftanın Öne Çıkanları

Yeni Akit bunu da yaptı!

2022-11-05 22:10 - Gündem

Şehit ateşi Gaziantep'e düştü!

2022-11-06 20:58 - Gündem

Emniyet'in basın müdürü, A Haber muhabiri çıktı!

2022-11-07 22:37 - Gündem

Tolga Ağar'dan, Sedat Peker'e 'Yeldana' davası!

2022-11-07 15:44 - Gündem

Deniz Baykal: CHP olarak yumruk gibi bir araya gelelim!

2022-11-02 17:28 - Siyaset

AKP, HDP ile masaya oturdu, destek istedi, tepki yağdı!

2022-11-03 12:02 - Siyaset

Hülya Avşar'dan Nükhet Duru'ye tayt yanıtı...

2022-11-06 09:52 - Magazin

Bülent Ecevit'i vefatının 16. yılında saygıyla anıyoruz...

2022-11-05 11:30 - Gündem

Soylu, kırmızı dosyayla Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı!

2022-11-03 15:36 - Siyaset

Nebati: Hiç kimse ‘Beni enflasyonun altında ezdirdiler’ diyemez!

2022-11-05 11:59 - Ekonomi

İlgili Haberler

AKP'li Şamil Tayyar'dan Murat Çalık isyanı

16:15 - Gündem

Son dakika... Zeytinlikleri madenciliğe açan kanun kabul edildi

17:55 - Gündem

CHP'nin eski Genel Başkanı Altan Öymen hayatını kaybetti!

17:48 - Gündem

Bahçeli: Cumhurbaşkanı’nın iki yardımcısı olsun, biri Kürt, diğeri Alevi olsun

13:15 - Gündem

Özgür Özel: Nehir Zeyrek YKS'de babası Ferdi Zeyrek’in mesleğini okumak için gerekli puanı aldı

18:09 - Gündem

Günün Manşetleri

Özgür Özel: Nehir Zeyrek YKS'de babası Ferdi Zeyrek’in mesleğini okumak için gerekli puanı aldı

18:09 - Gündem

Cumhur'un küçük ortağından ittifakı çatırdatacak açıklama

16:21 - Siyaset

AKP'li Şamil Tayyar'dan Murat Çalık isyanı

16:15 - Gündem

İkinci Aktaş bulundu mu, sıradaki isim Vahap Seçer mi?

11:03 - Gündem

Murat Çalık hastanede mahkumlar koğuşunda, annesi kapıda nöbette...

10:29 - Gündem