?>

EARAZA'dan Gaziantep Doğal Yaşam Parkı'na davet

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak hizmet veren Gaziantep Doğal Yaşam Parkı, Avrasya Bölgesel Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği (EARAZA) tarafından üyeliğe davet edildi.

Yerel - 2 gün önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak hizmet veren Gaziantep Doğal Yaşam Parkı, Avrasya Bölgesel Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği (EARAZA) tarafından üyeliğe davet edildi.

EARAZA Birlik Başkanı ve beraberindeki Yönetim Kurulu heyeti, Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ikinci, dünyanın ise dördüncü büyük doğal yaşam alanlarından biri olan Gaziantep Doğal Yaşam Parkı’nda incelemelerde bulundu. Gerçekleştirilen akreditasyon ziyareti kapsamında parkın fiziki altyapısı, hayvan refahına yönelik uygulamaları, bakım ve koruma standartları ile bilimsel çalışmaları değerlendirilirken, yapılan incelemeler sonucunda tesisin EARAZA üyeliği için gerekli kriterleri karşıladığı tespit edildi.

Yürütülen çalışmaların tamamlanmasının ardından Gaziantep Doğal Yaşam Parkı, dünya genelinde 25 farklı ülkeden 94 hayvanat bahçesi ve akvaryumu bünyesinde barındıran EARAZA’nın üyesi olacak. Bu üyelikle birlikte park, uluslararası düzeyde bilgi ve deneyim paylaşım ağının bir parçası hâline gelerek küresel ölçekte daha güçlü bir konuma ulaşacak.

Temiz, düzenli ve bakımlı yaşam alanlarında barınan hayvanları yakından görme ve tanıma imkânı sunan Gaziantep Doğal Yaşam Parkı, ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor. Yıl boyunca yerli ve yabancı binlerce ziyaretçiyi ağırlayan park, 2025-2026 sezonunda dünyaya gelen 115 yavru hayvanıyla da dikkat çekiyor.

Yaklaşık yüzde 52-53’lük doğurganlık oranıyla Türkiye’nin en yüksek üreme başarılarına sahip tesisleri arasında yer alan Gaziantep Doğal Yaşam Parkı, biyolojik çeşitliliğin korunmasına sağladığı katkı, başarılı üretim programları ve eğitim faaliyetleriyle şehrin en önemli cazibe merkezlerinden biri olma özelliğini sürdürüyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Kılıçdaroğlu: Toplum tepkili diye arınmaktan vaz mı geçelim, arınmadan kurultaya gitmem

2026-06-03 14:20 - Siyaset

Özgür Özel: Bizi partiden ayrılmaya zorlayan bir tutum var!

2026-05-28 14:23 - Siyaset

Kılıçdaroğlu heyetinden bayramlaşmada AKP'ye övgü

2026-05-28 13:06 - Siyaset

Mutlak Butlan için, "Hukuksuz" dedi, Genel Başkan Yardımcısı oldu!

2026-06-02 20:05 - Gündem

Özgür Özel: Salı günü geniş katılımlı bir grup toplantısı yapacağız

2026-05-30 10:33 - Siyaset

223 eski CHP milletvekilinden 'mutlak butlan' itirazı, kurultay çağrısı...

2026-05-31 19:06 - Siyaset

Son ankette Kılıçdaroğlu'yla CHP dibi görüyor!

2026-06-01 12:57 - Siyaset

Müsavat Dervişoğlu: Atayan da atanan da yok hükmündedir!

2026-06-03 12:08 - Siyaset

Kılıçdaroğlu'ndan yeni hamle: Talimatım olmadan grup toplantısı yapılmayacak

2026-05-28 16:21 - Siyaset

Engin Altay: Kemal Bey’e yönelik tepki öngörülenden çok büyük!

2026-05-30 09:53 - Siyaset

İlgili Haberler

Şahinbey'den çevreye duyarlı okullara ödül yağmuru

00:00 - Yerel

Şehitkamil'de kadınlar el emeği göz nuru eserlerini sergiledi

00:00 - Yerel

Ünverdi, mayıs ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi

00:00 - Yerel

Şehitkamil'de Haziran ayı meclis toplantısı tamamlandı

00:00 - Yerel

Gaziantep'te ulaşımda bir ilk: Ücretsiz maç, film, dizi...

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Adalar Belediyesi'nde 24 imar dosyasına inceleme

20:12 - Asayiş

Gazeteci İsmail Arı için tahliye kararı

17:33 - Gündem

Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen, CHP'den istifa etti

13:28 - Gündem

AKP'li belediye meclisi üyesinden 'Atatürk'e ve 'Kemalistlere' skandal sözler!

10:10 - Gündem

Ümit Özdağ: Hukuk devleti askıya alınmış durumda!

08:36 - Siyaset