?>

Dubai Gulfood 2022 çok başarılı geçti

13-17 Şubat 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen ve Türkiye’den 182 firmanın katıldığı Dubai Gulfood 2022 sona erdi.

Yerel - 4 yıl önce

 

13-17 Şubat 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen ve Türkiye’den 182 firmanın katıldığı Dubai Gulfood 2022 sona erdi. Dubai Gulfood’un durgun geçen iki yılın ardından bu yıl yüksek katılımla geçtiğini ifade eden TİM Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya “Dubai Gulfood 2022 fuarı başarıyla son buldu. Ülkemizden katılan firmaların fuar süresince gördüğü yoğun ilgi katılımcılarımızı memnun etmiştir” dedi.

Pandemi nedeniyle son iki yıldır katılımın az olduğu uluslararası fuarların 2022 itibarıyla eski günlerine dönmesi ve gerek katılımcı gerekse ziyaretçi sayısının artması dikkat çekiyor. Dünya gıda fuarlarının amiral gemisi niteliğini taşıyan ve sektörün en büyük fuarı olma özelliğiyle Ortadoğu başta olmak üzere Afrika, Avrupa ve ABD’li üretici ve alıcıları buluşturan Dubai Gulfood 2022 sona erdi. Türkiye’den 182 markanın katıldığı fuarın ilk günden itibaren adeta ziyaretçi akınına uğradığını ifade eden TİM Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya “Dubai Gulfood 2022 bütün katılımcılar için olduğu gibi ülkemizden katılan firmalarımız için de yeni bir başlangıç oldu. Son iki yıldır pandemi nedeniyle ziyaretçi ve katılımcı sayısında düşüş gözlemlenen Dubai Gulfood Fuarı, bu yıl adeta ziyaretçi akınına uğradı. Afrikalı, Ortadoğulu ve Avrupalı ziyaretçilerin yanı sıra dünyanın bir çok bölgesinden ziyaretçilerin katıldığı fuarda ülkemiz firma temsilcileriyle yaptığımız görüşmelerde de beklenenin üzerinde bir ziyaretçi akımı olduğu ifade edildi. Elbette bu 2022 için yeni bir başlangıç. E ticaret ve E İhracatın geliştiği son iki yılda geleneksel fuarcılığın da yeniden hayat bulması önemli bir gelişme. Bizler elbette üyelerimizle birlikte üretimi arttırmak, ihracatımızı arttırmak ve özellikle yüksek katma değerli ürünlerimizi geliştirerek uluslararası pazarlardan daha fazla pay almak istiyoruz. 2022 yılıyla ilgili Türkiye hedefimizi 11 milyar dolar olarak belirledik. Önümüzde bundan sonra dünyanın farklı kıtalarındaki fuarları var” dedi.

Güneydoğu’yu 27 Firma Başarıyla Temsil Etti

Dubai Gulfood 2022’ye Güneydoğu Anadolu Bölgesinden 27 firmanın katıldığını da ifade eden Başkan Altunkaya “Sektörümüzle ilgili ihracat kültürümüz her geçen gün farklı boyutlarla gelişimini sürdürürken yetişmiş insan iş gücünün artması da elbette sektörümüzde olumlu dönüşler almamızda büyük bir faktör olarak karşımıza çıkıyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesinden özellikle Gaziantep ağırlıklı olmak üzere 27 firmamız Dubai Gulfood 2022’nin  adeta en fazla ilgi gören markaları haline geldi. Önümüzdeki süreçte fuarın üretime, istihdama ve ihracatımıza yansımalarını olumlu göreceğimize inanıyorum” dedi.  

Haftanın Öne Çıkanları

Kavakçı kardeşlerin tezleri birebir aynı çıktı!

2022-02-12 10:18 - Siyaset

Aleyna Tilki: Hayatımda insan biri yok!

2022-02-13 14:43 - Magazin

GASMEK kursları ilgi görüyor

2022-02-11 12:33 - Yerel

Cezaevi'nden çıkar çıkmaz canlı yayına...

2022-02-15 22:47 - Gündem

Pehlivan ve Ağırel yeniden cezaevinde!

2022-02-15 11:09 - Gündem

Sedef Kabaş'a istenen ceza belli oldu!

2022-02-11 20:36 - Gündem

Yeşilada: AKP 10 günde yüzde 10 oy kaybetti!

2022-02-14 10:09 - Gündem

Haydar Dümen vefat etti!

2022-02-11 13:39 - Gündem

AKP'li Mahir Ünal: Zamları devlet yapmıyor!

2022-02-13 21:40 - Siyaset

Gaziantep'te otelin zemini çöktü!

2022-02-15 10:50 - Asayiş

İlgili Haberler

Akıncı: Anızı yakmak, toprağın geleceğini yakmaktır

00:00 - Yerel

GASMEK binası yapımı için protokol imzalandı

00:00 - Yerel

Yılmaz, yapımı devam eden projeleri yerinde inceledi

00:00 - Yerel

Gaziantep’te Yeşil Okullar Projesi'nde büyük başarı

00:00 - Yerel

AK Parti Gaziantep, Turdu bebek için seferber oldu!

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Gazeteci Timur Soykan hakkında 9 yıl 6 aya kadar hapis istemi

17:42 - Gündem

İmamoğlu İnşaat'a operasyon

08:26 - Gündem

CHP'li Beylikdüzü Belediyesi'ne operasyon: 27 gözaltı

08:14 - Asayiş

Kılıçdaroğlu'nun butlan yönetimi 20 kişiyi daha işinden etti!

07:05 - Gündem

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu'nun da aralarında olduğu 10 kişi tutuklandı

07:03 - Gündem