?>

Diyanet'in hutbesinde Atatürk yine yok!

Diyanet İşleri Başkanlığı, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla hazırladığı cuma hutbesinde Atatürk’ü yine anmadı.

Gündem - 5 yıl önce

 

Diyanet İşleri Başkanlığı, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla hazırladığı cuma hutbesinde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü anmadı.

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin kutlandığı bugün, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 81 ildeki camilerde okutulan Cuma hutbesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk yine anılmadı.

“Çanakkale Zaferi: Bir milletin yeniden dirilişi” başlıklı hutbede, Çanakkale Anafartalar Komutanı Mustafa Kemal Atatürk’ten söz edilmedi.

Hutbede şu ifadeler yer aldı:

"Kıymetli Müslümanlar! Çanakkale, zulmün ve küfrün her türlü imkân ve silahına karşın, iman dolu yüreklerin kıyâm ettiği, yerin ve göğün “Allah-u Ekber” nidalarıyla inlediği bir şahlanıştır. Çanakkale, “Vurulup tertemiz alnından uzanmış yatıyor; Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor!” dizelerinin vücut bulmuş hali, Allah yolunda cihad ve şehadet ruhudur. Çanakkale, Anadolu’nun her evinden, Rumeli’nin her bölgesinden, İslâm coğrafyasının her beldesinden imanı, gayesi ve duygusu bir olan müminlerin sıradağlar gibi omuz omuza vererek gösterdiği ümmet olma şuurudur. Çanakkale, düşman askerinin yarasını gömleğiyle saran, kendi yarasına ise toprak basan, kırbasındaki suyu düşmanıyla paylaşan kahraman Mehmetçiğin dünyaya öğrettiği İslam’ın savaş hukukudur. Değerli Müminler! Bugün bize düşen, Çanakkale’de şahlanan bu muazzam ruhu diri tutmaktır. Birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi korumaktır. Milli ve manevi değerlerimize sımsıkı sarılmaktır. Ecdadımızın aziz hatırasına, şehit ve gazilerimizin emanetine sahip çıkmaktır. Çanakkale Zaferi’nin ardındaki diriliş ruhunu gelecek nesillerimize aktarmaktır. Bu vesileyle tarih boyunca hak ve hakikat uğruna canından geçen aziz şehitlerimizi, İstiklal ve istikbalimiz için mücadele eden kahraman gazilerimizi, hürmet, rahmet ve şükranla yâd ediyorum."

Diyanet'in hutbesinde yer verilmeyen Atatürk'ü Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Twitter üzerinden paylaştığı kısa mesajında andı. 

Erbaş’ın mesajı şöyle:

"Çanakkale Zaferinin 107. yıldönümünde başta Anafartalar komutanı Gazi Mustafa Kemal Paşa olmak üzere Çanakkale'yi düşmana geçilmez kılan, istiklal ve istikbalimiz için canlarını ortaya koyan tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum."

Haftanın Öne Çıkanları

Konukoğlu ailesinin acı günü...

2022-03-15 13:45 - Yerel

TRT spikeri ve Yiğit Bulut böyle rezil oldu!

2022-03-13 11:32 - Gündem

Sedat Peker'in eşinden yeni paylaşım...

2022-03-12 19:51 - Gündem

'Metaverse ve Yapay Zekâ Çağı' konferansı

2022-03-16 18:18 - Kültür & Sanat

Altın kulaçlar Balkan Şampiyonası vizesi aldı

2022-03-15 18:05 - Spor

İnci Konukoğlu son yolcuğuna uğurlandı...

2022-03-16 18:10 - Yerel

89 yaşındaki profesör yere düştü!

2022-03-14 14:43 - Gündem

Çiller'e parti ismi önerileri gündem oldu!

2022-03-15 11:07 - Gündem

Bir zam da sigaraya geldi!

2022-03-13 10:59 - Ekonomi

Gaziantep Valiliği'nden iddialara ilişkin açıklama

2022-03-15 14:37 - Gündem

İlgili Haberler

Özgür Özel: Asrın soygunu, asrın yolsuzluğu, asrın dolandırıcı ile karşı karşıyayız

15:06 - Gündem

İMO Başkanı Bulut: Gaziantep'i depreme dirençli hale getirmek için neyi bekliyoruz?

11:44 - Gündem

Doğu ve Güneydoğu illerinde hissedilen deprem oldu!

10:54 - Gündem

Erdoğan: BM Güvenlik Konseyi’ndeki veto hakkı kaldırılmalı

09:41 - Gündem

Mehmet Pamuk: Fonlardaki kriz bugün başlamadı

08:19 - Gündem

Günün Manşetleri

Ümit Özdağ: İktidardan bir daha çıkmamak üzere düşecekler!

14:41 - Siyaset

İMO Başkanı Bulut: Gaziantep'i depreme dirençli hale getirmek için neyi bekliyoruz?

11:44 - Gündem

Doğu ve Güneydoğu illerinde hissedilen deprem oldu!

10:54 - Gündem

Mansur Yavaş'ın ardından 7 belediye başkanı istifa etti!

16:37 - Siyaset

Adalar Belediyesi AKP'ye geçti!

12:11 - Siyaset