?>

Dışişleri Bakanı Fidan: İsrail ile Suriye'de karşı karşıya gelmek istemiyoruz

Dışişleri Bakanı Fidan, Reuters haber ajansına verdiği röportajda, Türkiye'nin İsrail ile Suriye'de karşı karşıya gelmek istemediğini söyledi.

Gündem - 8 ay önce

Reuters haber ajansına konuşan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye'nin İsrail ile Suriye'de karşı karşıya gelmek istemediğini söyledi.

Bakan Fidan, İsrail saldırılarının Suriye'nin yeni hükümetinin, IŞİD terör örgütü ve diğer tehditleri caydırma yeteneğini zayıflattığını ifade etti.

İsrail'in Suriye'deki eylemlerinin gelecekte bölgesel istikrarsızlığa yol açtığını belirten Fidan, "Suriye İsrail ile belirli anlaşmalar yapmak istiyorsa bu onların işidir" dedi.

Bakan Fidan, Türkiye'nin Suriye, Ürdün, Lübnan ve Irak ile birlikte IŞİD'e karşı bölgesel bir platform oluşturmak istediğini dile getirdi.

Fidan, ABD-İran gerginliği hakkında sorulan soruya yant olarak, diplomasinin gerekli olduğunu ve Türkiye'nin, İran'a yönelik herhangi bir saldırı görmek istemediğini kaydetti.

NE OLMUŞTU?

İsrail ordusu, Çarşamba günü (2 Nisan) Suriye’nin Şam, Hama ve Humus kentlerinde bulunan askerî üs ve tesislere yönelik hava saldırıları düzenlediğini duyurdu.

Suriye Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre saldırılar, Hama’daki askerî havaalanını neredeyse tamamen yok ederken, onlarca sivil ve askerin de yaralanmasına yol açtı.

Reuters’a konuşan Hama merkezli bir askeri kaynak, hava üssüne yönelik gerçekleştirilen yaklaşık on iki saldırı ile pistler, kule, silah depoları ve hangarların imha edildiğini belirtti.

Kaynak, “İsrail, Hama hava üssünü tamamen yok etti. Bu, ülkenin askerî kapasitesini sistematik şekilde ortadan kaldırmaya yönelik bir bombardımandır" dedi.

Reuters, İsrail'in ayrıca, Humus'taki T-4 (Tiyas) hava üssünü hedef aldığını açıkladı. Bu üssü önemli kılan ise geçen hafta basına yansıyan, 'Türk Silahlı Kuvvetleri'nin üsse yerleşme planları yaptığına' dair iddialar.

Millî Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından 3 Nisan'da, bu iddialara ilişkin yapılan açıklamada,"Suriye'de olan veya olduğu iddia edilen gelişmelerle ilgili resmi makamlar tarafından yapılan açıklamalar dışındaki gerçekliği olmayan, maksatlı haber ve paylaşımlara itibar edilmemelidir" ifadelerine yer verdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Son dakika... Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut hayatını kaybetti

2025-03-28 11:38 - Gündem

Ali Erbaş'ın 'boykot' çağrısı çıktı: 'Bir Müslüman boykota uymuyorsa, imanını sorgulasın'

2025-04-02 09:37 - Gündem

Volkan Konak'ı hedef almıştı: Çatalca Müftüsü Ahmet Mehmetalioğlu hakkında suç duyurusu

2025-04-02 19:09 - Gündem

AKP'li Şamil Tayyar'dan dikkat çeken 'boykot' çıkışı

2025-04-02 19:39 - Siyaset

Erdoğan: Sayın Özel'e bir kez daha kendini toparlamasını tavsiye ediyorum

2025-03-28 22:00 - Siyaset

Aybüke Pusat'ın sevgilisi de TRT dizisinden çıkarıldı

2025-04-03 01:00 - Gündem

Müjdat Gezen'den Aybüke Pusat'a iş teklifi

2025-04-03 11:25 - Magazin

Trabzon’da bıçaklanan CHP’li genç konuştu: ‘‘Sakin ol’ dememe rağmen bıçakladı beni’

2025-04-03 20:39 - Gündem

Yandaş Cem Küçük Kıvanç Tatlıtuğ'u hedef aldı: 'Hükümet medyasında iş yapma o zaman'

2025-04-01 20:08 - Gündem

Muharrem İnce'den TRT'ye çok sert 'Aybüke Pusat' tepkisi: 'Osman Öcalan’a a

2025-04-02 20:08 - Siyaset

İlgili Haberler

Habertürk Ankara Temsilcisi Fevzi Çakır, istifa ettiğini açıkladı

16:33 - Gündem

Özgür Özel ve Gülşah Durbay'ın ailesi taziyeleri kabul etti

16:18 - Gündem

Gülşah Durbay ile Özgür Özel hakkında iftirada bulunan gazeteci kalp krizi geçirdi

08:52 - Gündem

Ertuğrul Özkök: Korkuyorum, alınıp götürülme endişem var

08:48 - Gündem

Mehmet Akif Ersoy ve spiker Ela Rümeysa Cebeci'nin uyuşturucu testi 'pozitif' çıktı

20:52 - Gündem

Günün Manşetleri

Habertürk Ankara Temsilcisi Fevzi Çakır, istifa ettiğini açıkladı

16:33 - Gündem

Gülşah Durbay ile Özgür Özel hakkında iftirada bulunan gazeteci kalp krizi geçirdi

08:52 - Gündem

Ertuğrul Özkök: Korkuyorum, alınıp götürülme endişem var

08:48 - Gündem

Gain Medya'ya operasyon: TMSF Kayyum olarak atandı!

08:43 - Asayiş

Meriç ve Acar, İmamoğlu ve Karalar'ı ziyaret etti

08:25 - Siyaset