?>

DEVA Partili Kaya: Gençlerimizi suçun, umutsuzluğun ve göçün pençesine terk etmeyin

DEVA Partisi Gaziantep Milletvekili Ertuğrul Kaya, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Gaziantep’te de önemli bir sorun olan, genç işsizliği ve gençlerin suça itilmesi konusunu ele alarak genç işsizliğini azaltacak yatırım ve eğitim politikaları geliştirilmesini istedi.

Siyaset - 1 yıl önce

DEVA Partisi Gaziantep Milletvekili Ertuğrul Kaya, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Gaziantep’te de önemli bir sorun olan, genç işsizliği ve gençlerin suça itilmesi konusunu ele alarak genç işsizliğini azaltacak yatırım ve eğitim politikaları geliştirilmesini istedi.

GENÇLER BU EKONOMİK TABLONUN EN AĞIR MAĞDURU

Kaya TBMM kürsüsünden yaptığı konuşmada gençlerin içinde bulunduğu durumun vahim olduğunu belirterek “İktidarın ekonomi politikalarının gençlerimizi bu duruma sürüklediği de herkesin malumu. Bakın, her şey ortada; enflasyon dizginlenemiyor, işsizlik artıyor, alım gücü giderek azalıyor. Kuru istatistiklerden bahsetmiyorum, sokaklarda gördüklerimizden, vatandaşlarımızın yaşadığı derin çaresizlikten bahsediyorum.” dedi. Kaya, bu ekonomik tablonun en ağır mağdurlarının da gençler olduğunu söyledi.

ENFLASYON VE EKONOMİDEKİ BOZULMA SUÇA İTİYOR

DEVA Partisi Gaziantep Milletvekili Kaya “Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemine geçişimizle birlikte milletçe ekonomik istikrar yerine belirsizlik kaygısına, refah yerine yoksulluk bataklığına, umut yerine hayal kırıklığı uçurumuna maalesef itildik.” diyerek ekonomik durumdaki bozulma ve yüksek enflasyonla suç oranlarının arttığını söyledi. Konuşmasında Mersin Üniversitesi İktisat Bölümü öğretim üyeleri tarafından yazılan bir makaleden ve Devlet Planlama Teşkilatı raporlarından da bilgiler aktaran Kaya, Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in "Enflasyon devletleri yıkan bir olaydır, milletler içinden bozan bir olaydır. Enflasyon sadece pahalılık olayı da değildir, ahlakı bozar, borcu olan borcunu ödemez, alacağı olan alacağını alamaz ve hırsızlıktan, soygundan fuhuşa kadar hemen hemen bütün yolları açar. Toplumun içini bozan bir olaydır enflasyon." sözlerini hatırlattı.

GENÇLERİMİZİN HAYALLERİNİ ÖĞÜTEN BİR DEĞİRMEN

Yüksek enflasyon ve adaletsizlikten kaynaklanan çöküşün gençlerimizi derinden etkilediğini belirten Gaziantep Milletvekili Kaya, “Hükûmetin ekonomi politikaları, maalesef, gençlerimizin hayallerini öğüten bir değirmene dönüştü. Zeki, becerikli, meslek sahibi gençlerimiz kendilerine burada bir gelecek göremediklerinden yurt dışına göç ediyor. Bu imkâna sahip olamayan gençlerimizin bir kısmı ne yazık ki, çaresizlik, adaletsizlik ve eşitsizlik sarmalından çıkamayarak maalesef suça sürükleniyor. Bu, bir neslin kaybıdır, bu, Türkiye'nin en büyük kaybıdır.” dedi.

BİR YANDA İŞSİZ GENÇLER, ÖBÜR YANDA PERSONEL BULAMAYAN SANAYİCİLER

Konuşmasında iktidara seslenen Kaya, istihdam yaratacak sanayi ve teknoloji yatırımlarının planlanmasını istedi. Kaya, "start-upları ve yenilikçi girişimleri destekleyin; gençlerimizin yaratıcılığını ekonomiye kazandırın, kazandırın ki gençlerimiz kazansın, ülkemiz kazansın, ekonomimiz kazansın, milletçe kazanalım.” dedi. Eğitim sisteminin de gençlerimizi küresel rekabete hazırlayacak becerilerle donatacak hâle getirilmesini isteyen Kaya, “Meslek liseleri ve üniversiteleri iş dünyasıyla entegre edin, edin ki bir yanda işsiz, mezun milyonlar, öbür yanda personel bulamayan sanayiciler, KOBİ'ler olmasın. Gençlerimizi suçun, umutsuzluğun ve göçün pençesine terk etmeyin, kaynaklarımızı gençlerimiz için kullanın. Ülkemiz gençlerin zekâsına, enerjisine ve hayallerine muhtaçtır.” şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Zirai donla üzen nisan yağışlarla sevindirdi

2025-05-15 00:00 - Tarım

Tarım maliyetleri tırmanıyor: Veteriner harcamaları çiftçiyi zorluyor!

2025-05-20 00:39 - Tarım

Erdoğan yine doğal gazı müjdeledi!

2025-05-17 16:07 - Siyaset

Özgür Özel ‘2 milyon’ demişti… Emniyet ve AKP’ye göre ‘70 bin’ yurttaş katılmış

2025-05-20 01:09 - Siyaset

ORC anketinden AKP'ye kötü haber! 2 şehir el değiştirdi...

2025-05-16 18:58 - Siyaset

Esila Ayık'tan ilk açıklama: Gençleri geleceğe küstürmeyin

2025-05-15 13:03 - Gündem

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'na şok protesto!

2025-05-14 23:53 - Spor

Arif Kocabıyık yeniden tutuklandı!

2025-05-15 10:09 - Gündem

Ali Koç, kongre için imza toplayan derneği bastı!

2025-05-18 11:27 - Spor

Ekrem İmamoğlu seçimi ilk turda kazandı!

2025-05-18 11:56 - Siyaset

İlgili Haberler

Dervişoğlu'ndan mutlak butlan tepkisi: İYİ Parti bu süreçte taraftır!

17:02 - Siyaset

Özgür Özel: Darbeye asla teslim olmayacağız!

06:54 - Siyaset

Bahçeli: Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'le görüşmeli, feragat etmeli!

06:49 - Siyaset

Özgür Özel: Bundan sonra gecesiyle gündüzüyle genel merkezdeyiz...

23:54 - Siyaset

Özgür Özel: Ben size onur, haysiyet, cesaret ve mücadele vadediyorum

19:52 - Siyaset

Günün Manşetleri

Kılıçdaroğlu'nun avukatları, Özgür Özel'in temyiz başvurusunu geri çekti

16:32 - Gündem

Butlan kararı Kılıçdaroğlu'na tebliğ edildi, icra heyeti CHP'ye gidiyor...

14:44 - Gündem

CHP'nin 'mutlak butlan' itirazı reddedildi

14:41 - Gündem

Kılıçdaroğlu'nun ilk icraatı: 3 ismi görevden aldı!

11:24 - Gündem

CHP Genel Merkezi'nde Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafı ayaklar altına alındı!

21:19 - Gündem