?>

Destici, 750 TL'lik vergiyi böyle savundu!

AKP'nin Savunma Sanayi Fonuna destek amacıyla getirmeyi planladığı ve kamuoyunda tepki çeken vergi kalemlerine BBP lideri Mustafa Destici sahip çıktı.

Siyaset - 10 ay önce

AKP'nin Savunma Sanayi Fonuna destek amacıyla getirmeyi planladığı ve kamuoyunda tepki çeken vergi kalemlerine BBP lideri Mustafa Destici sahip çıktı. Destici, '750 lira ödemek istemeyenleri' DEM Partiyi, Yunanistan'ı ve Ermenistan'ı savunmakla suçladı.

AKP Grubunun TBMM’ye sunduğu Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında, vatandaşlardan yeni vergi kalemleri alınmasın planlanıyor.

Buradan gelecek gelirlerin Savunma Sanayi Fonuna aktarılması öngörülürken muhalefet cephesinden vatandaşlardan alınması planlanan yeni vergi kalemlerine tepki gelmişti.

100 bin lira üstü kredi kartı limiti olan vatandaşlardan 750 lira destek dahil; kol saatlerinden dronlara kadar bir çok farklı kalemden alınması planlanan yeni vergilere dair tartışmalar sürüyor.

Tartışmalara dair bir açıklama da Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici’den geldi. Destici, alınması planlanan yeni vergilere sahip çıkarken; eleştirenlere ise sert sözlerle tepki gösterdi.

Destici, 750 TL'lik Savunma Sanayi vergisini böyle savundu: 100.000 TL kredi kartı limitin olup 750 TL vermezsen sonun Suriye gibi olur, Filistin gibi olur. Mehmetçik canını veriyor, sen 750 TL vermişsin çok mu?https://t.co/r6tKVolK4Z@emrkongar pic.twitter.com/ahrXSAXkzA

— Gazikent27 (@Herdaim_Haber) October 13, 2024

"VERMEYEN DEM'İ, YUNANİSTAN'I, ERMENİSTAN'I SAVUNUR"

Destici, vatandaşların bu vergiyi ödememesi halinde Türkiye’nin sonunun Suriye, Irak, Filistin gibi olacağını öne sürdü.

BBP lideri katkı payına tepki gösterenleri ise DEM Partiyi, Yunanistan’ı ve Ermenistan’ı savunmakla suçladı.

"VERMEZSEN SONUN FİLİSTİN GİBİ OLUR"

Mustafa Destici’nin konuya dair yaptıkları açıklamalar şu şekilde oldu:

100 bin liranın üzerinde kredi kartı kullanan devlete 750 lira savunma sanayiine destek verecek. Ver kardeşim. Vermezsen sonun Suriye gibi olur, vermezsen sonun Irak gibi olur, vermezsen sonun Filistin gibi olur.

Mehmetçik canını veriyor, polis kanını veriyor, güvenlik korucusunu ailesini veriyor, sen 750 lira vermişsin çok mu?

Onların derdi, biliyorsunuz, bunların takımı savunduğu siyasetçilerden biz ne duyuyoruz? Bunlar milliyetçileri değil DEM’lileri savunuyor, bunlar Türkiye ile Yunanistan karşı karşıya geldiğinde Yunanistan’ı, Batıyı, Ermenistan’ı savunurlar.

Bunların hiçbir zaman Türkiye’yi savunduklarını görmedik. Atatürkçülük adı altında, Atatürk ve laiklik kelimelerinin arkasına saklanarak devlet, vatan, din düşmanlığı yapıyorlar.

Benim tavsiyem şu: onun vermediği 750 lirayı da biz veririz; bu millet verir. Bu millettin ve devletin onun gibi düşünenlerin parasın da ihtiyacı yoktur. Gitsin o 750 liraya bir büyük rakı alsın, demlenmeye devam etsin.

Haftanın Öne Çıkanları

İtalya'dan sürpriz Victor Osimhen açıklaması: 'Neler olacağını ocak ayında göreceğiz'

2024-10-08 07:08 - Spor

Katil Semih Çelik'in annesi ilk kez konuştu

2024-10-08 09:38 - Gündem

Halk Kürsüsü Kurucu Başkanı Ramazan Sevinç'ten söyleşi

2024-10-09 00:27 - Kültür & Sanat

Babası, Semih Çelik'i ve olay günü yaşananları anlattı: Ayşenur burada, sakın eve gelme

2024-10-07 10:09 - Gündem

MasterChef'te 6 Ekim'de kim elendi? MasterChef Türkiye'de kim elendi?

2024-10-06 23:38 - Magazin

İsmi anılıyordu: Sedat Peker’den ‘Köfteci Yusuf’ açıklaması

2024-10-11 03:38 - Gündem

Sıla bebeğe acı veda... Gözyaşları sel oldu: Tabut küçük, acı büyük

2024-10-08 14:38 - Gündem

Kadını öldürdü, intihar etti!

2024-10-13 11:39 - Asayiş

Tarkan'dan Gebze'de yaşanan hayvan katliamına tepki

2024-10-12 09:08 - Magazin

Erdoğan'ın memleketinde 'Burger King' krizi

2024-10-12 23:09 - Gündem

İlgili Haberler

Özgür Özel: Bizim çizgimiz Deniz Gezmiş çizgisidir

21:18 - Siyaset

Bozgeyik’ten “Terörsüz Türkiye” vurgusu: Tarihi bir adım

00:35 - Siyaset

Özgür Özel: Anayasa tartışması içinde yokuz

17:39 - Siyaset

AKP'nin "Katılım zorunludur” mesajına "sehven" özürü

13:39 - Siyaset

Altaylı’dan bomba iddia: Öcalan partiyi ve örgütü ikna etmeye çalışıyor"

13:32 - Siyaset

Günün Manşetleri

Mansur Yavaş, Aziz İhsan Aktaş’ın ticari sicilini çıkarttırdı

09:16 - Gündem

Diyanet'in cuma hutbesinde "giyinik çıplaklar" vurgusu

09:12 - Gündem

Sedat Peker, uzun süren sessizliğini bozdu

17:20 - Gündem

RTÜK'ten Tele 1'e 5 gün karartma cezası

14:30 - Gündem

AKP'nin "Katılım zorunludur” mesajına "sehven" özürü

13:39 - Siyaset