?>

İYİ Parti'den protesto: Genel Kurul'a katılmayacak!

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, TBMM’de açıklamalarda bulundu.

Siyaset - 4 yıl önce

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, TBMM’de açıklamalarda bulundu. Dervişoğlu, AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık'ın, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'ün yumruklu saldırısı sonucunda yoğun bakıma alınmasının ardından İYİ Parti'nin kararını açıkladı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Musavat Dervişoğlu, dün AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık’ın, yumruklu saldırısı sonrasında yoğum bakıma alınan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'le ilgili açıklamalarda bulundu. 

Dervişoğlu, yumruklu saldırı sonrası TBMM Genel Kurulu'nda yer almayacaklarını açıkladı. 

‘Genel kurulda bulunmayacağız’

“Saldırılar muhalefetin muhalefet görevini engellemek için yapılıyor. Biz konunun hukuken takipçisi olacağız” ifadelerini kaydeden Dervişoğlu, AK Parti’nin Işık’a yönelik adım atana kadar Meclis Genel Kurulu’ndaki AK Parti grubunun konuşmalarına katılmayacaklarını belirterek şunları söyledi: “Adalet ve Kalkınma Partisi’nden beklentimiz hem parlamento grup disiplin yönetmeliğinin gereğini yapması hem de merkez disiplin kurulunun konuyla ilgili tatmin edici bir karar almasıdır. Aksi takdirde yapılan davranış ödüllendirilmiş olacaktır. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bu konuda doğru adım atmaması ve bu elim olayla ilgili kamuoyu vicdanını tatmin edici bir karar almaması durumunda bütçe görüşmeleri süresince AK Parti grubunun konuşmaları esnasında İYİ Parti grubu olarak genel kurulda bulunmayacağız. Bunu bir boykot olarak algılanmamasını haseten istirham ediyorum. Adalet ve Kalkınma Partisi yetkililerini göreve davet etmek olarak değerlendirilmesini de buradan talep ediyorum. Bu doğru uygulama yapılıncaya kadar bu tavrımızı sürdüreceğimizi kamuoyunun takdirlerine arz ediyorum."

"SENDEN ÖZÜR DİLEMENİ BEKLEYEN Mİ VAR?"

AKP'li Işık hakkında hukuki işlem baştılması gerektiğini söyleyen Dervişoğlu, "Hukuken takipçisi olacağız. Ancak Adalet ve Kalkınma Partisi gerekli disiplin takibini yapmalı. Kendilerinden büyük beklentimiz budur" diye konuştu.

İYİ Partili Dervişoğlu, AKP'li Işık'a, "Senden özür dilemeni bekleyen mi var?" diyerek tepki gösterdi.

ÖRS'ÜN SON DURUMU

Halk TV ekralarında Örs'ün sağlık durumuyla ilgili son bilgilere yer verildi. Örs'ün ailesiyle görüştüğü ve bilincinin yerinde olduğu belirtildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Altı yaşında evlendirilmişti! Fotoğraf ve ses kaydı ortaya çıktı...

2022-12-07 09:41 - Gündem

Mazhar Alanson'un 'Yandım'ı Twitter'da TT oldu!

2022-12-06 13:54 - Gündem

Kürşat Yılmaz'dan BİM'e: Tuttuğunuz köşe başları mezarınız olur!

2022-12-04 17:41 - Gündem

Atatürk düşmanı ‘Musa Hoca’ El Kaideci çıktı!

2022-12-03 18:52 - Gündem

Binbaşı Mehmet Duman şehit oldu!

2022-12-05 23:06 - Gündem

Kavganın arkasında yine Alpay Özalan çıktı!

2022-12-06 18:07 - Gündem

Ezgi Mola'ya destek veren Farah Zeynep Abdullah'a dava açıldı!

2022-12-02 12:18 - Gündem

BİM'den, Erdoğan ve Bahçeli'ye yanıt...

2022-12-01 20:16 - Gündem

Begüm Polat'ın 2023’de ilk hedefi aşk oldu

2022-12-04 11:15 - Magazin

Selvi Kılıçdaroğlu koronavirüse yakalandı!

2022-12-04 17:03 - Gündem

İlgili Haberler

Meriç’ten iktidara 62 bin liralık soru

00:59 - Siyaset

Mansur Yavaş'tan İYİ Parti'ye geçeceği iddialarına yanıt

14:26 - Siyaset

Ümit Dikbayır'dan AKP'ye geçeceği iddialarına yanıt

14:24 - Siyaset

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban istifa etti!

19:52 - Siyaset

Ümit Özdağ: Bu yasa çıkınca şehitleri ailelerine geri verecek misiniz?

00:44 - Siyaset

Günün Manşetleri

Ümit Dikbayır'dan AKP'ye geçeceği iddialarına yanıt

14:24 - Siyaset

'Taciz' iddiasıyla darp edilen CHP'li milletvekili Ahmet Baran Yazgan'a kesin ihraç istemi

11:11 - Gündem

Meriç’ten iktidara 62 bin liralık soru

00:59 - Siyaset

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban istifa etti!

19:52 - Siyaset

Madenciler Bakanlık önünde üçüncü kez gözaltına alındı!

19:28 - Gündem