?>

Demirtaş koğuşta fenalaştı, bilinci kapalı...

Edirne Cezaevi'nde tutulan Selahattin Demirtaş'ın avukatı ve kız kardeşi Ayşegül Demirtaş, ağabeyinin cezaevinde nefes almakta güçlük yaşadığı için kısa süreli bilinç kaybı yaşadığını söyledi.

Gündem - 6 yıl önce

Edirne Cezaevi'nde tutulan Selahattin Demirtaş'ın avukatı ve kız kardeşi Ayşegül Demirtaş, ağabeyinin cezaevinde nefes almakta güçlük yaşadığı için kısa süreli bilinç kaybı yaşadığını söyledi. Hastaneye sevki için 7 gündür başvuruda bulunduklarını ancak sevkin gerçekleştirilmediğini söyleyen Demirtaş, "Demirtaş’ın sağlığıyla ilgili en küçük bir olumsuzluğu düşünmek dahi istemiyoruz. Bunun sorumluları, bu vebalin altından kalkamazlar" dedi.

‘CEZAEVİ DOKTORU SEVK EDİLMESİNİ İSTEDİ’

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, Demirtaş, ağabeyinin cezaevinde bilinci kapandığı anda ilk müdahaleyi koğuş arkadaşı Abdullah Zeydan’ın yaptığını söyledi. Demirtaş Twitter üzerinden yaptığı açıklamada,  ağabeyinin durumuyla ilgili şunları söyledi, “26 Kasım Salı günü 05.30 sıralarında müvekkilimiz ve ağabeyim Selahattin Demirtaş’ın, göğüs sıkışması ve nefes alamaması nedeniyle bilinci kapanmıştır. Uzun süre bilinci kapalı şekilde hücresindeyken kendisine ilk müdahaleyi, hücre arkadaşı Sn Abdullah Zeydan yapmıştır. Sonrasında ambulans çağrılmış, kendisine sadece EKG yapılmıştır. Müvekkilimiz acil servis yerine, kapsamlı bir müdahale ve tedavi için kliniğe sevkini talep etmiştir. Cezaevi doktoru da Demirtaş’ın kardiyoloji, nöroloji ve gastroenteroloji olmak üzere üç ayrı bölüme sevk edilmesini istemiştir.”

Demirtaş avukatlar olarak ağabeyinin acil bir şekilde hastaneye kaldırılmasını talep ettiklerini ancak 7 gün geçmesine rağmen hastane sevki gerçekleştirilmediğini de söyledi. Demirtaş şöyle devam etti: “Böylesi hayati önemdeki bir sağlık sorununa rağmen hastaneye sevk edilmemesi, açıkça hayati risk altında tutulduğu anlamına gelmektedir. Selahattin Demirtaş’ın siyasi rehineliği, neredeyse yaşam hakkına yönelik bir müdahaleye dönüştürülmek istenmektedir. Demirtaş’ın sağlığıyla ilgili en küçük bir olumsuzluğu düşünmek dahi istemiyoruz. Bunun sorumluları, bu vebalin altından kalkamazlar. Durumu yakından izliyoruz. Avukat arkadaşlarımız Edirne’de, 24 saat süreyle gelişmeleri takip ediyorlar.”

Konuyla ilgili aradığımız Demirtaş’ın avukatlarından Mahsuni Karaman da, müvekkilinin nefes daralması yaşadığını söyledi. Karaman, müvekkilinin 7 gündür hastane sevkinin yapılmadığını söyleyerek şu an cezaevinde avukatların konuyu takip ettiklerini belirtti.

Demirtaş 2016 yılında da kalp ağrısı nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı.

Haftanın Öne Çıkanları

Şehit Ufuk Bozgeyik'in adı kütüphanede yaşatılacak

2019-11-29 16:12 - Yerel

Bir yoksulluk intiharı daha!

2019-11-27 08:43 - Asayiş

Gaziantep'teki terör operasyonunda 21 tutuklama

2019-11-29 19:56 - Asayiş

Eski hükümlüler için öykü yarışması

2019-11-26 15:24 - Yerel

Fadıloğlu'nu gururlandıran buluşma

2019-11-28 21:04 - Yerel

İnce: Saray'a buradan ekmek çıkmayacaktır

2019-11-26 14:36 - Siyaset

Gaziantep'te şüpheli araçtan Ateş-Buz çıktı!

2019-12-01 13:54 - Asayiş

IŞİD'in bomba uzmanı Gaziantep'te yakalandı

2019-11-26 19:24 - Asayiş

Gaziantep'te tarihi eser kaçakçılığı: 2 gözaltı

2019-11-28 08:53 - Asayiş

Gaziantep Kulübü’nden “Hakiye Hakiye Hangilgoz” etkinliği

2019-12-01 10:36 - Yerel

İlgili Haberler

Hastaneye kaldırılan Muhittin Böcek yeniden cezaevine gönderildi

22:29 - Gündem

İkinci 'Yeliz' vakası: AKP'li isimden Cumhuriyet'e skandal sözler...

22:01 - Gündem

Son dakika... Muhittin Böcek hastaneye kaldırıldı

17:10 - Gündem

Ahmet Özer'e tahliye kararı ama cezaevinde kalacak!

14:08 - Gündem

Milat Gazetesi Ankara Temsilcisi'nden skandal Atatürk paylaşımı!

14:03 - Gündem

Günün Manşetleri

Hastaneye kaldırılan Muhittin Böcek yeniden cezaevine gönderildi

22:29 - Gündem

İkinci 'Yeliz' vakası: AKP'li isimden Cumhuriyet'e skandal sözler...

22:01 - Gündem

Son dakika... Muhittin Böcek hastaneye kaldırıldı

17:10 - Gündem

Milat Gazetesi Ankara Temsilcisi'nden skandal Atatürk paylaşımı!

14:03 - Gündem

CHP'li Meriç'ten, 15 Temmuz bayrak talimatına sert tepki

12:16 - Siyaset