?>

DEM Partili Tülay Hatimoğulları'ndan 'ittifak' yanıtı

Erdoğan'ın 'AKP-MHP-DEM birlikteliği' açıklamasına DEM Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları'ndan yanıt geldi. Hatimoğulları, üçlü bir ittifakın olmadığını ifade etti.

Siyaset - 7 ay önce

Erdoğan'ın 'AKP-MHP-DEM birlikteliği' açıklamasına DEM Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları'ndan yanıt geldi. Hatimoğulları, üçlü bir ittifakın olmadığını ifade etti.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Halk TV programına katıldı. Hatimoğulları burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulunurken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "ittifak" çıkışına da yanıt verdi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Halk TV'de Rota programına katılıp soruları yanıtladı

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "En azından biz bu yolu AKP, MHP ve DEM olarak üçlü yürümeye karar verdik" sözlerinin yeni ittifak olarak anılmasına yanıt verdi. Hatimoğulları, bunun mümkün olmadığını ifade etti.

Hatimoğulları şunları kaydetti:

"Hem sözcüleri Ömer Çelik'in hem de Cumhurbaşkanının kendi ifadelerinde 'İttifakın kast edilmediği' açıklamaları geldi. Biz sürecin başladığı ilk günden bu yana sadece iktidar ile görüşmedik. Muhalefet partileri ile de görüştük. Dolayısıyla başından beri barış sürecinin muhalefetsiz olmayacağını vurguladık. Kesinlikle böyle bir ittifak yok. Herhangi dar manada bir partinin çıkarı için olamaz. Biz Süleymaniye'de tarihi bir ana şahit olduk. Bunun konuşulmasını tercih ederdik. Belli ki bir kesim bu süreci istemiyor. Biz herhangi bir parti ile yürümüyoruz. Biz devletle bu yolu yürüyoruz."

Yeni anayasa tartışmalarına DEM Parti'nin destek vermesine dair iddiaların sorulması üzerine Hatimoğulları "İktidar bir erken seçim sinyali vermedi. Ya erken seçim ya da Anayasa değişikliği gerekmekte. Barış süreci seçim süreci ile karıştırılmamalı. Bu barış sürecine zarar verir. Biz mümkün mertebe gündemimize dahi almak istemiyoruz" dedi.

"Biz kanacak ya da kandırılacak bir parti değiliz" diyen Hatimoğulları, "Anayasa şu an gündem değil. Ama bu anayasanın değişmesi için bir yol temizliğine ihtiyaç var. Mevcut Anayasa kullanılmıyor. Bunun ortadan kalkması lazım. Muhalefetin üstündeki baskının ve kayyum yasasının kaldırılması lazım" ifadelerini kullandı.

"OVADA SİYASET YAPMAK İSTİYORLAR"

Hatimoğulları, barış sürecinin devamında terör örgütü PKK üyelerinin temsili silah yakma töreni ardından Türkiye'ye dönmek istediklerini söyledi. Hatimoğulları şu ifadeleri kullandı:

"Bugüne kadar silahı elinde tutmuş olanlar ovada siyaset yapmak istiyoruz dediler. Sivil hayata dahil olmak istiyorlar. Yeni bir sayfanın açılmasını istediklerini söylediler. Pratik bir başarı kazanılması için kararlı bir adım attıklarını söylediler. Kendilerini demokratik siyasete entegre edeceklerini ifade ettiler. Olması gereken bu zeminin sunulması. Sürecin kalıcılaşması için ova siyaseti yapmak istiyorlar. Komün tartışmalarına dahil olmak istiyorlar. Sonuçta geldikleri zaman tutuklanacaklarsa gelemezler. O yüzden doğal olarak somut adımların arasından PKK'de silah bırakan kadrolar için yasal düzenleme yapılmalı."

Haftanın Öne Çıkanları

Orhan Gencebay kiracısıyla mahkemelik oldu!

2025-07-10 00:09 - Magazin

Erdoğan: AK Parti, MHP, DEM, beraber yürümeye karar verdik!

2025-07-12 11:10 - Siyaset

Mansur Yavaş, şimdi de dar gelirlinin eczane faturalarını ödedi!

2025-07-09 11:53 - Gündem

MHP'de 'süreç' istifası: Artık kimseye verecek bir cevabımız kalmadı!

2025-07-13 16:56 - Siyaset

Yiğit Bulut hayatını kaybetti

2025-07-11 10:24 - Gündem

CHP, Manavgat’ta dengeyi sağladı, meclis çoğunluğu AKP’ye geçmedi!

2025-07-12 10:51 - Gündem

Milat Gazetesi Ankara Temsilcisi'nden skandal Atatürk paylaşımı!

2025-07-14 14:03 - Gündem

Cenazede şehit ablasının isyani... 'AK Partili kimseyi görmek istemiyorum'

2025-07-08 16:28 - Siyaset

Öcalan’ın silah bırakma çağrısı dünya basınında

2025-07-09 16:38 - Dünya

Milletvekilleri hastaneye başvurdu: İshal ve kusma salgını yayılıyor

2025-07-10 14:10 - Ekonomi

İlgili Haberler

Özgür Özel'den Fatih Erbakan'a ziyaret

15:04 - Siyaset

CHP'li Emir: Varlık Fonu Sayıştay denetiminden tamamen kaçırıldı!

08:46 - Siyaset

CHP Genel Başkanı Özgür Özel depremzedeler için geliyor…

20:29 - Siyaset

Özgür Özel: İstanbul seçimlerini tekrarlayalım, kazanırsak erken seçim yapalım!

15:51 - Siyaset

CHP’li Deniz Yavuzyılmaz: Vatandaşa ihanettir

08:23 - Siyaset

Günün Manşetleri

Son Dakika: Fatih Ürek hayatını kaybetti...

21:28 - Gündem

Ünlülere yönelik uyuşturucu operasyonunda Mika Raun gözaltına alındı

21:26 - Asayiş

Aziz İhsan Aktaş davasında dördüncü gün sona erdi!

11:11 - Gündem

Gaziantep'te feci kaza: 2 ölü, 11 yaralı var!

11:02 - Asayiş

CHP'li Emir: Varlık Fonu Sayıştay denetiminden tamamen kaçırıldı!

08:46 - Siyaset